• جمعه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401121208565

/سروهای آسمانی قم/ ۱۱۱

شهید محمدجواد دل آذر؛ شیرمردی در میان دل‌آوران

شهید محمدجواد دل آذر؛ شیرمردی در میان دل‌آوران

ایسنا/قم شهید محمدجواد دل آذر در میدان رزم، جلودار واقعی بود و در عمل، چنان چالاک و بی باک بود که «شیر شجاع لشگر» لقب گرفت.

دوم فروردین ۱۳۳۷ بود که خداوند محمدجواد را به پدر و مادرش، هدیه داد. محمدجواد در یکی از محله های قم و زیر سایه پدر و مادری مومن به دنیا آمد و رشد یافت.

پنج ساله بود که وارد مکتب شد و در هفت‌سالگی به دبستان ارسطو رفت. پس از گذراندن پایه ششم ابتدایی به دلیل مشکلات مالی، به سفالگری مشغول شد. هرچند تحصیل خود را در دبیرستان شبانه حکیم نظامی دنبال کرد ولی علی‌رغم استعداد عالی، موفق به ادامه تحصیل نشد و با تشویق و اصرار دوستان، برخلاف میل خانواده به استخدام کادر درجه‌داری هوانیروز ارتش درآمد.

جو ضد اسلامی که در زمان طاغوت بر ارتش حاکم بود، سبب شد که محمدجواد بعد از ۲۰ ماه حضور در ارتش از این محیط جدا شود و دوباره وارد محیط کار شود.

با آغاز جرقه‌های انقلاب اسلامی، حضوری کارآمد و فعال در مبارزات علیه رژیم پهلوی داشت. در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ جزو کمیته استقبال از امام خمینی (ره) بود و پس از ورود ایشان به میهن اسلامی به عنوان یکی از اعضای گروه اسکورت، مسلحانه از ماشین حامل امام حفاظت می‌کرد.

با تشکیل کمیته انقلاب اسلامی در قم، به عنوان عضو فعال گروه ضربت این کمیته در دستگیری عوامل مزدور رژیم پهلوی و قاچاقچیان مواد مخدر تلاش بسیاری کرد. با آغاز درگیری در کردستان، از سوی کمیته راهی آن دیار گشت و چند ماه در سنندج و دیگر شهرهای آن منطقه به مبارزه با عناصر ضدانقلاب مشغول شد.

شهید محمدجواد دل آذر در سال ۱۳۵۸ همراه با شهید محمد منتظری، به منظور مبارزه با صهیونیست‌ها به جنوب لبنان مسافرت کرد و شش ماه در آنجا به فعالیت و نبرد دلاورانه با دشمن صهیونیستی پرداخت. شهید دل آذر در سال ۱۳۵۹ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و بعد از گذراندن یک دوره آموزشی کوتاه مدت به سوی جبهه‌های نبرد شتافت و چندین بار مجروح شد.

شهید محمدجواد دل آذر؛ شیرمردی در میان دل‌آوران

در روزهای ابتدای جنگ با حضور در جبهه‌های دارخوین، سلیمانیه و محمدیه با مسئولیت واحد خمپاره انداز، شجاعانه در مقابل دشمن بعثی ایستاد. به گفته همرزمانش در میدان رزم، جلودار واقعی بود و در عمل، چنان چالاک و بی باک بود که «شیر شجاع لشگر» لقب گرفت.

سرانجام پس از سال‌ها تلاش انقلابی، شجاعانه و شرکت در عملیات محرم، رمضان، خیبر، والفجر ۴ و بدر و با مسوولیت های گوناگونی همچون فرماندهی «محور» و «عملیات» لشگر ۱۷ امام علی ابن ابیطالب (ع)، در ۱۲ اسفند ۱۳۶۴ در عملیات والفجر ۸ در منطقه فاو به شهادت رسید و پس از تشییع باشکوه، در گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) قم به خاک سپرده شد.

شایان ذکر است کتاب زندگینامه داستانی سردار شهید محمدجواد دل آذر تحت عنوان «شیر دارخوین» منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۷ ۰۹:۱۹

خداوند او و همه شهیدان را رحمت کند