• چهارشنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۲۱:۲۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1401121712773
  • خبرنگار : 71533

باهنر: حکمرانان باید به فکر آرزوهای میان‌مدت و بلندمدت مردم باشند

باهنر: حکمرانان باید به فکر آرزوهای میان‌مدت و بلندمدت مردم باشند

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: حکمرانی یعنی دولت تلاش کند تا رضایت مردم جلب شود اما هدف غایی باید منافع درازمدت مردم باشد نه صرفا نان امشب مردم، هرچند حکمران باید به فکر نان شب مردم، آرزوهای میان‌مدت و بلندمدت مردم هم باشد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا باهنر در سی‌وسومین نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی اظهار کرد: در زمینه رتبه ایران در شاخص‌های کلان کشوری، در سال ۵۷ نسبت به سال ۱۴۰۲ شاهد یک تفاوت ماهوی هستیم.  
 
وی گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب، میان ایدئال‌های ما و واقعیت‌های کشور فاصله‌هایی ایجاد شده است که رهبری برای طی کردن این فاصله از جوانان خواستند تا این عقب‌افتادگی‌ها جبران شود اما در ابتدا باید ریشه‌های آن را پیدا کنیم.  
باهنر با تاکید بر قضاوت عادلانه برای عملکرد دولت‌ها، تاکید کرد: تمامی دولت‌ها در پیشرفت‌ها و عقب‌افتادگی‌ها شریک هستند و نمی‌توان تمام قصور را صرفا در کارنامه یک دولت بررسی کرد. باید عملکرد هریک را عادلانه قضاوت کنیم. قضاوت افراطی و تفریطی انسان را از یافتن راه حل دور می‌کند. اگر قضاوت عادلانه و عالمانه باشد می‌توان به درستی چالش‌ها را پیدا کرد.
وی افزود: باید ایرادات ساختارها را بررسی کنیم؛ بعضی از ساختارها به تجدید نظر نیاز دارد. نظام قانون‌گذاری و مجلسی که باید تشکیل دهیم خاستگاه آن حزبی، قومیتی، صنفی است و ملی نیست. 
نماینده پیشین مجلس ادامه داد: سال‌هاست که رهبری بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند اما اقتصاد مقاومتی در دولت و مجلس متولی ندارد چرا که گاهی اقتصاد مقاومتی با اقتصاد منطقه‌ای و منافع صنفی در تضاد است.
باهنر با تاکید بر اینکه لازمه حاکمیت رأی مردم، وجود چند حزب قدرتمند است، تصریح کرد: اگر حزب نباشد، آراء پوپولیستی صادر می‌شود و افرادی که در پی کسب رای مردم هستند وعده‌های ماورایی می‌دهند اما پس از کسب رای نمی‌توانند وعده‌های خود را عملیاتی کنند که این امر موجب کاهش سریع سرمایه اجتماعی می‌شود. این مجلس با این خاستگاه نمی‌تواند هدایت‌کننده دولت جمهوری اسلامی باشد. بنابراین انتخابات باید حزبی باشد.
وی افزود: حزب در حکومت دموکراتیک دو وظیفه دارد، یک وظیفه آن کادرسازی است و وظیفه دیگرش شنیدن مطالبات مردم است تا اولویت‌بندی کند و در دستور کار قرار دهد. امروز رئیس جمهور برای ۸ سال آینده کشور برنامه دارد و نمایندگان مجلس به فکر ۴ سال آینده کشور هستند؛ به جز رهبری هیچ‌کس دیگری در کشور به فکر ۳۰ یا ۴۰ سال آینده کشور و انقلاب نیست. بنابراین برخی ایرادات در ساختار کشور ما وجود دارد که در چهل سال دوم باید اصلاح شود.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه برخی ایرادات مربوط به رویکردهای ما است، اظهار کرد: برخی رویکردهای ما ایرادات اساسی دارد که باید در آن تجدیدنظر کنیم. بسیاری از اوقات منافع مردم با رضایت کوتاه مدت مردم در تضاد است. حکمرانی یعنی دولت تلاش خود را به کار گیرد و رضایت مردم را کسب کند اما هدف غایی آن منافع درازمدت مردم باشد نه صرفا نان امشب مردم؛ کما اینکه حکمران باید به فکر نان شب مردم، آرزوهای میان‌مدت و درازمدت مردم باشد.
وی با اشاره به شعار عدالت‌خواهی تاکید کرد: برخی از شعارها مثل عدالت‌خواهی ظاهرا خوب هستند اما هرکسی عدالت را به نحوی تعریف می‌کند. برخی عدالت را مساوات می‌دانند در حالی که عدالت یعنی هرچیزی را در جای خود قرار دادن. باید برای منابع انسانی یک قیمت عادلانه در نظر بگیریم چرا که منابع انسانی بزرگترین موتور محرک جامعه است.
باهنر گفت: ‌امروز حکومت‌های دنیا، سلبریتی‌ها، ایرانیان مقیم خارج از کشور، سازمان‌های مردم نهاد اتحادی بی‌سابقه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاد کردند؛ بسیاری از حکومت‌ها علیه نظام جمهوری اسلامی ایران آشکارا بازی ‌می‌کنند. امروز یک اتحاد بین‌المللی علیه نظام به وجود آمده است ولی ما از همه جنگ‌های نظامی، اقتصادی، فرهنگی عبور کرده‌ایم. بنابراین برخی از عملکردهایمان باید اصلاح شود چرا که اداره کردن یک کشور نیروی توانمند می‌طلبد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha