• شنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۷:۵۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1401121309554
  • خبرنگار : 50214

سهم ۱۵ میلیونی یزد از پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت

سهم ۱۵ میلیونی یزد از پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت

ایسنا/یزد مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد از کاشت ۱۵ میلیون اصله نهال در استان طی چهار سال در قالب پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور خبر داد.

«کمال کریمی» عصر امروز شنبه سیزدهم اسفندماه در نشست با خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته منابع طبیعی، به پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران اشاره و بیان کرد: سهم استان یزد از این میزان طی چهار سال ۱۵ میلیون اصله نهال است.

وی گفت: امسال تولید سه میلیون نهال آغاز شده و از سال آینده نهال کاری در قابل این پویش انجام خواهد شد.

این مسئول خاطرنشان کرد:قطعاً در زمینه نوع گونه‌ها و محل‌های اجرای این طرح متناسب با شرایط اقلیمی استان با همکاری دانشگاه اتخاذ تصمیم خواهد شد.

وی از برگزاری مراسم روز درختکاری استان در روز یکشنبه چهاردهم اسفندماه با حضور استاندار و مسئولان استانی خبر داد و گفت: این مراسم در میدان قائم منطقه کاریزبوم برگزار خواهد شد و امیدواریم با همکاری شهرداری یزد و تفت برای انجام زیرسازی مورد نیاز، درختکاری در مسیر جاده سلامت مابین این دو شهر را نیز انجام دهیم.

وی از شروع برنامه‌های این هفته در روز پنجشنبه گذشته با انجام دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد خبر داد و گفت: اخیراً با تعامل محیط زیست استان در منطقه گود زباله روستای ده‌بالا شاهد کاشت بادام کوهی بودیم.

کریمی افزود: امروز شنبه به مناسبت روز جوان با برخی هیاتهای مذهبی هماهنگ و مقرر شد تا طرح کاشت درخت با عنوان «به یاد رفیق شهیدم» در قالب تحویل درخت زیتون به این هیاتها دنبال شود.

وی همچنین به رایزنی با هلال احمر استان در زمینه کاشت ۱۰۰ هزار اصله نهال به مناسبت یکصدمین سال تاسیس این سازمان اشاره و عنوان کرد: براساس تفاهم‌نامه با مدیریت انتقال خون استان نیز مقرر شد تا به اهداکنندگان خون در استان تا پایان سال، یک اصله نهال اهدا شود.

این مسئول همچنین از اجرای کاشت درخت به نیت سلامتی امام عصر(عج) به عنوان دیگر برنامه‌های هفته منابع طبیعی در استان اشاره کرد.

«علی باقری» معاون آبخیزداری استان نیز در این نشست با اشاره به چالشهای این حوزه در استان، ‌اظهار کرد: خسارات زیادی از ناحیه سیلاب‌های امسال متوجه استان شد که بر اجرای علمی و فنی فعالیتهای آبخیزداری ضرورت بیشتری بخشید.

وی با بیان این که در حال حاضر ۲۹ طرح آبخیزداری در سطح ۱.۵ میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی استان وجود دارد، از اجرا و اتمام نیمی از این طرحها تاکنون خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با تزریق اعتبارات مورد نیاز به تدریج شاهد بهره برداری دیگر این طرحها نیز باشیم.

باقری تغییر کاربری‌ها در استان را عمده‌ترین مشکل در بخش آبخیزداری استان ذکر کرد و گفت: در این مورد نیازمند فرهنگ‌سازی برای مدیریت و اتخاذ تدابیر در زمینه ایجاد کاربری‌های جدید هستیم.

وی اعتبار امسال حوزه آبخیزداری استان را ۸۰ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: تاکنون ۴۰ درصد این اعتبار محقق شده و امیدواریم با تخصیص کامل این اعتبار بخش عمده‌ای از مشکلات حوزه آبخیزداری استان مرتفع شود.

«اسلامی» رئیس اداره حقوقی اداره کل منابع طبیعی استان نیز در بخشی از سخنانش اعلام کرد: طی ۱۱ ماه امسال تعداد ۲۷۵ فقره پرونده در زمینه زمین خواری در استان تشکیل و طی همین مدت نیز افزون بر ۵۷۷ هکتار از اراضی تصرف شده خلع ید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش حدود ۲ تا ۳ درصدی را شاهدیم.

«محسن احمد بیگی» مسئول امور ممیزی و حدنگاری استان نیز خاطرنشان کرد: اجرای طرح کاداستر اراضی منابع طبیعی استان به وسعت ۷.۴ میلیون هکتار انجام شده و تاکنون ۵۱۴ مورد سند برای منابع طبیعی استان صادر شده که ۴۸۲ سند برای اراضی ملی و ۲۸ مورد سند نیز برای اراضی موات بوده است.

«محمد زارع» مسئول اداره حفاظت منابع طبیعی استان هم در بخشی از سخنانش گفت: امسال ۲۵۷ مورد استعلام از صنعت و معدن استان برای واگذاری سطح ۴۵۸ هزار هکتار به منابع طبیعی استان ارجاع شده که تنها با ۳۵ مورد آنها موافقت گردیده است.

وی افزود: در مورد طرح‌های عمومی عمرانی مربوط به دستگاه‌های دولتی نیز ۲۰۰ مورد پاسخگویی در استان صورت گرفته است.

زارع همچنین بیان کرد: متاسفانه در سالهای گذشته اقدام مناسبی در زمینه برگشت درآمد حاصل از فعالیتهای معدنی به منابع طبیعی صورت نگرفته که امیدواریم این موضوع در جهت احیای اراضی تخریب شده این بخش، بیش از پیش مورد اهتمام قرار گیرد.

«دهقان» رئیس اداره استعدادیابی و بهره برداری این اداره کل نیز گفت: امسال ۳۱۹ مورد درخواست تخصیص زمین از مدیریت امور اراضی ارائه شده که با ۱۶۰ مورد آنها موافقت شده است و به جز حدود ۵۰ مورد که در دست بررسی است با مابقی مخالفت شده است.

این مسئول یادآور شد: در راستای تامین زمین برای اجرای طرح ملی جهش تولید مسکن نیز تاکنون چهار پلاک به مساحت ۱۴۲هکتار از اراضی منابع طبیعی در شهرستانهای اشکذر، بافق، میبد و زارچ به راه و شهرسازی تحویل شده است.

«میرشمسی» رئیس اداره بیابان منابع طبیعی استان و برخی دیگر از مدیران این اداره کل نیز مختصراً در مورد اقدامات صورت گرفته گزارشی ارائه کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha