گزارش بازار این هفته ایسنا به بررسی قیمت کالاهای اساسی در بازار قزوین پرداخته و نوسانات قیمت این کالاها را مورد ارزیابی قرار میدهد.
این هفته قیمت هر کیلو گوشت مرغ کشتار روز در بازار قزوین ۶۶ هزار و ۵۰۰ تومان بود. این در حالی است که قیمت این کالای اساسی در هفتههای گذشته ارزانتر بود. با نزدیک شدن نوروز و ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضا برای این کالای اساسی، قیمت آن نیز با افزایش مواجه شده است. همچنین قیمت هر کیلو ران مرغ ۶۶ هزار و ۵۰۰ تا ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومان بوده و هر کیلو سینه مرغ نیز ۹۹ تا ۱۰۲ هزار تومان به مشتریان عرضه میشود.
مردم از کیفیت گوشت قرمز گرم وارداتی راضی نیستند
محمدحسین عطایی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در نشست تنظیم بازار که در روز یکشنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ برگزار شد، از توزیع گوشت قرمز گرم وارداتی با هدف تنظیم بازار این کالا و با قیمت هر کیلو ۲۳۵ هزار تومان در استان خبر داد و عنوان کرد: قزوین چهارمین استان کشور است که اقدام به انجام این کار میکند. به ۲۷ فروشگاه زنجیرهای و تعاونیهای استان ابلاغ شده که با نصب بنر و تبلیغات مناسب، شهروندان را از توزیع این کالا مطلع سازند.
بهنظر میرسد با توزیع گوشت قرمز گرم وارداتی و گوشت منجمد فعلاً قیمت گوشت گوسفندی در بازار ثابت مانده است، اما این ثبات قیمت ادامهدار نخواهد بود، چرا که دامداران با مشکلات عدیدهای مواجه هستند و از افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نهادههای دامی گلایه دارند.
از سوی دیگر، محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از زیاد بودن میزان چربی موجود در گوشتهای گرم وارداتی گلایه کرده و اظهار کرد: میزان چربی گوشتهای وارداتی بسیار بیشتر از گوشت داخلی است و با حذف چربیهای آن، قیمت گوشت بیشتر از مبلغ اعلام شده برای مصرفکننده تمام میشود. لازم به ذکر است مصرفکنندگان نیز از این موضوع گلایهمند بوده و اظهار میکنند کیفیت گوشتهای گرم وارداتی مطلوب نیست.
قیمت مصوب هر کیلو از انواع گوشت قرمز در بازار قزوین به این شرح است: ران و سردست گوسفندی با راسته گردن و بدون چربی ۳۸۰ هزار تومان، ران و سردست گوسفندی با راسته گردن و چربی ۳۶۰ هزار تومان، گوشت گوسفندی مخلوط ۲۸۰ هزار تومان، ران و سردست گوساله بدون چربی ۲۷۵ هزار تومان، گوشت گوساله مخلوط ۲۵۹ هزار تومان، قلوهگاه گوساله ۱۵۰ هزار تومان، آبگوشتی گوساله ۹۰ هزار تومان.
قیمت ماهی همچنان در سیر صعودی قرار دارد
علیرغم تأکید متخصصان تغذیه بر ضرورت استفاده از گوشت ماهی در سبد مصرفی خانوار، بهدلیل افزایش قیمت این کالا طی هفتههای اخیر، بازار ماهیفروشان کساد شده و ماهی در سبد مصرفی خانوادهها کمرنگ شده است. گرانترین ماهی بازار یعنی سالمون به مرز ۱۵۰ هزار تومان نزدیک میشود.
نبیالله خونمیرزایی، رئیس سازمان شیلات کشور در رابطه با دلایل افزایش قیمت ماهی اظهار کرد: نرخ همه نهادهها و هزینههای تولید افزایش یافته است. نرخ جو، یونجه، کنسانتره و ذرت با درصدهای متفاوت زیاد شده و پرورشدهندگان ماهی اگرچه بخشی از نهادههای تولید را با نرخ مصوب دولتی دریافت میکنند، اما ناگزیر به تأمین باقیمانده این نهادهها با قیمت بازار آزاد هستند. با این وضع، هزینه تمامشده تولید آبزیان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: علاوه بر آن، قیمت انواع ماهی در مزرعه نصف یا ۶۰ درصد قیمت این محصولات در بازار خردهفروشی است. برای مثال قیمت هر کیلوگرم ماهی قزلآلا در مزرعه با توجه به وزن آن ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان و قیمت کپور ماهیان در بازار خردهفروشی دقیقاً بیش از ۲ برابر قیمت مزرعه است. از آنجا که تولیدکنندگان ماهی، شبکهای برای عرضه مستقیم ماهی ندارند، شکاف قیمت تولید و مصرف ماهی تا ۲ برابر افزایش مییابد.
قیمت هر کیلو از انواع ماهی در بازار قزوین به این شرح است: سالمون ۱۲۷ تا ۱۴۵ هزار تومان، شیر نیزهای ۱۱۳ تا ۱۲۵ هزار تومان، قزلآلا ۱۲۰ تا ۱۲۴ هزار تومان، سفید ۱۲۰ هزار تومان، حلوا ۸۶ تا ۱۰۰ هزار تومان، بیکت ۶۷ تا ۷۰ هزار تومان، آزاد ۵۴ تا ۶۸ هزار تومان، تن ۵۸ تا ۶۷ هزار تومان، قباد ۴۴ تا ۴۷ هزار تومان و هر عدد ماهی دودی حدود ۱۱۰ تا ۱۶۰ هزار تومان.
لوبیا سفید، نخود و برنج هندی باز هم گران شدند
برنج خارجی و برخی حبوبات که طی هفتههای گذشته تا حدودی گران شده بودند، این هفته مجدد طعم گرانی را چشیدند. با اعلام ممنوعیت واردات برنج خارجی به کشور در دی ماه سال جاری، این انتظار میرفت که برنج خارجی گران شود. اقشار کمبرخوردار عموماً از همین برنجهای خارجی بهدلیل مناسب بودن قیمت آن استفاده میکنند که بیشک گرانی این کالا موجب کوچکتر شدن سفره آنان خواهد شد. قیمت هر کیلو برنج هندی که یکماهونیم پیش ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان بود، اکنون به ۳۸ تا ۴۵ هزار تومان رسیده و با توجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، این حجم از افزایش قیمت برای یک کالای اساسی بسیار نگرانکننده است. حتی برنج هندی طبیعت به ۵۰ هزار تومان نیز رسیده است.
قیمت انواع برنج در بازار قزوین به این شرح است: دمسیاه حسنسرا ۱۳۵ هزار تومان، هاشمی ۱۳۰ هزار تومان، علی کاظمی ۱۱۵ تا ۱۲۵ هزار تومان، صدری هاشمی ۱۰۰ تا ۱۱۵ هزار تومان، طارم گیلان ۹۰ هزار تومان، طارم محلی ۷۵ هزار تومان، شیرودی ۶۲ تا ۷۵ هزار تومان، فجر ۵۸ تا ۷۵ هزار تومان، عنبربو ۶۷ تا ۷۰ هزار تومان، خوشپخت ۳۸ تا ۶۱ هزار تومان، صدری محلی ۶۰ هزار تومان، شمشیری ۵۲ هزار تومان، پاکستانی ۳۸ تا ۵۰ هزار تومان.
قیمت انواع حبوبات نیز به این شرح است: لوبیا چیتی ۶۵ تا ۸۰ هزار تومان، لوبیا کشاورزی ۷۵ هزار تومان، لوبیا سفید ۶۰ تا ۷۲ هزار تومان، نخود ۵۵ تا ۷۲ هزار تومان، عدس ۵۰ تا ۶۸ هزار تومان، لوبیا قرمز ۵۰ تا ۵۸ هزار تومان، لپه ۴۶ تا ۵۰ هزار تومان، ماش ۴۴ تا ۵۰ هزار تومان، لوبیا چشمبلبلی ۴۵ تا ۴۸ هزار تومان.
قیمت پیاز همچنان اشک مردم را در میآورد
بنا بود با افزایش تعرفه صادرات پیاز، بازار این کالا در داخل کشور تنظیم شود، اما نهتنها خبری از تنظیم و تعادل در بازار پیاز نیست، بلکه قیمت این کالا همچنان اشک مردم را در میآورد. پیاز یکی از کالاهایی است که در اغلب غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد و مردم از گرانی آن گلایه دارند.
قیمت انواع صیفیجات و سبزیجات در بازار قزوین به این شرح است: سیبزمینی ۱۰ تا ۲۲ هزار تومان، پیاز ۲۵ تا ۴۵ هزار تومان، گوجهفرنگی ۱۰ تا ۱۸ هزار تومان، سیر ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان، هویج ۷ هزار تومان، قارچ ۷۰ هزار تومان، بادمجان و کدو ۱۲ تا ۱۸ هزار تومان، فلفل شیرین خوراکی ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان، ترب ۱۳ هزار تومان، فلفل دلمه ۵۰ هزار تومان، چغندر ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان، شلغم ۸ تا ۱۰ هزار تومان، نارنج ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان، کاهو ۱۶ تا ۲۵ هزار تومان، کاهو پیچ ۲۵ هزار تومان، کلمبروکلی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان، برگکلم ۶ تا ۷ هزار تومان، گلکلم ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان، کرفس ۱۲ هزار تومان، لیموترش ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان، لوبیاسبز ۴۵ هزار تومان.
قیمت انواع میوه در بازار قزوین به این شرح است: توتفرنگی ۱۰۰ هزار تومان، موز ۵۵ تا ۷۰ هزار تومان، انار ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان، به ۳۵ تا ۵۰ هزار تومان، گلابی ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان، کیوی ۲۰ تا ۳۷ هزار تومان، سیب ۱۲ تا ۳۵ هزار تومان، نارنگی ۱۶ تا ۳۰ هزار تومان، پرتقال ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان، لیموشیرین ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان، انگور ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان، خیار ۱۸ تا ۲۵ هزار تومان.
به گزارش ایسنا، همزمان شدن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان موجب افزایش تقاضا برای خرید کالاهای اساسی شده است. متأسفانه قیمت اغلب کالاهای اساسی طی هفتههای اخیر افزایش یافته و این روند صعودی همچنان ادامه دارد. لازم است نظارت بیشتری بر بازار صورت گیرد تا مردم بیش از این تحتفشار نباشند.
انتهای پیام
نظرات