به گزارش ایسنا به نقل از شبکه فرانس۲۴ عربی، لوگرت ۸۱ ساله پس از چندین هفته آشفتگی و سردرگمی که با اتهامات آزار و اذیت اخلاقی و جنسی که از سوی کمیته حسابرسی سازمان بازرسی کل آموزش، ورزش و تحقیقات به وی وارد شده بود ، تصمیم گرفت از سمتی که به مدت ۱۱ سال در اختیار داشت استعفا دهد.
لوگرت به دلیل اتهامات آزار و اذیت جنسی و اخلاقی علیه زنان(که البته وی آنها را رد میکند) و همچنین به دلیل اظهاراتش علیه زین الدین زیدان، نماد فوتبال فرانسه در قهرمانی جام جهانی ۱۹۹۸ که خشم بازیکنان، سیاستمداران و هواداران را برانگیخت، با انتقادات بسیار شدیدی مواجه بوده است.
در ۱۱ ژانویه، فدراسیون فوتبال فرانسه وظایف لوگرت را به حالت تعلیق درآورد و معاون او فیلیپ دیالو را به طور موقت بعنوان جانشین وی منصوب کرد.
در ۱۶ ژانویه، دادستان عمومی پاریس، پس از شهادت وکیل چند بازیکن فرانسوی "سونیا سوئد" که توسط محققان بازرسی کل آموزش و پرورش شنیده شد، تحقیقاتی را علیه لوگرت به اتهام آزار و اذیت اخلاقی و جنسی این وکیل، آغاز کرد.
مجله " سو فوت" قبلاً رفتار نامناسب لوگرت، به ویژه پیامکهای وی با ماهیت جنسی را فاش کرده بود ، با آنکه وی این اتهامات را رد میکند.
در پایان ژانویه، هیات بازرسی فدراسیون فوتبال فرانسه، گزارشی موقت منتشر و سپس تأیید کرد که رئیس فدراسیون، نوئل لوگرت از وظایفش تعلیق شده و دیگر از مشروعیت و صلاحیت لازم برای مدیریت فدراسیون برخوردار نیست.
در این گزارش آمده است: «هیات بر این عقیده است که با توجه به رفتار او در قبال زنان، اظهارات عمومی و ناکامیهای اداره فدراسیون فوتبال فرانسه، آقای لوگرت دیگر مشروعیت لازم برای اداره و نمایندگی فوتبال فرانسه را ندارد.
در این گزارش آمده است که نگرش او نسبت به زنان را «حداقل میتوان جنسیتگرایانه توصیف کرد» و گفت که شواهدی وجود دارد که رفتار او «احتمالاً مجرمانه است» گرچه او همه آنها را رد میکند.
این گزارش اقدامات اداری دبیرکل فدراسیون " فلورانس هاردوین" را نیز هدف قرار داد و وظایف او را نیز به حالت تعلیق درآمد و گفت که میتوان آن اقدامات را «وحشیانه» توصیف کرد.
آیا تعلیق وظایف لوگرت موقتی است؟
انتشار شهادتی در رابطه با رفتار جنسی نوئل لوگرت، رئیس فدراسیون فوتبال فرانسه و همچنین اظهارات توهین آمیز وی به زین الدین زیدان، نقش مهمی در تعلیق سمت وی داشته است.
روز شنبه ۱۴ ژانویه، روزنامه لوموند اطلاعاتی را فاش کرد مبنی بر این که بازرسان مسئول تهیه گزارش بازرسی به واسطه درخواست دولت، قوه قضاییه را از احتمال "خشونت جنسیتی" توسط لوگرت مطلع کردهاند. به نوشته این روزنامه، پس از شهادت سونیا سوئد، کارگزار چند بازیکن بینالمللی فرانسوی که توسط بازرسان بازرسی کل آموزش، ورزش و تحقیقات جمع آوری شده بود، مراتب به دادستان کل پاریس نیز اطلاع داده شد.
کمیته اجرایی اکنون منتظر نتیجه بازرسی اداری در باره نحوه مدیریت فدراسیون فوتبال فرانسه است که به دستور وزارت ورزش صورت گرفت تا در نهایت، درباره سرنوشت نهایی لوگرت تصمیمگیری شود اگرچه لوگرت قسم خورده که هیچ کار اشتباهی انجام نداده است، وی گفت: "من هیچ اطلاعی از حقایق ادعایی که مقصر آنها قلمداد شدهام و یا افرادی که پشت آنها هستند، ندارم." با این حال، روزنامه L'Equipe پیشبینی میکند که دیگر بازگشت او به قدرت بسیار بعید است.
پس چه کسی میتواند جانشین او شود؟
از نگاه فرانس۲۴ عربی در میان چهرههای ارائه شده، نام سه نفر به چشم میخورد: فیلیپ دیالو، مارک کیلر و میشل پلاتینی.
فیلیپ دیالو: رئیسجمهور انتقالی اما قابل دوام!
توقف لوگرت عامل مهمی در برجسته کردن شخصیت دیالو با اعطای مسئولیت ریاست موقت فدراسیون فوتبال فرانسه به او بود. او برای اکثر هواداران فوتبال ناشناخته بود، اگرچه فیلیپ دیالو یکی از معدود فوتبالیستهایی است که ماهیت فوتبال فرانسه را از درون میشناسد. او ۵۹ سال سن دارد و تقریباً ۳۰ سال کار حرفهای (از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۱) از طریق مدیریت خود در اتحادیه باشگاههای فوتبال حرفهای و انجمن رییسان باشگاههای حرفهای داشته است و به ویژه نقش مهمی در اصلاحات قانون مربوط به نقل و انتقالات بازیکنان ایفاء کرده است.
این تکنوکرات با مدرک حقوق عمومی و حقوق تجارت همچنین دارای تجربه بینالمللی به عنوان قاضی انحصاری در اتاق حل اختلاف فیفا از سال ۲۰۰۳ است.
فردریک گایلون، روزنامهنگار فرانسوی معتقد است که فیلیپ دیالو "یکی از کمشناختهترین چهرههای فوتبال فرانسه است، اما بدون شک یکی از قدرتمندترین و تاثیرگذارترین آنهاست، او هم عملگرا و هم سیاستمدار است."
قائم مقام و معاون رئیس فدراسیون در ماههای اخیر تمرکز خود را بر رفع جنجالهای فراوان پیرامون فدراسیون گذاشته است. او حداقل تا تاریخ برگزاری جلسه بعدی کمیته اجرایی، سمت ریاست فدراسیون را بر عهده دارد که این امر اولین و ضروریترین وظیفه دیالو را برای ارتقاء و تقویت چهره متزلزل فدراسیون برجسته میکند. فردریک گایلون میگوید: "وقتی او در موقعیت قرار گرفت، خواهیم دید که آیا او "مرد مناسب در مکان مناسب" است یا خیر. این برای همه آشکار خواهد شد."
مارک کیلر: وارث نوئل لوگرت
مارک کیلر ۵۴ ساله از زمان پیوستن به کمیته اجرایی فدراسیون فوتبال فرانسه برای اولین بار در مارس ۲۰۲۱ (به پیشنهاد لوگرت) از صعود از نردبان فوتبال فرانسه دست برنداشته است. او مهاجم پیشین و رئیس باشگاه استراسبورگ است که در سال ۲۰۱۲ پس از ورشکستگی استراسبورگ، هدایت آن را بر عهده گرفت.
او حامیان و هوادارانی دارد که از رفتار ویژه، پیوندهای ممتاز او با مقامات محلی و مشارکت در مدیریت باشگاه لذت میبرند... مارک کیلر محور فعالیت خود را در قلب استراتژی باشگاه قرار داد و بسیار موفق عمل کرد. در دوران مدیریت وی باشگاه استراسبورگ در سال ۲۰۱۷ به لیگ ۱ بازگشت و در سال ۲۰۱۹ نیز قهرمان جام حذفی فرانسه شد. موفقیتی که مورد تمجید همه در دنیای فوتبال فرانسه قرار گرفت و حتی نوئل لوگرت هرگز تمایل خود را برای دیدن کیلر در جانشینی خود پنهان نکرد. لوگرت درباره او میگوید:"مارک کیلر مردی است که زندگی و باشگاهش را با موفقیت مدیریت کرده است. او هرگز تصمیم خودسرانه نمیگیرد. البته باید قبل از آن باشگاه خود را بفروشد که این موضوع کوچکی نیست اما اگر کیلر در آن زمان آزاد بود، من دوست دارم او جای من را بگیرد،" این سخنان نوئل لوگرت در مارس ۲۰۲۲ بود.
با این حال، کیلر مشتاقانه منتظر انتخابات هیات رئیسه در سال ۲۰۲۴ بود تا خود را معرفی کند. با این حال، شرایطی که باشگاه او در آن قرار دارد (در رده نوزدهم لیگ دسته اول) موجب شده تا او همه حواسش را صرف باشگاه کند امری که ممکن است باعث شود که او زودهنگام فکر ریاست فدراسیون را کنار بگذارد.
میشل پلاتینی: بازگشت پس از عفو؟
میشل پلاتینی، رئیس پیشین یوفا (۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵)، رئیس مشترک کمیته سازماندهی جام جهانی ۱۹۹۸ و همچنین نایب رئیس پیشین فدراسیون فوتبال فرانسه، به قرار گرفتن در سمت مسئولیت در موسسات بزرگ عادت کرده است. مشروعیت و تاریخچه دوران فوتبالی او هرگز زیر سوال نمیرود؛ او بازیکنی بود که اولین عنوان بینالمللی فرانسه را در سال ۱۹۸۴ به ارمغان آورد و سه توپ طلای متوالی را از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۶ به دست آورد.
با وجود استقلال فدراسیون از دولت در خصوص انتصاب رئیس این فدراسیون، به گفته رادیو RMC به نظر میرسد نام میشل پلاتینی مورد قبول امانوئل ماکرون رئیس جمهور و وزیر ورزش نیز باشد. اولی راه را از طریق پیامکی برای وی هموار کرد، در حالی که با دومی باید در فوریه آینده ملاقات کند، و این زمان تحویل گزارش بازرسان حسابرسی اداری درباره لوگرت است که میتواند به معنای پایان سرنوشت وی باشد.
با این حال، میشل پلاتینی در بازگشت دوباره به دنیای مدیریت فوتبال تردید دارد و دلیل خوبی هم دارد؛ از سال ۲۰۱۵، نام او یکی از نامهای بزرگ در فهرست اتهامهای احتمالی مربوط به اهدای جام جهانی ۲۰۲۲ به قطر بوده است و این که اخیراً، محاکمه شش ساله او با تبرئه از اتهامات کلاهبرداری به پایان رسید اما با این وجود دادستانی سوئیس تصمیم گرفت به این حکم اعتراض کند.
انتهای پیام
نظرات