به گزارش ایسنا، آیتالله سید علیاصغر هاشمیعلیا، رییس حوزه علمیه چیذر، در ادامه سلسله نشستهای جامعه مبلغین در ماه مبارک رمضان، با اشاره به اینکه «اصولا هدف خدای منان از خلقت انسان، کمال انسان است» گفت: رحمت واسعه الهی، شامل خلقت انسان شد و انسان برای کمال و بهرههای آن در دنیا و آخرت آفریده شد.
وی با بیان اینکه «انسان عاقل آن انسانی است که در مسیر کمال، خود را به مقام عالی برساند»، افزود: خداوند متعال به مناسبت زمانها و استعدادهای بندگان، انبیاء را فرستاد و قوانین و احکامی را فرستاد و انبیاء الهی طبق آن قوانین در مقام رشد انسان و رساندن انسان به آن کمال معلوم الهی، برای بندگان زحمات فراوانی کشیدند.
آیتالله هاشمیعلیا ادامه داد: کمکم این استعدادها بروز و ظهور پیدا کرد و مردم رشد پیدا کردند اما در عین حال آن هدف غایی الهی هنوز محقق نشده است. خداوند متعال محمد رسولالله(ص) پیامبر گرامی اسلام را که نقطه عطف کمال انسانی در احکام و دستورات و معارفی است که این رسول گرامی الهی آورده، معین کرد و بعد از او ائمه معصومین را و قرآن این عالی کتب آسمانی جامع جمیع خیرات و تمام آنچه را که یک انسان کامل نیاز به آن دارد را نازل کرد که اینها همه از الطاف الهی و هدف کمال انسانی و لقاء الهی است تا انسان با رفتار بر اساس آنها در این مسیر خود را به کمال و لقاء الهی برساند.
وی با اشاره به اینکه «درباره لقاء الهی، آیات متعددی در قرآن وجود دارد» اظهار کرد: اگر انسان اعتقاد داشته باشد به معاد و اینکه کمال او لقاء الهی است، برای رسیدن به آن کمال تلاش میکند.
این استاد حوزه تصریح کرد: اگر انسان در این عالم رنجها را تحمل کرد و خود را به آن کمال رساند، خیر دنیا و آخرت، اجرهای فراوان و لذتهای معنوی و روحانی در عالم آخرت دریافت خواهد کرد.
آیتالله هاشمیعلیا با اشاره به آیه ۱۱۵ سوره "مومنون" که میفرماید «أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاکُمْ عَبَثًا وَأَنَّکُمْ إِلَیْنَا لَا تُرْجَعُونَ» آیا چنین پنداشتید که ما شما را به عبث و بازیچه آفریدهایم و هرگز به سوی ما بازگردانده نمیشوید؟! خاطرنشان کرد: قطعا خلقت انسان بیهوده نیست که اگر خلقت انسان بیهوده، عبث و لغو باشد این خلقت بیاثر است و این از حکیمی مانند خداوند متعال صادر نخواهد شد.
وی ادامه داد: این آیه خطاب به جهنمیان گفته میشود که آیا عقیدهای به معاد نداشتی؟ نمیدانستی که نظامی در عالم است و کمال انسان بر رجوع الیالله است و اگر آن رجوع نباشد انسان به هدف غائی نرسیده و وجود او در این دنیا بیاثر و بیخاصیت، بلکه چه بسا مورد نکبت و بدبختی ابدی میشود.
این استاد اخلاق با اشاره به آیات متعددی از قرآن کریم که دلالت بر لقاء الهی دارد، گفت: ارتباط بین خداوند و انسان حتی بعد از مرگ هم وجود دارد و هرگز قطع نمیشود.
آیتالله هاشمیعلیا با بیان اینکه «عالم دنیا، عالم پیچیده به همه گرفتاریها و بلاهاست» تصریح کرد: انسانی که اعتقاد به لقاء الهی دارد خود را برای این دیدار آماده میکند. اینجاست که انسان باید حواسش جمع باشد و بداند که راحتی را خداوند در لقاء به خود قرار داده است و نه در این دنیای پرمصیبت.
وی تاکید کرد: اگر انسان از همه استعدادها و توانی که در وجودش نهاده شده و روایات، احادیث و روش ائمه معصومین(ع) کمک بگیرد، با رهایی از همه زنجیرهای انسانی و دنیوی، میتواند برای لقاء الهی آماده شده و در مسیر تقوا جلوههای رحمت الهی را درک کند.
گفتنی است، حجتالاسلام و المسلمین مرتضی ادیب یزدی، رییس جامعه مبلغین نیز در این جلسه گفت: یکی از ولایات قطعی پیغمبر (ص) ولایت در تبلیغ بود یعنی رساندن اوامر الهی به گوش مردم.
وی در ادامه سلسله نشستهای جامعه مبلغین در ماه مبارک رمضان، در سخنان کوتاهی افزود: این ولایت در تبلیغ از شئونات ولیفقیه است و بر این اساس ولیفقیه باید احکام الهی را به گوش آحاد مسلم برساند و حتی منتظر نتیجه هم نشود.
ادیب یزدی با اشاره به اینکه «این حکم الهی است و تعارفبردار هم نیست» خاطرنشان کرد: لذا پیغمبر اکرم(ص) میفرمودند، من مبعوث شدهام بر مبنای تبلیغ، یعنی پیغمبر اکرم لقب شریف مبلغ را روی خود گذاشتند.
لازم به یادآوری است، سلسله نشستهای جامعه مبلغین به ریاست حجتالاسلام والمسلمین ادیب یزدی و با حضور اعضای این تشکل، اساتید حوزه و دانشگاه و مسئولین کشور، بهمنظور پیگیری مطالبات مردمی و افزایش آگاهی کنشگران جامعه مبلغین تا پایان ماه مبارک رمضان برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات