به گزارش ایسنا، علیمحمدی در پنل اول نشست ابعاد حقوقی نقش دولت فرانسه در کشتار مردم ایلام در سال ۱۳۶۳ که در ایسنا برگزار شد، با یادآوری اینکه بیشترین کمک های نظامی به صدام بعد از شوروی توسط فرانسه انجام شد، گفت: براساس اسناد موجود، فرانسوی ها در جنایت جنگی کشتار مردم ایلام در سال۶۳ نقش داشتند. هواپیماهای فرانسوی از صبح ۱۹ اسفند۶۳ تا پاسی از شب حجم عظیمی از حمله علیه مردم ایران را انجام دادند.
وی اضافه کرد: در این روز از طریق هوایی به اصفهان، تبریز ، بانه، مریوان، آبادان، نهاوند، سرپل ذهاب، نفت شهر، حمله شد و صدها نفر کشته شدند. در روستای ماربره و دره شنه ۵۴ نفر شهید می شوند که در میان آنها ۱۸ کودک وجود داشت. این حملات با سلاح های فرانسوی انجام شد که برای حمله به نفتکش ها استفاده شده است.
در ادامه این نشست عبد سبزی فرمانده وقت سپاه ایلام، گفت: من در جریان مقدمات تجاوز عراق به ایران هستم و عرض می کنم استان ایلام با داشتن۴۳۰ کیلومتر مرز با عراق بیشترین مرز در جنگ را داشت و قبل از آغاز جنگ با درگیری پاسگاه های مرزی مواجه بودیم. بعد از انقلاب ارتش از هم پاشیده بود و سپاه در مراحل مقدماتی تشکیل بود. شش ماه قبل از آغاز جنگ، عراق به پاسگاه های ما حمله می کرد. در لوله های نفت بمب گذاری کردند. یک بمب هم در خیابان دهلران کار گذاشتند. در این مقطع تحلیل دشمن این بود که صدام می تواند ماموریت سقوط جمهوری اسلامی را انجام دهد، ولی دچار خطای راهبردی شد.
وی ادامه داد: مردم استان ایلام در هشت سال دفاع مقدس با اینکه شهرها و روستاهای زیادی را از دست داده بودند، اما مهاجرت نکردند و به کوه ها و پناهگاه های طبیعی پناه می بردند و سرمای زمستان و گرمای تابستان را در چادر به سر بردند. آیت الله حیدری نماینده مجلس خبرگان رهبری استان ایلام و مرحوم تعمیرکاری و سایر روحانیت استان از جان خود مایه گذاشته و در کنار نیروهای مسلح در مقابل دشمن ایستادند.
فرمانده وقت سپاه ایلام در سال ۱۳۶۳ خاطرنشان کرد: وقتی محاسبه دشمن غلط از کار درآمد ، تجهیزات نظامی و هواپیمای جنگی روز دنیا را به صدام دادند. مردم ایلام در دره ماربره زندگی می کردند. خانواده خود من هم در دره ماربره در کنار سایر مردم حضور داشتند، ولی دشمن دره ماربره را بمباران کرد. تعداد زیادی از افراد بزرگ و کودک به شهادت رسیده یا مجروح شدند.این جنایت جنگی که در طول هشت سال جنگ نمونه های زیادی دارد، می تواند یک پرونده ای باشد برای استکبار جهانی و به خصوص فرانسه.
وی اضافه کرد: در سایر جنایات یک سنگر را بمباران کردند و یک نفر فقط از خانواده ۱۲ نفره زنده ماند.وقتی مرکز استان را بمباران کردند، ما برای کمک به افراد زیر آوار مانده رفتیم و یک نفر که زیر آوار مانده بود در همان وضعیت با مشت گره کرده گفت درود بر خمینی. مردم ما با این روحیه در مقابل دشمن مقاومت کردند.
سبزی خاطرنشان کرد: ایلام پر از این داستان ها و مستندات غیرقابل انکار است و هیهات از این کار نکردن ها درباره این حوادث. ما نتوانستیم این واقعیت ها را به افکار عمومی دنیا نشان دهیم. در این جنایت یک خانواده ده نفره در بمباران از بین رفت. جانبازان زیادی با دردهای خود، ولی با همان اعتقادات در حال زندگی خود هستند. رسانه ها در انتقال این واقعیات ایفای نقش کنند.
در ادامه، علیمحمدی دبیر این نشست بیان کرد: اسناد گویاست. چون عملیات بدر لو رفته بود، دشمن بعثی مناطق مختلف کشور را بمباران کرد. میراژها و سوپر اتانداردها از بمب هایی استفاده کردند که برای شلیک به نفتکش بوده است، ولی به روی سر مردم غیرمسلح ریختند. بمب کوه را مثل مته سوراخ کرده بود.در روستای ماربره جنگل بانی حضور داشت که مامور دولت بود. او در این بمباران شهید شد.قرآن او در هنگام بمباران ورق ورق شده و در هوا پخش شد.
وی ادامه داد: ژنرال فردوست در خاطرات خود می گوید آمریکا یک پایگاه سری در ایلام ایجاد کرده بودند. آنها اصلا پاسخگوی به فرماندهان ایرانی نبودند. این فوق العاده مهم بوده و نیاز به بررسی دارد که چگونه و به چه دلیل در این منطقه این پایگاه ایجاد شد.
علیمحمدی خاطرنشان کرد: باید مردم شهرهای گوناگون که دشمن آنها را ۱۹ اسفند بیماران کرده اند به صحنه بیایند و اسناد این جنایات را به مردم دنیا نشان دهند. امام می گفت ما در کنار لانه های گرگ هستیم. این کشورها ادعای حقوق بشری دارند ولی سلاح های به صدام دادند که موجب کشتار مردم غیرمسلح و زنان و کودکان شده است. به بهانه تنشزدایی نمی توان جنایات این کشورها در زمینه حقوق بشر را پیگیری نکرد.
علیمحمدی در پاسخ به این پرسش که چرا اتفاقات روستای ماربره در داخل کشور به اطلاع مردم نرسیده است، گفت: بعد از پایان دوران دفاع مقدس، عده ای به این نتیجه رسیدند که باید مردم را از فضای جنگ خارج کنیم، ولی روحیه درد و رنج مردم جنگ زده که بلافاصله تمام نمی شود. آثار جنگ محو شد و الان آثار بمباران ایلام وجود ندارد، چون میگفتند می خواهیم سازندگی کنیم. گفتند مردم را از آثار جنگ عبور دهیم شاید نیت بدی هم نداشتند، اما کم کم روایتگری از جنگ فراموش شد. من نمیخواهم به کسی اتهام بزنم، اما به هر حال این اتفاقات بعد از جنگ رخ افتاد. الان پرچم ایلام بلند شده و این پرچم باید استان به استان بلند شود.
انتهای پیام
نظرات