• جمعه / ۴ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402010401368
  • منبع : نمایندگی خوزستان

بیماران قلبی عروقی چگونه روزه بگیرند؟

بیماران قلبی عروقی چگونه روزه بگیرند؟

ایسنا/خوزستان یک متخصص قلب و عروق با اشاره به کاهش فاکتورهای خطر برای بروز بیماری‌های قلبی عروقی به وسیله روزه‌داری گفت: روزه‌داری به تنظیم و کنترل هورمون‌های استرسی، التهاب، سیستم دفاعی و ایمنی بدن منجر و باعث کنترل قند و چربی خون و کاهش چربی‌های مضر و رادیکال‌های آزاد و نیز تنظیم ضربان قلب و فشار خون می‌شود.

دکتر حبیب حی‌بر با اشاره به تاثیر روزه‌داری و ماه مبارک رمضان بر سیستم قلبی عروقی اظهار کرد: تاثیر ماه مبارک رمضان و شرایط روزه‌داری بر جسم انسان، تاثیری فراتر از دانش بشری است، به صورتی که روزانه مطالعاتی در این خصوص انجام می‌شود و هر سال تعداد زیادی مقاله علمی با این موضوع منتشر می‌شوند و به بررسی تاثیر روزه‌داری بر جسم انسان و خصوصا سیستم قلبی و عروقی می‌پردازند.
 
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: نه تنها دانشمندان مسلمان بلکه دانشمندان غیر مسلمان نیز در خصوص ماه مبارک رمضان و روزه‌داری کنجکاو هستند و در پژوهش این موضوع سهم قابل توجهی به دانشمندان غیر مسلمان اختصاص دارد که این برای ما مسلمانان نیز مایه افتخار است.
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه به تاثیر روزه‌داری بر سیستم قلبی عروقی اشاره کرد و گفت: این یک مکانیسم خیلی پیچیده است که فهم و درک کامل آن به سال‌ها مطالعه برای یک نفر نیاز دارد اما به صورت کلی روزه‌داری به تنظیم و کنترل هورمون‌های استرسی، التهاب، سیستم دفاعی و ایمنی بدن منجر و باعث کنترل قند و چربی خون و کاهش چربی‌های مضر و رادیکال‌های آزاد و نیز تنظیم ضربان قلب و فشار خون می‌شود.

این متخصص قلب و عروق با اشاره به کاهش فاکتورهای خطر برای بروز بیماری‌های قلبی عروقی به وسیله روزه‌داری خاطرنشان کرد: انجام این مکانیسم موقع روزه‌داری در بیان ساده است ولی برای انجام آن، هزاران فرآیند و واکنش در بدن اتفاق می‌افتد که تاثیر وقوع این اتفاقات مفید است و این نشان‌دهنده عظمت جسم انسان است که خداوند تبارک و تعالی به بشر هدیه داده است.
 
این فوق‌تخصص آنژیوپلاستی قلب و عروق افزود: تاثیر ماه مبارک رمضان بر سیستم قلبی عروقی فقط از این باب نیست؛ موضوع مهم دیگری که مطرح می‌شود نظم خاصی است که در ماه رمضان بر زندگی انسان حاکم می‌شود. زندگی ماشینی نظم زندگی ما را از بین برده و تمامی کارهای ما مثل غذا خوردن، استراحت کردن، دید و بازدید و مهمانی رفتن را تحت تاثیر قرار داده و هر عاملی که انسان را از نظم خارج کند منجر به ایجاد استرس می‌شود. استرس باعث می‌شود هورمون‌های استرسی و التهاب افزایش پیدا کنند، سیتم دفاعی بدن ضعیف‌تر شود و بدن برای بالارفتن فاکتورهای خطرات قلبی و عروقی مانند افزایش قند، فشار خون، افزایش ضربان قلب، افزایش چربی های مضر مستعد شود.
 
 وی درباره دیگر مزیت‌های روزه‌داری بیان کرد: شرایط روزه داری کمک می‌کند تا بعضی عادات نامناسب مانند سیگار کشیدن را کنار بگذاریم. همان گونه که می‌دانیم تاثیر ترک سیگار به اندازه همه داروهای قلبی است که بیماران قلبی استفاده می‌کنند و چقدر خوب است که از مزایا و موهبت این ماه مبارک استفاده شود و کسانی که  عادات نامناسبی دارند از این فرصت استفاده کنند آنها را کنار بگذارند.
 
حی‌بر در مورد اینکه بیماران قلبی عروقی چگونه می‌توانند روزه بگیرند گفت: بیماران قلبی که بیماری خفیف دریچه‌ای داشته باشند مثلاً افتادگی دریچه‌های قلبی یا نارسایی خفیف قلبی و یا فشار خون خفیف داشته باشند، می‌توانند با نظارت متخصص قلب شرایط روزه‌داری را داشته باشند. ضمنا بیماران قلبی عروقی که مجوز روزه‌داری را دارند حتما با متخصص قلب داروهای خود را تنظیم کنند، برای اینکه مصرف بعضی از داروهای قلبی عروقی در سحر ممنوع است و باید بعد از افطار استفاده شوند.
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: بعضی از بیماران قلبی، مجوز لازم برای روزه‌داری را ندارند، مثلا کسانی که نارسایی شدید قلبی و دریچه‌ای دارند، کسانی که تعویض دریچه قلبی انجام داده‌اند، کسانی که دچار سکته‌های قلبی شده‌اند و تحت عمل باز قلبی و یا بالون آنژیوپلاستی قرار گرفته‌اند و یا کسانی که آریتمی‌‍‌های شدید قلبی و یا فشار خون‌های غیر قابل کنترل و خیلی بالا دارند؛ اینها مجوز لازم برای روزه‌داری را ندارند اما باید عنایت داشته باشیم کسانی که به لحاظ وجود بیماری امکان روزه‌داری را ندارند، با بهره‌مندی از دعا و نیایش و سحر و شرایط خاص معنوی حاضر در ماه مبارک تحت تاثیر شرایط معنوی خاصی که وجود دارد قرار می‌گیرند و قطعاً تاثیرات مفید جسمانی را از این ماه مبارک در کنار تاثیرات روحی و معنوی خواهند داشت.
 
وی بیان کرد: نکته دیگر در خصوص افطار است که توصیه می‌شود افطار سبک با مثلاً خرما و چای، خرما و شیر و یا شربت‌های با شیرینی کم باشد و تعداد وعده‌های غذایی بعد از افطار زیاد شود ولی حجم مواد غذایی که مصرف می‌کنند کم باشد. مثلاً به فاصله یکی دو ساعت غذا تناول کنند اما با حجم کم برای اینکه به سیستم قلبی عروقی فشار نیاید و فرصت سازگاری با شرایط را داشته باشند.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، این متخصص قلب و عروق در پایان گفت: کسانی که مشکل قلبی عروقی دارند، مواد غذایی پرفیبر مثل سبزیجات استفاده و غذاهای کم چرب و کم نمک میل کنند؛ خصوصاً در وعده افطار. در طول روز فعالیت فیزیکی و ورزش را محدود کنند، به خاطر اینکه در شرایط خاص روزه‌داری مصرف مایعات در طول روز وجود ندارد، ورزش و یا فعالیت‌های فیزیکی سنگین نداشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha