به گزارش ایسنا، در دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین.»
حجتالاسلام والمسلمین محمد پیکری -استاد حوزه و دانشگاه- در تفسیر عبارت «اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ» اظهار کرد: یکی از نکات مهم در دعای بسیار زیبا روز پنجم ماه رمضان مقام مستغفرین یا اهل توبه است، کسی که توبهاش پذیرفته شده نزد خداوند متعال از جایگاه والایی برخوردار است زیرا به دو منظور مورد عنایت خداوند است.
به گفته وی، عنایت اول این است که به فرد توفیق توبه و استغفار داده شده و عنایت دوم پذیرفته شدن توبه و استغار است. این دو عنایت خداوند مقام رفیعی برای انسان در دنیا و آخرت ایجاد میکند.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: در روایات شریفه این مضمون بسیار وارد شده است که اگر میخواهید مشکلات شما برطرف و گره از کارتان باز شود استغفار کنید. در واقع اهل استغفار کلید بسیار مهمی برای راهگشایی در مسیر زندگیشان در دست دارند.
حجتالاسلام پیکری در مورد عبارت «واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین» نیز یادآور شد: این عبارت تخصیص بسیار مهمی را در خصوص عبد صالح خدا بیان میکند. این تخصیص اشاره به این موضوع دارد که کار خوب را هر مخلوقی در عالم ممکن است انجام بدهد اما آن کار خوبی که اطاعت امر خدا باشد؛ مورد ملاحظه خواهد بود.
وی افزود: عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین یعنی آن بندگانی صالحی که کار صالح آنها براساس اطاعت از امر الله است.
این استاد حوزه و دانشگاه در خصوص عبارت «واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین» تاکید کرد: اولیای الهی اهل تقرب هستند و به خدا و رضای الهی نزدیک میشوند و حب و بغضهای غیرالهی در آنها راه ندارد و حتی شادی و شعف، خوف و ترس آنها فقط در چهارچوب موازین الهی است. اولیای الهی از غیرخدا نمیترسند و حزن و اندوه غیرخدا در دل آنها راه ندارد.
وی در پایان گفت: اگر توفیق تقرب الهی به رأفت پروردگار از سوی ارحمن الراحمین به شخص روزهدار برسد قطعا از اولیا الله خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات