• شنبه / ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401122718968
  • خبرنگار : 71604

دو موشک «اسپیس ایکس» با فاصله کمتر از ۵ ساعت پرتاب شدند

دو موشک «اسپیس ایکس» با فاصله کمتر از ۵ ساعت پرتاب شدند

شرکت «اسپیس ایکس»، دو ماموریت مداری را با فاصله کمتر از پنج ساعت انجام داد و دو موشک را به فضا پرتاب کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) در روز ۱۷ مارس دو ماموریت مداری را انجام داد. این نمایش در ساعت ۳:۲۶ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی آغاز شد و اسپیس ایکس، ۵۲ ماهواره اینترنتی «استارلینک»(Starlink) خود را از «پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ»(VBG) در کالیفرنیا به مدار زمین پرتاب کرد. سپس در ساعت ۷:۳۸ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی، یک موشک «فالکون۹»(Falcon ۹) حامل ماهواره‌های مخابراتی SES-۱۸ و SES-۱۹ از «ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال»(CCSFS) در فلوریدا بلند شد.

هر دو ماموریت طبق برنامه پیش رفتند. ماهواره‌های استارلینک در مدار پایین زمین مستقر شدند و فالکون۹ نیز با موفقیت SES-۱۸ و SES-۱۹ را به مدار انتقالی زمین‌ایستا رساند.

مرحله نخست فالکون۹ به سلامت به زمین بازگشت و کمتر از ۹ دقیقه پس از بلند شدن، روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیس ایکس در دریا فرود آمد.

دو موشک «اسپیس ایکس» با فاصله کمتر از ۵ ساعت پرتاب شدند

به گفته اسپیس ایکس، این هشتمین پرتاب و فرود برای فالکون۹ و ششمین پرتاب برای موشکی بود که SES-۱۸ و SES-۱۹ را پرتاب کرد.

۵۲ ماهواره استارلینک، به بیش از ۳۷۰۰ ماهواره دیگر در شبکه پهن‌باند بزرگ اسپیس ایکس می‌پیوندند که توسعه آنها در آینده نیز ادامه خواهد یافت. شرکت اسپیس ایکس، مجوز استقرار ۱۲ هزار ماهواره استارلینک را در مدار پایین زمین دارد و علاوه بر آن، برای مجوز ارسال ۳۰ هزار ماهواره دیگر نیز درخواست داده است.

ماهواره‌های مخابراتی SES-۱۸ و SES-۱۹ به فاصله دورتری رفتند. این دو ماهواره به سمت مدار انتقالی زمین‌ایستا در فاصله حدود ۳۵۷۰۰ کیلومتر بالاتر از سیاره ما حرکت می‌کنند.

پرتاب‌های روز ۱۷ مارس، هجدهمین و نوزدهمین پرتاب سال برای اسپیس ایکس بودند و پرتاب‌ها ادامه خواهند داشت. ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس، تابستان گذشته گفت که این شرکت احتمالا در سال ۲۰۲۳، تا ۱۰۰ ماموریت مداری را انجام خواهد داد.

ویدئوی نخست، پرتاب ۵۲ ماهواره اینترنتی استارلینک و ویدئوی دوم، پرتاب ماهواره‌های مخابراتی را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha