• جمعه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۱:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402012512244
  • خبرنگار : 50549

در مراسم احیاء حرم مطهر رضوی مطرح شد

انسان در هر مقامی امکان سقوط دارد

انسان در هر مقامی امکان سقوط دارد

ایسنا/خراسان رضوی حجت‌الاسلام عالی گفت: انسان در هر مقامی امکان سقوط دارد و هیچ ضمانتی برای این وجود ندارد.

حجت‌الاسلام مسعود عالی، کارشناس مذهبی در مراسم سومین شب قدر حرم مطهر رضوی که شب ۲۵ فروردین برگزار شد، اظهار کرد: در روایتی از امام صادق (ع) آمده که فرمودند: در شب نوزدهم تقدیر انسان رقم می‌خورد، در شب بیست و یکم تقدیر قوام می‌یابد و در شب بیست و سوم ماه رمضان مقدرات انسان امضاء می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس این روایت هر سه شب، شب قدر است و در تقدیر و سرنوشت انسان اثرگذار است، افزود: از مهمترین اعمال زیارت عاشورا و مهمترین درخواست‌ها در شب قدر دعا برای عاقبت به خیری است. گاهی انسان در یک لحظه صعود و در یک لحظه سقوط می‌کند. بنابراین باید دعا کنیم تا خداوند ما را به خود واگذار نکند.

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: از بهترین دعاها در قنوت نماز طلب عفو و بخشش، درخواست سلامتی و عافیت و سلامت دین در دنیا و آخرت است. بهترین دعای جمعی دعا برای امام عصر(عج) و بهترین دعای فردی نیز دعا برای عاقبت به خیری خود است.

عالی بیان کرد: امیرالمومنین(ع) وقتی از پیامبر(ص) شنید که در ماه رمضان به شهادت خواهد رسید، سوالی از اینکه در رمضان کدام سال و کجا و توسط چه کسی نپرسید، بلکه فرمود آیا عاقبت به خیر می‌شوم؟ این یعنی انسان در هر مقامی امکان سقوط دارد و هیچ ضمانتی برای این وجود ندارد. شیطان نیز با ۶۰۰۰ سال عبادت سقوط کرد. لذا ما ضمانت‌نامه‌ای نداریم که سقوط نکنیم.

وی تصریح کرد: شمری که یک روز جانباز جنگ صفین بود، ۲۰ سال بعد سقوط کرد و قاتل پسر پیامبر شد. همچنین هفت نفر در تشییع جنازه حضرت زهرا(س) حضور داشتند که یکی از آن هفت نفر  زبیر بود. زبیر تا آخرین لحظه با اهل بیت(ع) همراه بود اما پس از خانه‌نشینی امیرالمومنین(ع)، او هم تغییر کرد.

این کارشناس مذهبی با مطرح کردن این سوال که باید چه کنیم تا عاقبت به خیر شویم؟، گفت: این بحث مفصلی دارد و در یک مجلس نمی‌گنجد اما یکی از شاه کلیدهای عاقبت به خیری عمل صالح در لحظه است. عمل صالح را همه می‌دانیم اما منظور از عمل صالح در لحظه چیست؟ این لحظه مهم است، اگر در برخی از لحظات زندگی بدون اینکه آمادگی داشته باشیم عمل صالح انجام دهیم آنجاست که خداوند ما را بالا می‌برد و در این لحظات است که انسان صعود می‌کند.

عالی ادامه داد: حُر فرمانده لشگر یزید بود اما در یک لحظه به ساحت مقدس حضرت زهرا (س) ادب کرد و در آنجا بود که خدا دستش را گرفت، او را از قعر جهنم نجات داد و به مقام والایی رسید.

وی اضافه کرد: اما در پاسخ به این سوال که کجا این لحظات پیش می‌آید؟ باید گفت که خودمان باید این لحظات را بسازیم. به عنوان مثال اگر کینه از کسی به دل داریم بگذریم و اگر با کسی قهر هستیم برای آشتی پا پیش بگذاریم یا به فرد بدهکار مهلت بدهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha