به گزارش ایسنا، بر اساس قوانین بالادستی بخش تعاون یکی از ارکان اقتصاد کشور به شمار میرود به نحوی که مطابق اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، یکی از بخشهای مهم اقتصادی، بخش تعاونی است که با پویایی آن بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی از نظام توزیع تا بیکاری برطرف و گام موثری در جهت ایجاد اشتغال پایدار و حذف دلالی و واسطهگری برداشته میشود.
در حال حاضر تعاونیها در گرایشها و رستههای مختلف اعم از کشاورزی، عمرانی، اعتباری، تولیدی و توزیعی در حال فعالیت هستند و تعاونیهای مصرفی از جمله این تعاونیها به شمار میروند. تعاونیهای مصرفی در تعریف عبارتند از تعاونیهایی که نیاز مشاغل تولیدی یا مصرف کنندگان عضو خود را برابر مقررات و به منظور کاهش هزینه ها و قیمت ها تامین می کنند.
تعاونیهای مصرف از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون نقش موثری در تنظیم بازار، بهبود کیفیت کالا و تعدیل قیمتها داشته و در شرایط تحریمهای اقتصادی نیز عملکرد مطلوبی در بحث مبارزه با گرانفروشی، توزیع عادلانه کالا و کمک به اقشار محروم و کم درآمد جامعه از خود نشان دادهاند.
در همین راستا مهدی مسکنی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قدیمیترین نوع تعاونی در جهان را تعاونیهای مصرف عنوان کرد و گفت: در ایران اولین تعاونی مصرف در سال ۱۳۲۸ و تحت عنوان شرکت تعاونی مصرف کارکنان ارتش با عضویت ۶۵ نفر تشکیل شد که در حال حاضر این تعاونی با عنوان تعاونی مصرف سپه و عضویت ۶۱ هزار نفر و ایجاد اشتغال برای بیش از ۳۰۰ نفر در حال فعالیت است.
وی مهمترین چالش تعاونیهای مصرف را عدم بهروزرسانی ساختارهای سخت افزاری و نرم افزاری تعاونی، ضعف در حوزه برندینگ و تبلیغات، تضعیف تصویر تعاون در ذهن مردم و مشتریان و عدم قدرت رقابت پذیری با سایر رقبا عنوان کرد.
معاون وزیر تعاون در عین حال از فعالیت ۳۷۲۸ تعاونی مصرف در گرایشهای کارمندی، کارگری محلی و دانشجویی در کشور خبر داد و گفت: این تعاونیها با عضویت بیش از ۳ میلیون نفر، اشتغال ۱۹۰ هزار نفر و سرمایه بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان در سطح کشور فعالیت دارند.
به گفته مسکنی جوانان قبل از ورود به بازار باید با تعاونیها آشنا شوند و توسعه و ترویج فرهنگ تعاون از مدارس آغاز شده و در دانشگاهها ادامه یابد.
به گزارش ایسنا، بخش تعاون کشور با در اختیار داشتن بزرگترین شبکه توزیع و فروشگاه منسجم و یکپارچه تحت پوشش تعاونیهای مصرف کارگران، کارمندان، فرهنگیان، نیروهای مسلح و بازنشستگان تامین اجتماعی در تامین و ذخیرهسازی و توزیع و عرضه کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی اثرگذار است.
در حال حاضر شبکه تعاونیهای مصرف از ظرفیتها و پتانسیلهای فراوانی برخوردارند و میتوانند به عنوان بازوی دولت در تهیه و توزیع اقلام و کالاهای تنظیم بازار،شب عید و ماه رمضان ایفای نقش کنند.
انتهای پیام
نظرات