• شنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401121309186
  • خبرنگار : 50562

یک داستان‌نویس:

بسترهای جهانی شدن ادبیات معاصر ایران فراهم نیست

بسترهای جهانی شدن ادبیات معاصر ایران فراهم نیست

ایسنا/خوزستان یک داستان‌نویس می‌گوید: با توجه به اینکه زمینه جهانی شدن ادبیات در کشور مهیا نیست نهایت بی‌انصافی است که فقط از هنرمند خود توقع داشته باشیم ادبیات ما را جهانی کند.

سپیده نوری‌جمالویی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به پرسش چرایی جهانی نشدن ادبیات معاصر گفت: این پرسش پاسخ خود را آنجایی که از جهانی شدن نام می‌برد در درون خود نهفته است چراکه برای جهانی شدن ادبیات معاصر ابتدا باید از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... جهانی باشیم تا بتوانیم بعد آن از جهانی شدن ادبیات هم سخن به میان آوریم.

او با اشاره به موقعیت سیاسی و جغرافیایی کشور تصریح کرد: بی‌انصافی است که فقط از خودِ هنرمند توقع داشته باشیم ادبیات ما را جهانی کند بدون اینکه سیاست‌مدار ما پیش از آن بسترها را برای جهانی شدن آماده کرده باشد.

وی با اشاره به اینکه ادبیات کلاسیک فارسی در جهان شناخته شده است، گفت: خیام، مولوی، حافظ و... جهانی هستند چون هنوز هم که در کتابفروشی‌های اصفهان قدم می‌زنیم توریست‌هایی را می‌بینیم که سراغ این شاعران بزرگ و دیوان‌های دوزبانه را می‌گیرند.

او عنوان کرد: بنابراین این بخش از ادبیات ما جهانی شده است و اما حال سؤال این است که چرا جهانی شدن این‌ها همیشه نادیده گرفته می‌شود؟

نوری با اشاره به اینکه زبان انگلیسی و زبان ماندارین با بیش از یک میلیارد گویش‌ور از لحاظ کمی گویندگان پرشماری دارند، افزود: این زبان‌ها می‌توانند به دلیل غنا و گویشوران متعدد اثر ادبی خود را به پدیده‌ای جهانی بدل کنند. پس باید توجه داشته باشیم که زبان فارسی گویشوران محدودی دارد و این امر نیز در جهانی نشدن ادبیات بی‌تاثیر نیست.

در همین باب:

عبور از مرزهای جغرافیایی و تعصبات قومی شرط جهانی شدن ادبیات است

این داستان‌نویس با تصریح این مطلب که مافیا در عرصه هنر و ادبیات مانع پیشرفت استعدادهای درخشان می‌شود اضافه کرد: متاسفانه این مافیا باعث به انزوا راندن برخی آثار می‌شود. هنرمندان بسیاری هستند که کار و اثر ادبی آنها در حد آثار جهانی هستند اما چون از باند و مزایای مافیایی برخوردار نیستند حتی این امکان را نمی‌یابند که آثار خودشان را در سطح کشور معرفی کنند چه برسد به اینکه در سطح جهان بخواهند مطرح شوند.

نویسنده مجموعه داستان «چشمه‌سار خواب» با تصریح این مطلب که حمایت‌ها از آثار ادبی ناچیز است گفت: هنرمندان مستعد بسیاری هستند که آثار ادبی آن‌ها پتانسیل جهانی شدن را دارد اما در یک فضای بسته محفلی امکان نمایش کارهای خودشان را پیدا نمی‌کنند.

نوری‌جمالویی معتقد است: مادامی که محتوای قوی وجود دارد هیچ عامل ثانوی نمی‌تواند موثر واقع شود چراکه دور نمی‌بینم روزی را که شاعران و نویسندگان ناشناخته امروزی با قلم‌های‌شان نوجوانان و جوانان را وادار به تفکر می‌کنند و آینده خوبی پیش‌بینی می‌کنم و معتقدم نام ناشناخته این هنرمندان در آینده نه‌چندان دور در تمام جهان پرآوازه خواهد شد.

از سپیده نوری‌جمالویی:

احیای حقوق زنان در آثار زنان نویسنده ایرانی کاملا دیده می‌شود

بسترهای جهانی شدن ادبیات معاصر ایران فراهم نیست

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha