• چهارشنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۷:۴۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402010100191
  • خبرنگار : 71505

صفر تا صد بازیافت و تفکیک زباله

صفر تا صد بازیافت و تفکیک زباله

برای بسیاری از مردم سخت است که قبول کنند با همین زباله تولیدی هر روزشان می‌توانیم در مصرف منابع طبیعی صرفه‌جویی کرده و به جای استفاده از موادخام برای تولید محصولات نو، از مواد بازیافتی استفاده می‌کنیم؛ اما این یک واقعیت است که در کل دنیا به سمت آن رفته‌اند و ما بسیار از آن عقب هستیم.

به گزارش ایسنا، بازیافت به معنی استفاده از مواد مصرف شده برای تولید و ساخت مجدد همان کالا یا کالای قابل استفاده دیگر است. ساخت کاغذ تازه از کاغذهای باطله می‌تواند نتیجه بازیافت باشد. بازیافت زباله‌ها سه فایده مهم برای محیط زیست دارد. ما به کمک بازیافت زباله در مصرف منابع طبیعی صرفه‌جویی کرده‌ایم؛ زیرا به جای استفاده از مواد خام برای تولید محصولات نو، از مواد بازیافتی استفاده می‌کنیم.

یکی دیگر از فواید بازیافت، صرفه‌جویی در مصرف انرژی است. البته برای بازیافت مواد زائد هم نیاز به مقداری انرژی است؛ اما انرژی لازم برای بازیافت زباله خیلی کمتر از انرژی مورد نیاز برای تولید محصولات جدید از مواد خام است. برای مثال ساختن آلومینیوم از آلومینیوم بازیافت شده ۹۰ درصد انرژی کمتر از ساختن آن از سنگ معدن نیاز دارد. سومین فایده بازیافت نیاز به فضای کمتر برای دفن زباله هاست.

چگونه باید زباله را تفکیک کرد؟

در قدم اول برای بازیافت زباله‌ها باید مواد قابل تجزیه مثل پسمانده‌های آشپزخانه و مواد غذایی را از سایر زباله‌ها جدا کرده و سعی شود فقط این مواد را در کیسه زباله ریخته و به رفتگر تحویل داد. این مواد را به نوعی کود به نام کمپوست تبدیل می کنند و برای اصلاح خاک و جبران مواد غذایی از دست رفته از آن استفاده می کنند. در مرحله بعد باید مواد قابل بازیافت را از زباله ها جدا کنیم. شیشه، کاغذ، پلاستیک و انواع فلزات از بهترین مواد برای بازیافت هستند.

فایده تفکیک پسماند و بازیافت چیست؟

بازیافت زباله‌ها سه فایده مهم برای محیط زیست دارد. ما به کمک بازیافت زباله در مصرف منابع طبیعی صرفه جویی کرده‌ایم زیرا به جای استفاده از مواد خام برای تولید محصولات نو، از مواد بازیافتی استفاده می کنیم.

یکی دیگر از فواید بازیافت، صرفه جویی در مصرف انرژی است. البته برای بازیافت مواد زائد هم نیاز به مقداری انرژی است اما انرژی لازم برای بازیافت زباله خیلی کمتر از انرژی مورد نیاز برای تولید محصولات جدید از مواد خام است. برای مثال ساختن آلومینیوم از آلومینیوم بازیافت شده ۹۰ درصد انرژی کمتر از ساختن آن از سنگ معدن نیاز دارد. سومین فایده بازیافت نیاز به فضای کمتر برای دفن زباله هاست.

پسماندهای جمع‌آوری شده در تهران در کجا پردازش و دفع می‌شوند؟

به گزارش ایسنا، پسماندهای خانگی شهر تهران به صورت روزانه برای پردازش، بازیافت و تولید کمپوست (کود آلی) به مجتمع بزرگ آرادکوه منتقل می شوند. البته با احداث دو کارخانه پردازش محلی پسماند (MRF) که به تازگی در دو پهنه شرقی و غربی تهران افتتاح شده است کمی تهران به تفکیک از مبدا یا حداقل تفکیک محلی نزدیک شده است.

فواید بازیافت بطری‌های شیشه‌ای چیست؟

شیشه معمولی را می توان تا دفعات بیشمار بازیافت کرد زیرا شیشه فرسوده نمی‌شود. هر بطری شیشه نوشابه را می‌توان تا 15 بار برای مصارف خوراکی بازیافت کرد.

قیمت تمام شده شیشه‌های بازیافتی با کیفیتی مشابه شیشه‌های نو بسیار کمتر از شیشه های نو است. شیشه های سبز و قهوه ای رنگ نوشابه جزء مواد قابل بازیافت هستند. بازیافت یک تن شیشه باعث صرفه جوئی در مصرف حدود یک تن مواد معدنی دیگر می شود ( 600 کیلوگرم ماسه، 190کیلوگرم سود سوزآور، 190کیلوگرم آهک و 60کیلوگرم فلدسپات).

منظور از پسماند تر و خشک چیست؟

برای تفکیک و ذخیره کاغذهای باطله از کجا باید کارتن پلاست تهیه کنم؟

برای تهیه کارتن پلاست مخصوص ذخیره کاغذ باطله، می‌توانید به ادارات بازیافت شهرداری منطقه خود مراجعه و دریافت کنید. آدرس ادارات بازیافت مناطق در منوی اطلاعات مفید موجود است و یا می‌توانید به 1888 و 137 نیز تماس بگیرید.

چه نوع پسماندهایی خطرناک هستند؟

زباله‌های خطرناک، به مواد زائد جامدی اطلاق می شود که بالقوه خطرناک هستند و یا اینکه موجب خطر برای سلامتی انسان و سایر موجودات زنده می‌شوند. این مواد که به سادگی تجزیه پذیر نیست اگر در شرایط مساعد بیولوژیکی قرار گیرند، تکثیر می‌شوند و عوامل نامساعد دیگری را در محیط به وجود می‌آورند. مواد زائد سمی و خطرناک، قابل احتراق، خورندگی و قابلیت انفجار دارند.

چند نوع پسماند داریم؟

انواع پسماندها با استفاده از دو طبقه بندی بررسی می‌شوند. طبقه بندی اول، شامل پسماندهای تر یا آلی یا ارگانیک یا فسادپذیر پسماندهای خشک یا غیرآلی یا غیرارگانیک یا غیرفسادپذیر و پسماندهای خطرناک و ویژه می‌شود. نوع دیگر طبقه بندی پسماندها نیز پسماندهای خانگی، پسماندهای بیمارستانی، پسماندهای تجاری، پسماندهای خطرناک، پسماندهای صنعتی، پسماندهای خاک و نخاله ساختمانی، پسماندهای خیابانی، پسماندهای پارکها، فضای سبز و گورستانها را در بر می‌گیرد.

پسماندهای خانگی شامل پسماندهای عادی منازل، مواد اضافی باقیمانده در فرآیندهای آشپزی، تغذیه، پسماندهای فضای سبز، پسماندهای میوه و سبزیجات و ... می‌شود. به زباله های حاصل از فعالیت مراکز بهداشتی و درمانی،بیمارستانها، درمانگاهها، مطب های پزشکان و دندانپزشکان، آزمایشگاهها و ...؛ زائدات بیمارستانی یا بهداشتی می‌گویند. پسماندهای تجاری نیز شامل مواد زائد ناشی از فعالیتهای صنوف مختلف تجاری و بازاری می شود. پسماندهای خطرناک شامل باطری، لامپ فلوروسنت و پسماندهای صنعتی شامل مواد زائد ناشی از فعالیت های صنایع و کارگاه‌های مختلف که در طی فرایند تولید ایجاد می‌شود،هستند.

همچنین پسماندهای خاک و نخاله ساختمانی به مواد زائد حاصل از عملیات عمرانی و تخریب و نوسازی ساختمانها مانند آجر، شن، الوار، سنگ، بتن و ... اتلاق می‌گردد. برگ درختان، لجن آب‌روها و جوی‌های خیابانی، زایدات ناشی از هرس درختان خیابانی و ... پسماندهای خیابانی و پسماندهای پارکها، فضای سبز و گورستانها نیز شامل پسماندهای باغبانی، زائدات ناشی از چمن زنی، هرس درختان، شاخ و برگ و ... می‌شود.

چرا کیسه‌های پلاستیکی برای محیط زیست ضرر دارند و به آن آسیب می‌رسانند؟

کیسه‌های نایلونی برای سالیان متمادی (حتی بیش از 500 سال) در خاک باقی مانده و تجزیه نمی شوند. همچنین کیسه های نایلونی سالانه باعث خفگی و مرگ هزاران لاک پشت دریایی می‌شوند.

پسماند یعنی چه؟

پسماند یا به اصطلاح عام زباله و آشغال، یعنی تمام مواد زائد حاصل از فعالیت‌های انسان و حیوان که غیرقابل استفاده و بی مصرف باشد.

روش ورمی کمپوست چیست و چه خواصی دارد؟

بر روی زمین بیش از 3200 گونه کرم بر روی کره خاکی وجود دارد که همگی آنها به جز چند گونه متفاوت و محدود یک کار مشترک یعنی شخم زدن و زیر و رو نمودن خاک را انجام می هند. یکی از این گونه محدود با نام علمی آنیرنییافوتیدا یا همان کرم قرمز خاکی حلقوی بارانی، توان خوردن زباله و تبدیل آن به کود آلی ورمی کمپوست را دارد. این کرم در روز بیش از وزن خود غذا می خورد و 60 تا 90 درصد آن را به فضولاتی به نام کود ورمی کمپوست تبدیل می کند.

خصوصیت کود ورمی کمپوست

بی بو است. مانع از ایجاد علف هرز می شود. استفاده از این کود کیفیت محصولات کشاورزی را تا 50 درصد و کمیت را تا 90 درصد افزایش می دهد. به دلیل خاصیت اسفنجی در نگه داشت آب و آزاد سازی تدریجی آب موجود؛ اقدام به بارور نمودن زمینهای شوره زار ،کوهپایه و غیره کرده است و از همه مهمتر به دلیل فقدان هر نوع مواد شیمیایی، محصول کشاورزی تولیدی با استفاده از این کود، ارگانیک است و قیمت این نوع محصول تا 5 برابر محصولات عادی است.

کود مایع (چای کمپوست ) چگونه تولید می شود؟

در فرایند تولید ورمی کمپوست محصول دیگری نیز بدست می آید کهwormtea یا چای کمپوست نامیده می شود این محصول تیره رنگ در واقع شیرابه بستر کرم‌ها به همراه لعاب و مایعات دفع شده از بدن کرم می باشد که از بستر خارج می شود. درصورتی که چای کمپوست به نسبت‌های یک به پانزده رقیق شود برای پرورش گیاهان در سیستم های کشت آبی، آبیاری گلدانها و باغات مناسب خواهد بود. چای کمپوست به صورتهای مختلف از جمله باران‌های آبیاری تحت فشار ، محلول پاشی ، کشت‌های هیدرو پوتیک، مصارف خانگی و تلقیح با بذر استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha