منصور کبگانیان در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که «براساس ماده ۵ مصوبه "سنجش و پذیرش" شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاهها میتوانند برای رشتهمحلهای پرطرفدار شرط معدل و نمره کنکور لحاظ کنند؛ این مؤلفهها باید توسط شورای سنجش و پذیرش تایید شود و حداقل ۲ سال قبل از پذیرش دانشجو، اعلام عمومی شود. اگرچه چنین ماده قانونی در مصوبه لحاظ شده اما پذیرش داوطلبان کنکور ۱۴۰۲، طبق روال گذشته است. دلیل تصویب ماده ۵ چیست؟ چه اقداماتی در این زمینه انجام شده است؟» اظهار کرد: هنگامی که داوطلبان در محل برگزاری آزمون ورود به دانشگاهها حاضر میشوند، تفاوتی میان رشتههای مهندسی وجود ندارد. به طور مثال، هیچ وجه تمایزی میان رشته مهندسی برق با مهندسی شیمی وجود ندارد.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور خاطر نشان کرد: تعیین نمره و درصد کسب شده در آزمون مربوط به مؤلفه "سنجش" مصوبه "سنجش و پذیرش" شورای عالی انقلاب فرهنگی میشود. من بر این موضوع تاکید میکنم که از عبارت "کنکور" استفاده نشود؛ چرا که داوطلبان در کنکور که به معنای واقعی یک مسابقه بود برای مشخص شدن جایگاه خود در دانشگاهها به رقابت میپرداختند و احتمال شکست در این مسابقه وجود داشت. مفهوم مسابقه در مصوبه "سنجش و پذیرش" از معنا تهی میشود؛ چرا که داوطلبان در مرحله سنجش از منظر توانایی علمی سنجیده و سپس پذیرش میشوند.
وی با بیان اینکه ما در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از دو وزارتخانه "علوم، تحقیقات و فناوری" و "بهداشت، درمان و آموزش پزشکی" خواستیم که معیارهای خود برای پذیرش دانشجویان را اعلام کنند، گفت: د همان زمان، فرصت زمانی ۶ ماهه در اختیار وزارت علوم قرار گرفت اما گزارش مربوط به معیارها و سیاستهای پذیرش دانشجویان در دانشگاههای وزارت علوم را تاکنون دریافت نکردهایم. گلایهام نسبت به این موضوع را به دکتر محمدعلی زلفیگل (وزیر علوم) اعلام میکنم .
افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار ندهد
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص نحوه افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی در کنکور سال جاری گفت: سیاستهای افزایش ظرفیت تمام رشتههای دانشگاهی طی ۴۰ سال گذشته به صورت انبساطی و انقباضی بود. در این میان باید توجه داشت که افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی به لحاظ اینکه با سلامت مردم جامعه در ارتباط هستند، باید تا حد ممکن به نحوی باشد که کیفیت آموزشی را تحتالشعاع قرار ندهد. زیرا مشاهده می شود متاسفانه افزایش ظرفیت رشتههای علوم پایه، علوم انسانی و علوم مهندسی به نحوی نبوده که کیفیت آموزشی را تحت تاثیر قرار ندهد و این رشته ها به صورت بیرویه گسترش یافتند.
کبگانیان با بیان اینکه حدود ۳۰ رشته غیرپزشکی تجمیع و در واحدهای دانشگاهی ادغام شدند، خاطرنشان کرد: تجمیع این رشتهها مربوط به فاز اول اقداماتی است که در دستور کار قرار دادهایم و درنظر داریم که یک فاز عملیاتی دیگر در خصوص ادغام برخی رشتهها انجام دهیم که این موضوع براساس گزارشهایی که از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت میکنیم دنبال شود.
وی تاکید کرد: طی این سالها، در مواردی پول و امکانات دولت با فشار افراد ذینفوذ صرف احداث دانشکدههایی شده است که تعداد دانشجویانشان کم است یا دانشجویی ندارند. بنابراین و برای حل این معضل، سیاستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای "تنظیم ظرفیت دانشگاهها" است.
وی با بیان اینکه ظرفیت رشتههای پزشکی سالانه ۲۰ درصد افزایش مییابد و این مصوبه ۵ سال اعتبار دارد، خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که این مصوبه برای ۵ سال دوم هم تمدید شود. اگر سرانه و استانداردهای مدنظر به دست بیاید، در خصوص تمدید این مصوبه تصمیم خواهیم گرفت. ما باید در انتظار خروجی و عملکرد این مصوبه بنشینیم تا تصمیم نهایی را اعلام کنیم. این احتمال وجود دارد که ظرفیت ثابت بماند یا افزایش یابد.
کبگانیان افزود: اعلام نتیجه نهایی درخصوص تمدید این مصوبه در حال حاضر میسر نیست و در پایان ۵ سال نخست برمبنای سرانه و استانداردها اعلام میشود. اینطور تصور نشود که ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور فقط به دنبال افزایش ظرفیت است؛ ما باید نیاز مردم و تعداد دانشکدههای پزشکی را ارزیابی کنیم و سپس درباره افزایش ظرفیت رشتههای علومپزشکی تصمیمگیری کنیم.
انتهای پیام
نظرات