دکتر سید محسن زهرایی در گفتوگو با ایسنا، درباره کمپین واکسیناسیون تکمیلی در جمعیت پناهندگان و اتباع غیر ایرانی با هدف ایجاد محافظت در برابر بیماری فلج اطفال و سرخک که از ۱۰ دی ماه آغاز شده بود، گفت: برنامه با محوریت اتباع غیر ایرانی در گروه سنی زیر ۱۵ سال در ۲۷ دانشگاه علوم پزشکی که بیشترین جمعیت اتباع غیرایرانی را تحت پوشش داشتند، به اجرا درآمد و حدودا نیمه بهمن ماه بخش اول این کمپین که انجام واکسیناسیون تکمیلی بود به پایان رسید.
وی افزود: مرحله دوم کمپین مربوط به غربالگری و بیماریابی سل است که در تعدادی از دانشگاهها آغاز شده و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت.
او با اشاره به اینکه در بخش اول این کمپین خدمات واکسیناسیون قطره خوراکی واکسن فلج اطفال و واکسن دوگانه سرخک و سرخجه ارائه شده است، تصریح کرد: تیمهای بهداشتی به خوبی عمل کردند و حتی از هدف پیشبینی شده که حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت بود عبور کرده و به عدد واکسیناسیون ۹۴۳ هزار نفر رسیدیم.
زهرایی با بیان اینکه بدیهی است در کانونهای با جمعیت غالب غیر ایرانی، خانوادههای ایرانی هم ساکن هستند، اظهار کرد: در مناطق پرخطر که امکان ضعف پوشش واکسیناسیون منطقه بالا بود، ایرانیان نیز مشابه با اتباع غیر ایرانی تحت پوشش عملیات قرار گرفتند.
وی افزود: با این حساب در پوشش واکسیناسیون تفکیکی، سهم پوشش اتباع غیر ایرانی حدود ۸۴۲ هزار نفر و سهم اتباع ایرانی حدود ۱۰۱ هزار نفر بوده است. عمده اتباع نیز جمعیت اتباع افغانستانی بودند و تعداد کمی هم اتباع پاکستانی تحت واکسیناسیون قرار گرفتند.
رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره پیشبینی از وضعیت بروز بیماری سرخک در سال آتی، تصریح کرد: امیدواریم اقدامات فعلی بتواند جلوی افزایش موارد و طغیانهای سرخک در ماههای آتی را بگیرد؛ البته چون کشورهای مجاور ما، پوشش واکسیناسیون ضعیفتری دارند ما هر زمانی در معرض طغیان سرخک هستیم اما وسعت و شدت این طغیانها وابسته به شدت بیماری در کشورهای همسایه است.
او در خاتمه تاکید کرد: البته وضعیت بیماری رصد خواهد شد و امیدواریم وضعیت بیماری سرخک در افغانستان و پاکستان هم کاهشی شده باشد تا به دنبال ترددها موارد بیماری کمتری وارد کشور ما شود. در هر صورت سیستم بهداشتی کشور کاملا آماده است و اقدامات لازم را در صورت ضرورت انجام میدهد.
انتهای پیام
نظرات