• دوشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۶:۳۹
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1401120805947
  • خبرنگار : 71660

آسیب پذیری پلیس پاکستان در مقابل طالبان

آسیب پذیری پلیس پاکستان در مقابل طالبان
پیشاور پاکستان - ۹ فوریه

مقامات پاکستانی با تایید چالش‌هایی در دستگاه های پلیس و امنیت کشور می گویند در تلاشند تا توانایی‌های نیروهای خود را در بحبوحه شرایط سخت اقتصادی بهبود ببخشند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز موفق شده طی ماه جاری میلادی به شمال غرب پاکستان دسترسی پیدا کند و بازدیدی از پاسگاه‌های مرزی داشته باشد؛ طی این بازدید با چندین تن از مقامات ارشد پلیس گفت‌وگویی انجام شد و اکثر آن‌ها به حملات مداوم شورشی‌ها و شبه‌نظامیان علیه پاکستان اشاره کردند.

پلیس پاکستان سالهاست با شورشیان افراطی مبارزه کرده است. از سال ۲۰۰۱، بیش از ۲۱۰۰ پرسنل نظامی کشته و ۷۰۰۰ هزار نفر زخمی شده‌اند اما هیچ وقت بیشتر از امروز مورد توجه و تمرکز شبه‌نظامیان قرار نگرفته بودند.

جمیل شاه، دستیار معاون بازرس از ایستگاه پلیس "سربند" که پاسگاه "منظور شهید" را کنترل می‌کند، گفت: ما راه شبه‌نظامیان به پیشاور را متوقف کرده‌ایم.

"سربند" و هشت پاسگاهش در ماه‌های اخیر مورد چهار حمله اصلی شبه‌نظامیان و تیراندازی‌های بی‌سابقه‌ای قرار گرفته است. تعداد پلیس‌های کشته‌شده خیبر پختونخوا در سال گذشته میلادی به ۱۱۹ تن رسید و این درحالیست که در سال ۲۰۲۱، ۵۴ تن و در سال ۲۰۲۰، ۲۱ افسر پلیس کشته شد. تاکنون در سال جاری میلادی تنها ۱۰۲ نفر اکثرا در بمب‌گذاری مسجد و یا در پی سایر حملات به قتل رسیدند. همچنین در تاریخ ۱۷ فوریه در مکانی دیگر در کراچی، شبه‌نظامیان به یک اداره پلیس حمله کردند و ۴ نفر را در مقابل نیروهای امنیتی به قتل رساندند.

طالبان پاکستان با طالبان افغانستان بیعت اما اعلام کرده که مستقیما بخشی از این گروه مستقر در کابل نیست و هدف از این پیشنهاد "تحمیل قوانین دینی اسلامی" در پاکستان است.

طبق آماری که توسط ارتش پاکستان منتشر شده، این ارتش به همراه پلیس خیبر پختونخوا حملاتی را انجام داده و از طرفی با حملات طالبان پاکستان مواجه شده است و در پی این حملات یک نفر در سال گذشته میلادی کشته شد.

در ماه دسامبر طالبان پاکستان ویدئویی را منتشر کرد که در آن یکی از جنگجویانش از کوه‌های اطراف اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان درحالیکه ساختمان پارلمان این کشور را نشان می‌داد، گفت: ما می‌آییم.

امیر رانا، مدیر موسسه "پاک" در قسمت مطالعات صلح، اندیشکده‌ای مستقر در اسلام‌آباد عنوان داشت: طالبان پاکستان می‌خواهد نشان دهد که جنگجویانش می‌توانند از خارج از مناطق نفوذشان نیز حمله کنند. اگرچه توانایی‌ آن‌ها احتمالا محدود است اما پروپاگاندا قسمت مهمی از این جنگ است و طالبان پاکستان در این زمینه خوب پیش می‌رود.

پلیس منطقه خیبر پختونخوا که با اسلام‌آباد همسایه است، گفت: ما آماده مبارزه هستیم اما فقط با کمبود منابع مواجه هستیم. بزرگترین مشکل تعداد پرسنل‌هاست که اکنون این رقم کمی پایین است.

چند روز پیش از بازدید رویترز از ایستگاه "سربند"، یک پلیس ارشد در ایستگاه حین درگیری با شبه‌نظامیان کشته شد. به گفته جمیل شاه این حمله بیانگر قدرت شلیک شورشیان است که با استفاده از عینک حرارتی توانستند این افسر پلیس را در تاریکی شب بکشند.

 وزیر دفاع پاکستان که به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد، ماه جاری میلادی در گفت‌وگو با یک تلویزیون محلی گفت: این شبه‌نظامیان، پلیس پاکستان را هدف قرار داده‌اند.

زاهد حسین، خبرنگار و نویسنده کتاب‌هایی در رابطه با شورشیان افراطی، بیان داشت که پلیس پاکستان در مقایسه با ارتش این کشور به دلیل منابع و آموزش "آسیب‌پذیرتر" هستند.

معظم انصاری، رئیس سابق پلیس خیبر پختونخوا ضمن بیان اینکه استراتژی شبه‌نظامیان تغییر کرده است، گفت: این شبه‌نظامیان تلاش می‌کنند تا با راهکارهای موثر و تسلیحات مرگبارتر عملیات نظامی خود را انجام دهند.

طبق گزارش رویترز، شبه‌نظامیان تفنگ‌های ام-۴ ساخت آمریکا و سایر تسلیحات پیشرفته‌ای را که در انبارهای افغانستان پس از خروجشان از این کشور باقی مانده، خریداری کرده‌اند. همچنین برخی از نگهبانان اداره پلیس خاطرنشان کردند که پهپادهای تجسسی کوچکی را شناسایی کرده‌اند که بر فراز پاسگاه‌های آن‌ها پرواز می‌کردند.

محمد خراسانی، سخنگوی طالبان پاکستان نیز استفاده از پهپادهایی برای جاسوسی را تایید کردند.

رویترز همچنین با چهار تن از افسران ارشد و تعدادی از افسران سطح پایین صحبت کرد و همگی بر این باور بودند که نیروهای استانی علی‌رغم نقش کلیدی‌شان فراموش شده‌اند. آن‌ها به دلیل ترس از اخراجشان به شرط آنکه نامشان فاش نشود، این اظهارات را ایراد کردند.

پس از خروج آمریکا از افغانستان در اوت ۲۰۲۱، پاکستان به دنبال آتش‌بس با طالبان پاکستان بود و در نتیجه یک آتش‌بس چند ماهه با مشارکت طالبان افغانستان انجام شد و در این میان بسیاری از شبه‌نظامیان از افغانستان در پاکستان مستقر شدند. طالبان پاکستان در نوامبر ۲۰۲۲ به آتش‌بس پایان داد و با سازماندهی مجدد شبه‌نظامیانش حملات خود را علیه پاکستان از سر گرفت.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha