• جمعه / ۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۱:۱۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401120402901
  • منبع : فضای مجازی

ورزش کافی و کاهش چربی‌های خطرناک کبد

ورزش کافی و کاهش چربی‌های خطرناک کبد

بیماری کبد چرب غیرالکلی تقریباً ۳۰ درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما یک تحلیل جدید نشان می‌دهد که تنها ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته می‌تواند به کاهش چربی‌های خطرناک اطراف این بافت حیاتی بدن کمک کند.

به‌گزارش ایسنا به نوشته دویچه وله؛ مطالعه محققان مرکز پزشکی میلتون‌اس. در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا ثابت کرد که حتی اگر این مقدار ورزش منجر به کاهش وزن نشود، ۳.۵ برابر بیشتر احتمال دارد که چربی کبد را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

اغلب به بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی توصیه می‌شود وزن خود را کاهش دهند، اما انجام این کار دشوار است و زمان بسیاری را می‌طلبد.

این در حالی است که هنوز دارودرمانی تایید شده برای این بیماری معرفی نشده است.

برای این مطالعه، محققان با بررسی ۵۵۱ فرد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی، کاهش نسبی ۳۰ درصدی چربی کبد را در ۳۹ درصد از بیمارانی که به‌مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته یا بیشتر ورزش می‌کردند، مشاهده کردند.

به‌گفته محققان، یک مثال از ورزش با شدت متوسط ​​می‌تواند پیاده‌روی سریع باشد که در آن فرد شروع به عرق‌کردن می‌کند اما همچنان می‌تواند با یک همراه پیاده‌روی صحبت کند. مثال دیگر دوچرخه‌سواری سبک است. در مجموع  ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته می‌تواند موجب کاهش چربی کبد شود

بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) معمولا در افرادی که دارای اضافه‌وزن یا چاقی هستند دیده می‌شود. NAFLD در مراحل اولیه معمولاً هیچ آسیبی ایجاد نمی‌کند، اما در صورت بدتر شدن می‌تواند منجر به التهاب شود و در طول زمان به فیبروز کبدی، سیروز، بیماری کبدی مرحله نهایی یا سرطان کبد تبدیل شود.

گاهی اوقات، افراد مبتلا به فیبروز (مراحل پیشرفته‌تر NAFLD) ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

درد مبهم یا دردناک در سمت راست بالای شکم (در سمت راست پایین دنده‌ها)، خستگی مفرط، کاهش وزن غیرقابل‌توضیح و ضعف.

اگر سیروز (پیشرفته‌ترین مرحله) ایجاد شود، می‌توانید علائم شدیدتری مانند زردی پوست و سفیدی چشم (یرقان)، خارش پوست، و تورم در پاها، مچ پا، پاها یا شکم (ادم) داشته باشید.

اینکه چقدر طول می‌کشد تا رژیم ورزشی منجر به کاهش چربی کبد شود، کاملاً مشخص نیست، اما مطالعات نشان داده‌اند که این زمان از چهار هفته تا یک سال متغیر است.

این یافته‌ها اخیراً به‌صورت آنلاین در مجله American Journal of Gastroenterology منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha