• دوشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401101206963
  • خبرنگار : 71604

«اسپیس ایکس» رکورد خود را در پرتاب موشک شکست

«اسپیس ایکس» رکورد خود را در پرتاب موشک شکست

شرکت «اسپیس ایکس» موفق شده است که رکورد پرتاب موشک خود را در سال ۲۰۲۲ بشکند و برای سال ۲۰۲۳ نیز برنامه‌های جدیدی دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتال ترندز، وقتی صحبت از پرتاب موشک‌های «اسپیس ایکس» (SpaceX) به میان می‌آید، سال ۲۰۲۲ شلوغ‌ترین سال بوده است.

برای مثال، در سال ۲۰۲۰، این شرکت تجاری فضایی به رهبری «ایلان ماسک»(Elon Musk) در مجموع به ۲۶ پرتاب دست یافت؛ در حالی که سال گذشته ۳۱ موشک را به فضا فرستاد که شامل موشک قابل اعتماد «فالکون۹» (Falcon 9) بود.

اسپیس ایکس امسال به ۶۱ ماموریت بزرگ دست یافت. در همه این ماموریت‌ها از موشک فالکون۹ استفاده شد؛ به جز پرتاب ماه نوامبر که در آن از موشک قوی‌تر«فالکون هوی»(Falcon Heavy) برای استقرار دو ماهواره نیروی فضایی آمریکا به کار رفت.

این شرکت مستقر در کالیفرنیا از نخستین پرواز به «ایستگاه فضایی بین‌المللی»(ISS) در سال ۲۰۱۲ که در آن تنها دو پرتاب انجام داد، به وضوح راهی طولانی را پیموده است.

اسپیس ایکس علاوه بر استقرار ماهواره‌های متعدد در مدار پایین زمین برای طیف گسترده‌ای از مشتریان، پروازهای منظم سرنشین‌دار به و از ایستگاه فضایی بین‌المللی را در سال ۲۰۲۲ آغاز کرد و ناسا را قادر ساخت تا فضانوردان خود را برای نخستین بار از زمان برنامه شاتل فضایی که در سال ۲۰۱۱ به پایان رسید، از خاک آمریکا به فضا بفرستد.

بخشی از دلایلی که اسپیس ایکس توانسته فرکانس پرتاب خود را افزایش دهد، به طراحی فالکون۹ مربوط می‌شود که فرود مرحله نخست را امکان‌پذیر می‌کند تا بتواند به راحتی برای ماموریت‌های متعدد مستقر شود.

این کار به اسپیس ایکس امکان می‌دهد تا به جای ساختن چندین تقویت‌کننده یک‌بار مصرف با هزینه زیاد، بر نوسازی ناوگان کوچکی از موشک‌ها تمرکز کند.

اسپیس ایکس تا به امروز به ۱۹۸ پرتاب موشک، ۱۵۹ فرود تقویت‌کننده و ۱۳۳ پرواز مجدد دست یافته است.
با توجه به این که مشتریان بیشتری به دنبال ارسال ماهواره‌های کوچک به مدار هستند و اسپیس ایکس نیز از سخت‌افزار پروازهای فضایی خود برای استقرار تعداد زیادی از ماهواره‌های اینترنتی «استارلینک»(Starlink) خود استفاده می‌کند، به نظر می‌رسد که سال ۲۰۲۳ سال شلوغ‌تری برای اسپیس ایکس باشد.

با نگاهی به آینده، اسپیس ایکس برای نخستین پرواز نسل بعدی موشک«سوپر هوی»(Super Heavy) و فضاپیمای«استارشیپ»(Starship) خود آماده می‌شود. نسخه‌ای از استارشیپ قرار است تنها چند سال دیگر در ماموریت«آرتمیس۳» (Artemis III) ناسا، نخستین زن و نخستین شخص رنگین‌پوست را روی سطح ماه فرود آورد و حتی بتواند نخستین فضانوردان را به مریخ برساند. استارشیپ قرار است مسافران را در نخستین ماموریت کاملا غیرنظامی به ماه ببرد. این سفر برای سال ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی شده است اما تاخیر در آزمایش موشک‌های سوپر هوی و استارشیپ بدین معناست که اسپیس ایکس احتمالا آن تاریخ را از دست خواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha