محمد فضلی ـ سردبیر فصلنامه علمی تخصصی چهارباغ دانشگاه تربیت مدرس در گفت و گو با باشگاه دانشجویان ایسنا، با اشاره به نقش تشکل های غیر سیاسی دانشجویی به عنوان بدنه نخبگانی در ایجاد فضای گفتمان نخبگانی گفت: تشکلهای دانشجویی یکی از بزرگترین بسترهایی است که دانشجو در کنار آموزشهای علمی به فعالیتهای عملی فرهنگی و اجتماعی در آن میپردازد و این حقیقت که شماری از سیاستمداران، اغلب نخبگان و نوآوران عرصه های مختلف فکری و مدیران برجسته سطوح عالی از دانشگاه و از دل تشکلهای دانشجویی برخاسته اند، قابل انکار نیست.
وی در ادامه عنوان کرد: رسالت مهم تشکلهای دانشجویی در فضای دانشگاه، عملی کردن ایده ها در جهت رشد و بالندگی جامعه است و لذا نشریات دانشجویی میتوانند با تولید و توزیع اطلاعات علمی صحیح و آگاهی بخشیدن به قشر دانشجو، نقش بسزایی در توسعه علمی و گسترش فرهنگی کشور داشته باشند.
فضلی درباره نقش این تشکلها در فهم دقیق نظام مسائل کشور گفت: دانشجویان و قشر فرهیخته به دلیل برخورداری از سطح دانش و آگاهی بالاتر نسبت به کل جامعه، همواره در شناخت و تلاش جهت رفع عقب ماندگی های اقتصادی، فرهنگی و ... در چارچوب ایجاد تشکل دانشجویی پیشقدم هستند.
این فعال دانشجویی اذعان کرد: یکی از دلایل ظهور گروه های اجتماعی وجود پارادایم های فکری یا به تعبیر دیگر همان ایدئولوژی ها است. بر این اساس برخی تشکلهای دانشجویی در مقاطع مختلف با توجه اهداف باورهای خاصی شکل گرفتهاند. بنابراین می توان گفت هدایت علمی جامعه، ارتقا آگاهی های عمومی، تقویت رشد و سازمانیافتگی و مشارکت اجتماعی از اهداف شکلگیری این تشکلها است.
این دانشجوی دکتری تخصصی دانشگاه تربیت مدرس افزود: توانایی تشکلهای دانشجویی در ایجاد تحولات گسترده علمی ـ اجتماعی و جهت دهی خواست های عمومی، بر این حقیقت ناظر است که دانشجویان به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه جوامع، نیازمند مطالعه دقیق و کارشناسی جامع رفتارهای گروهی و متعاقبا اعمال مدیریت صحیح در فعالیتهای آنان هستند.
سردبیر فصلنامه علمی تخصصی «چهارباغ» در پایان تاکید کرد: نشریات دانشجویی با قدمتی بیش از ۷۰ سال در ایران، همواره نقش مهمی را در میان تشکلها، انجمنها و کانونهای دانشجویی ایفا کردهاند. ایجاد پیوند بین دانشگاه و صنعت کشور یکی از مهمترین دستاوردهایی است که این نشریات میتوانند داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات