• شنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۲:۰۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402011104340
  • خبرنگار : 71282

/مهار تورم، رشد تولید/

رابطه انگیزه نیروی کار با رشد تولید و مهار تورم

رابطه انگیزه نیروی کار با رشد تولید و مهار تورم

یک کارشناس حوزه کار ابزار اصلی تولید را سرمایه انسانی دانست و گفت: هر اقدامی که انگیزه نیروی کار برای فعالیت را کاهش دهد، مانع تولید به شمار می رود.

حمید نجف در گفت و گو با ایسنا، با اشاره نامگذاری شعار سال درباره تحقق رشد تولید و مهار تورم اظهار کرد: مهمترین دغدغه کارگران و نیروهای کار دغدغه معیشتی است و کارگری که دغدغه معیشت داشته باشد، به تدریج انگیزه‌های شغلی خود را از دست می‌دهد؛ این مسأله به تدریج به تولید کارگاه و کارخانه صدمه وارد می کند و بهره‌وری بنگاه را کاهش می دهد.

وی ادامه داد: یکی از موانع بر سر راه تولید که در شعارهای چند سال اخیر از سوی مقام معظم رهبری مطرح بوده، رفع موانع تولید و ایجاد انگیزه کار است، بنابراین برای رشد تولید باید عوامل موثر در آن که انگیزه کار و پس از آن حقوق و دستمزد است مورد توجه قرار گیرد.

این کارشناس حوزه کار ابزار اصلی تولید را سرمایه انسانی دانست و تاکید کرد: این سرمایه انسانی موتور محرکه اقتصاد است که چرخ تولید را در کشور به گردش درمی‌آورد، بنابر این هر اقدامی که انگیزه نیروی انسانی را برای کار و فعالیت کاهش بدهد، مانعی برای تولید به شمار می رود.

نجف ادامه داد: درست است که افزایش حقوق  و دستمزد می‌تواند بر تورم تاثیر بگذارد ولی باید دید که درصد تاثیر گذاری آن چقدر است؟ سهم دستمزد در قیمت تمام شده زیر ۱۰ درصد است و باقی آن را مواد اولیه، هزینه‌های جانبی، آب و برق و گاز، انرژی و مالیات تشکیل می‌دهد لذا سهم کمی دارد. ضمن اینکه در سال گذشته اکثر محصولات تولیدی رشد داشتند اما آیا سهم کارگر یا نیروی انسانی از افزایش تولید یا سود تولید هم رشد کرد؟

وی با اشاره به تجربه کنترل حقوق و دستمزد در سالهای گذشته اظهار کرد: کنترل حقوق و دستمزد برای کنترل تورم تجربه ای بود که سالهای گذشته اتفاق افتاد و نتیجه آن را دیدیم بنابر این افزایش دستمزد تاثیر بالایی در تورم ندارد.

این کارشناس اقتصادی برخی سیاستگذاری‌ها در حوزه اقتصاد را در بالا رفتن تورم اثرگذار دانست و تغییر نرخ کالاهای اساسی را موجب تغییر قیمت محصولات کارخانه‌های مواد غذایی عنوان کرد.

نجف درعین حال تحقق شعار سال را در سایه توجه به انگیزه و دستمزد نیروی کار دانست که بر تولید با کیفیت موثر است و گفت: متولیان امر باید تولید را تقویت کنند تا مهار تورم رخ دهد و مولفه های تقویت تولید، انگیزه کار، حقوق و دستمزد و بهره وری بنگاه است که اگر  این موارد رعایت شود به مهار تورم نزدیک خواهیم شد.

این کارشناس حوزه کار  ترک‌ کار و رشد مشاغل کاذب و دلالی را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر امروز به فرهنگ کار و ارزش کار کمتر بها داده می‌شود، به این دلیل است که افراد به دنبال حفظ معیشت خود و تامین خانواده هستند و ناچار به سمت شغل‌های کاذب و عمدتا خدماتی می روند.

وی در پایان عدم تامین نیروی کار را در بروز ناهنجاری های اجتماعی موثر خواند و گفت: افزایش ناهنجاری های اجتماعی، جرایم و بزهکاری های بسیاری مثل  سرقت موبایل و قطعات ماشین را به دنبال دارد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha