به گزارش ایسنا، هزینه و نحوه درخواست فیبر نوری در تهران از جمله موضوع مورد بحث در هفته گذشته بود موضوعی که در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته و مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران نیز در همین زمینه به تعداد مشترک تحت پوشش فیبر نوری در تهران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد مشترکان فیبر نوری در استان تهران حدود ۹۰ هزار مشترک است و هیچ محدودیتی برای درخواست این محصول وجود ندارد و منازل مسکونی ، واحدهای تجاری و سازمانها میتوانند از آن استفاده کنند.
طبق گفته بیدخام هزینه اولیه که شامل فیبرکشی می شود، حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان برای مشترک است؛ همچنین تهیه مودم هم مطرح هست که با توجه به نوع برند و منطقه مربوطه بین یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا دو میلیون ۲۰۰ هزار تومان متغیر است. هزینه ماهانه هم به بستهای که مشترکان خریداری می کنند بستگی دارد، این هزینه با توجه به نوع بسته تغییر پیدا می کند.
بررسی پیشنویس لایحه حمایت و حفاظت از دادههای شخصی
جلسه «کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال» یکی دیگر از خبرهای حوزه ارتباطات بود با توجه به جلسه برگزار شده، لایحه پیشنهادی حمایت و حفاظت از دادههای شخصی که در کمیسیون ویژه اقتصاد دیجیتال تهیه و تدوین شده بود مورد بررسی قرار گرفت. این لایحه پس از تصویب در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال به هیئت دولت ارجاع داده خواهد شد تا در جلسه هیئت دولت نیز به تصویب برسد و پس از آن برای تبدیل شدن به قانون به مجلس شورای اسلامی ارجاع میشود.
فیس بوک و اینستاگرام پولی در راه است
در حوزه بینالملل نیز خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه فیس بوک و اینستاگرام پولی در راه است در همین زمینه شرکت مادر فیس بوک و اینستاگرام اعلام کرد سرویس اشتراک ماهانه "متا وریفاید" (Meta Verified) را تست خواهد کرد که به کاربران امکان میدهد با استفاده از آی دی دولتی، حساب خود را احراز هویت کرده و تیک آبی بگیرند. سرویس "متا وریفاید" ابتدا در استرالیا و نیوزیلند راهاندازی میشود و سپس به تدریج، به کشورهای دیگر توسعه پیدا می کند.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا پیشتر گفته بود این شرکت درصدد راهاندازی محصولات جدید متعددی است که به تولیدکنندگان محتوا امکان میدهد بهرهوری و خلاقیت بیشتری داشته باشند و در عین حال، گوشزد کرده بود پشتیبانی از این فناوری برای شمار زیادی از کاربران، هزینه خواهد داشت.
نمیتوانیم اسرار پیامرسانها را منتشر کنیم
عدم ارائه آمار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ترافیک پیامرسانهای داخلی و اینترنت به دلیل اسرار تجاری آنها از جمله دیگر خبر حوزه ارتباطات در هفته گذشته بود که از سوی زارع پور عنوان شد و وی گفت ما نمیتوانیم آنها را منتشر کنیم.
وی همچنین درباره کاهش درآمد اپراتورها و اینکه به هیچوجه آمارهایی که در این باره ارایه میشود صحت ندارد و هیچ اپراتوری حتی خرد هم در آستانه ورشکستگی قرار ندارد و آمارشان به صورت شفاف وجود دارد گفت: به هیچوجه بحث ورشکستگی یا زیانده بودن اپراتورها مطرح نیست و حتی بعضی از آنها در بورس هستند و در کدال صورتهای مالی خود را منتشر میکنند.
قابلیت «اینترکانکشن» به پلتفرم های داخلی اضافه میشود
عملیاتی شدن رد و بدل کردن پیام بین پلتفرمهای داخلی تا پایان سال نیز جزو اخباری بود که وزیر ارتباطات به آن اشاره کرد.
زارع پور با بیان اینکه پیام رسانهای داخلی اعم از روبیکا، بله، ایتا، سروش پلاس، روزانه پذیرای میلیونها نفر از مردم هستند، تاکید کرد که این پلتفرمها آماده پذیرایی از همه مردم هستند؛ لذا ما تمام زیرساختهای لازم را برای این پیام رسان ها فراهم کردهایم. وی همچنین معتقد است، در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از مردم و کسب و کارهایشان به پیام رسان های داخلی وارد شدهاند و از این پیام رسانها استفاده میکنند.
از ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ استقبال نمیکنیم
هفته گذشته بحث ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ خیلی داغ بود تا آن جا که حتی ورود همراه مسافر و پستی نیز ممنوع شد و صحبتهای مختلفی از سوی مسوولان مطرح شد که از جمله آنها وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود وی در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره موضوع ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و اینکه از ممنوعیت واردات آن استقبال نمیکنیم، گفت: سوالات در رابطه با ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ باید از وزیر صمت پرسیده شود. موبایل وسیله زندگی مردم است، هرگونه محدودیت ممکن است مشکلاتی برای مردم ایجاد کند. پس حداقل باید اطلاعرسانی شود. در این حوزه عدم شفافیت دارد و از وزارت صمت میخواهیم این موضوع را روشن کنند. وی میگوید از ممنوعیت واردات موبایل استقبال نمیکنند، چراکه گوشی تبدیل به جزء لاینفک زندگی مردم تبدیل شده است و باید به سمت تولید موبایلهای تولید داخلی رفت.
محدودیتهای اینترنتی و کاهش سرعت اینترنت موضوعی است که مدتها مطرح شده و انتقاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را هم به دنبال داشته است و حتی بحث کارت زرد و استیضاح وزیر ارتباطات نیز مطرح شد. روز ۲۷ بهمنماه نامهای از دفتر رئیس جمهوری خطاب به وزیر ارتباطات نوشته شده که در آن بهدنبال گزارش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص «لزوم بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی و فراهم کردن دسترسی مردم به اینترنت آزاد»، اعلام شده این موضوع در کارگروه اقتصاد دیجیتال بررسی و نتیجه آن اعلام شود. گفتنی است این نامه به مجتبی توانگر هم رونوشت شده و او در توئیتر خود به این نامه اشاره کرده و اعلام کرده است: «پیرو نامهام، با تشکر از حسن نظر آقای رییسجمهور که موضوع بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی به دستور کار «کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت» تبدیل شد. مردم و کسب و کارها منتظر تصمیمات عاجل این کارگروه برای رفع مشکل اختلالات اینترنتی و فراهم کردن دسترسی عمومی به اینترنت آزاد هستند.»
پس از آن زارعپور در حاشیه جلسه هیئت دولت روز چهارشنبه در واکنش به انتشار این نامه اظهار کرد: این از اخلاق آقای توانگر است که نامه قبل از اینکه به ما برسد، در رسانهها منتشر شده است؛ اما این موضوع در حال بررسی است و اعلام نتیجه آن هم ارسال میشود.
انتهای پیام
نظرات