به گزارش ایسنا به نقل از حریت دیلی، عید فطر پایان ماه مبارک رمضان است که تعطیلات آن در بیشتر کشورهای مسلمان از ۲۱ تا ۲۳ آوریل خواهد بود، اما خانوادهها معمولا با ادغام تعطیلات کوتاه مدرسه و عید، به یک تعطیلات طولانی ۹ روزه میروند.
در ترکیه، درحالی که فعالیت گردشگری طی دو ماه گذشته به دلیل زمین لرزههای ویرانگر در جنوب این کشور تحت تاثیر قرار گرفته بود، اما رزروهای جدید انجام شده در ماه آوریل و همزمان با عید فطر احتمالاً ضررهای ماههای فوریه و مارس را جبران خواهد کرد؛ چراکه رزرو سفر در این کشور ۴۰ تا ۴۵ درصد از آمار مشابه سال گذشته بیشتر شده است.
مقصد ترجیحی مسافران برای تعطیلات عید، استان آنتالیا و شهرهای تفریحی در سواحل دریای اژه خواهد بود و همچنین مقاصد محبوب برای تورهای فرهنگی کاپادوکیه، سافرانبولو و شهرهای اطراف استان ازمیر هستند.
در همین حال، هتلداران استانهای زلزلهزده میگویند که این فاجعه نه تنها باعث اختلال در صنایع، بلکه فعالیتهای گردشگری در آنجا شده است. «هلیل کیلینچ»، نماینده منطقه جنوب شرقی اتحادیه آژانس های مسافرتی ترکیه میگوید که حدود ۸۰ درصد از تورهای برنامهریزی شده پیش از زمین لرزهها لغو شدهاند، چون مردم ترسیده بودند و مشخص نبود هتلهای آن استانها در چه وضعیتی هستند.
به گفته «کیلینچ»، کسانی که هنوز قصد دارند با تور از این مناطق بازدید کنند، از هتلها و رستورانها مستنداتی میخواهند که ثابت کند ساختمانهای آنها امن است.
او همچنین اظهار میکند: حدود ۹۰ درصد هتلها در این منطقه دست نخورده باقی ماندهاند یا آسیب جزئی دیدهاند و بیشتر هتلها میتوانند بهراحتی بازدیدکنندگان را در خود جای دهند، اما شوک پس از زمینلرزه افراد را مضطرب نگه میدارد و ما انتظار نداریم که فعالیت گردشگری دراین مناطق تا ماه نوامبر افزایش یابد.
کیلینچ میگوید که تورها راه نجاتی برای صنعت گردشگری محلی بوده و بسیار مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته لست و در صورتی که فعالیتهای گردشگری متوقف شود، ضربه بزرگی به منطقه وارد خواهد شد.
دادههای وزارت گردشگری ترکیه نشان میدهد در سال گذشته میلادی در مجموع ۴۴.۶ میلیون نفر وارد این کشور شدهاند که فاصله کمی تا رکورد سال ۲۰۱۹ یعنی ۴۵.۱ میلیون نفر دارد.
«مهمت نوری ارسوی» ـ وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه ـ نیز اظهار کرده است که انتظار میرود تعداد ورودیهای خارجی به این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۶۰ میلیون برسد، پیش از آنکه در سال ۲۰۲۸ به ۹۰ میلیون برسد.
او همچنین چشمانداز درآمدهای گردشگری ترکیه را در پنج سال آینده، ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد کرده است.
در سال ۲۰۲۲، گردشگران آلمانی با ۵.۷ میلیون نفر، چشمگیرترین حضور را در ترکیه داشتند و پس از آن روسها با ۵.۲ میلیون نفر، بریتانیاییها با ۳.۳ میلیون نفر، بلغاریها با ۲.۹ میلیون نفر و ایرانیها با ۲.۳ میلیون نفر بیشترین رکورد سفر به ترکیه را داشتهاند. وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه همچنین گزارش کرده از ابتدای سال ۲۰۲۳ روسها از آلمانیها پیشی گرفتهاند و بیشترین سفرها را به این کشور داشتهاند.
انتهای پیام
نظرات