مشهود تقیلو ظهر امروز (۲ اسفندماه) در جلسه ستاد جوانان استان زنجان با بیان اینکه افزایش ظرفیتهای اجتماعی و به تبع آن کاهش انزوای فردی موتور محرکه رشد و توسعه اجتماعی به شمار میرود، اظهار کرد: جوانی یکی از مراحل مهم رشدی هر فرد است و طبق تعریف به گروه سنی ۳۰ - ۱۸ اطلاق میشود؛ در دوران جوانی نیز تغییرات رشدی به وجود میآید و در نتیجه ویژگیها و نیازهایی را که خاص این دوره سنی است، ایجاد میکنند که تامین این نیازها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه نیازهای روانی جوانان، نیازهای جسمی دوران جوانی، نیازهای اجتماعی دوران جوانی اهم نیازهای جوانان است، تصریح کرد: در سطح استان همه مراکز خدمات جامع سلامت، خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت خدمات سلامت را در حیطههای مختلف به جوانان ارائه میدهند و با توجه به نقش و اثرگذاری نهادهای مردمی جوانان در تحقق اهداف گام دوم انقلاب، باید گفت فعالیت در سازمانهای مردمنهاد بستر مناسبی برای مشارکت دادن جوانان در حوزههای مختلف است.
این مسئول به برنامههای اجرایی و خدمات به گروه سنی جوان (۲۹ - ۱۸ سال) در نظام شبکههای بهداشت اشاره کرد و افزود: مراقبتها در دو دسته مراقبت پزشک و غیرپزشک در همه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت با تشکیل پرونده الکترونیک یکپارچه بهداشت به همه گروههای سنی از جمله جوانان ارائه میشود.
تقیلو با بیان اینکه هر جوان، هر سه سال یکبار این خدمات را دریافت میکند، افزود: با تشکیل پرونده الکترونیک یکپارچه بهداشت (سیب) جوانان از خدمات مراقبتی و غربالگری بهرهمند خواهند شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، با اشاره به تعداد ترزیق ۱۶۲ هزار و ۳۹۴ دز واکسن کرونا در نوبت اول به جوانان در استان، بیان کرد: ۷۶۳ هزار و ۳۸۶ تعداد دز تزریق شده نوبت دوم و ۶۸ هزار ۶۸۰ نیز تعداد دز تزریق شده در نوبت سوم در استان زنجان طی این مدت بوده است.
وی با بیان اینکه همزمان با گذار بیماریها از واگیر به غیرواگیر و حرکت از درمان قطعی بیماری به مراقبت مادامالعمر، نقش هر فرد در مراقبت از سلامت خود و اعضای خانواده برای سالم زیستن مدیریت ناخوشیهای جزئی مدیریت بیماریهای مزمن و حاد روزبهروز در حال افزایش است، تشریح کرد: به گونهای که طبق برآوردها ۶۵ تا ۸۵ درصد همه مراقبتها از جنس خودمراقبتی بوده و توسط خود افراد انجام میشود.
این مسئول با اشاره به تعداد مکملهای توزیع شده در گروه سنی جوان از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون، عنوان کرد: ۱۹۳ هزار ۸۳۰ قرص اسید فولیک، ۵۱۳ هزار و ۸۷۵ قرص آهن، ۲۳۰ هزار ۶۴۲ قرص ویتامین D ۱۰۰۰ واحدی و کپسول مولتی ویتامین مینرال به تعداد ۴۹۶ هزار ۹۴۵ عدد توزیع شده است.
تقیلو با بیان اینکه حدود ۶۲ هزار و۱۵۳ نفر موارد غربالگری تغذیهای بودند، خاطرنشان کرد: ۴.۲ درصد جوانان لاغر، ۶۱ درصد طبیعی، ۲۷ درصد دارای اضافه وزن و تنها ۱۰ درصد چاق هستند که این غربالگری از ابتدای سال تاکنون بوده است.
انتهای پیام
نظرات