• سه‌شنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1401120201169
  • خبرنگار : 71469

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی مطرح کرد:

ماجرای ممنوعیت حضور تماشاگران فوتبال/ اضافه شدن ۱۰۰۰ نمونه دوپینگ در دستورکار

ماجرای ممنوعیت حضور تماشاگران فوتبال/ اضافه شدن ۱۰۰۰ نمونه دوپینگ در دستورکار

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه کرونا موجب شد تعداد نمونه‌گیری دوپینگ از ورزشکاران کاهش یابد، گفت: تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا تعداد نمونه‌های دوپینگ به ۲۰۰۰ مورد برسد.

به گزارش ایسنا، غلامرضا نوروزی در نشستی خبری که امروز در محل فدراسیون پزشکی ورزشی برگزار شد با اشاره به اینکه پانزدهمین کنگره سراسری پزشکی ورزشی و نمایشگاه تجهیزات و کالاهای پزشکی ورزشی از سوم تا پنجم اسفندماه در محل هتل المپیک تهران برگزار می شود، اظهار کرد: محور این کنگره ورزش و بیماری ها، آسیب های ورزشی، توانبخشی ورزشی، حرکات اصلاحی و فیزیولوژی ورزشی است که در قالب های مختلف اعم از پنل برگزار می شود و تا کنون ۸۶۵ نفر ثبت نام کرده اند و ۲۳۰ کارگاه مدنظر قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: توجه جدی به شرکت های دانش بنیان بر اساس سیاست های کلان کشور مبنی بر اهمیت شرکت های دانش بنیان در دستورکار فدراسیون پزشکی ورزشی قرار دارد و ۴۲ شرکت داخلی و نمایشگاه دانش بنیان در این کنگره حضور خواهند داشت.

ورزشکاران سازمان یافته 

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ تعداد ورزشکاران سازمان یافته تحت پوشش این فدراسیون به ۳ میلیون و ۳۸۶ هزار نفر رسیده بود، عنوان کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا در سال ۹۹ به عدد ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر ورزشکار سازمان یافته رسیدیم و در حال حاضر تعداد ورزشکاران سازمان یافته تحت پوشش فدراسیون به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسیده است که خوشبختانه رکورد سال ۹۸ را شکسته ایم.

نوروزی در مورد نحوه پرداخت هزینه های درمان به ورزشکاران، خاطرنشان کرد: رضایتمندی ورزشکاران در دستور کار فدراسیون قرار دارد و با اقدامات غیرقانونی در مورد تاخیر پرداخت ها برخورد می کنیم و باید بدانیم که ۲۳ فوق تخصص و متخصص در درمانگاه حضور دارند. تا پایان دی ماه ۱۲ هزار سند درمانی پرداخت کرده ایم و پرداختی ها تا سقف ۳۵ میلیون تومان بوده است و در مورد ورزشکاران سقف باز داشته ایم.

بازی های آسیایی هانگژو

وی افزود: ۱۲ هزار ورزشکار در درمانگاه ستاد مرکزی ویزیت شده اند، واکسیناسیون تکمیلی رشته های اعزامی، پوشش پزشکی المپیک ناشنوایان و بازی های کشورهای اسلامی از سوی فدراسیون مدنظر قرار گرفته و علاوه بر این بازی های آسیایی هانگژو را پیش رو داریم و در اسرع وقت با هماهنگی کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک مقوله معاینات ورزشکاران را انجام خواهیم داد و معاینات مربوط به ورزشکاران پارااسیایی آغاز شده است.

نوروزی با اشاره به اینکه کاروان اعزامی ایران از نظر جسمانی و آنتی دوپینگ باید سالم باشد، اظهار کرد: مقوله آموزش و اطلاع رسانی به صورت جدی در دستورکار فدراسیون قرار دارد و علاوه بر این با استفاده از قوه قهریه و کشف از طریق نمونه گیری از رشته های پرخطر یک یا دو مرتبه تست می گیریم تا کاروان سالمی داشته باشیم و رشته‌هایی نظیر کشتی، تکواندو، دوچرخه سواری از جمله رشته های مهم هستند.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی خاطرنشان کرد: درمانگاه قلب فدراسیون هفته ای ۲ روز به ورزشکاران ارائه خدمت می کند و شامل کل خانواده ورزش کشور می شود، همچنین بیش از ۱۰ هزار جلسه فیزیوتراپی داشته ایم و پوشش پزشکی مسابقات در سطح کشور بیش از ۲۳ هزار ساعت در رویدادهای ورزشی بوده و علاوه بر این ۲۳ هزار بازرسی از سوی ۷۰۰ نفر ناظر سلامت در حوزه نظارت بر مراکز ورزشی صورت گرفته است.

نوروزی با اعلام اینکه از مجموع ۱۰۱۰ نمونه دوپینگ گرفته شده از سوی ایران نادو طی سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون ۳۲ نمونه مثبت شده است و احتمال افزایش نمونه‌های مثبت نیز همچنان وجود دارد، گفت: در مجموع از نمونه‌های گرفته شده، ۹۵۸ نمونه ادرار، ۵۲ نمونه خون، ۷۵۶ نمونه متعلق به مردان و ۲۵۶ نمونه نیز متعلق به زنان ورزشکار بوده است.

خدمات درمانی به ورزشکاران

وی با تاکید بر اینکه تلاش خواهیم کرد در حوزه خدمات به بهترین شکل عمل کنیم تا شاهد کاهش آسیب های ورزشی و بهبود روند درمان ورزشکاران باشیم، اظهار کرد: هزینه های درمان بسیار بیشتر از پیشگیری است و یک آسیب ورزشی ممکن است ورزشکاران را نابود کند. در عین حال با توجه به افزایش هزینه های درمان و تجهیزات تمام تلاش خود را به کار بسته ایم تا با کمترین هزینه ورزشکاران آسیب دیده درمان شوند و دغدغه ای در این راستا نداشته باشند.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد ورزشکاران قطع نخاعی، یادآور شد: شرایط نگهداری ورزشکاران قطعه نخاعی متفاوت است و با سختی هایی همراه هستند و برای اولین بار نزدیک به ۴۰ نفر ورزشکار قطع نخاعی از ۴ سال گذشته تحت پوشش مالی قرار گرفتند و در حال حاضر ماهانه عددی معادل ۲.۵ میلیون تومان به آن ها پرداخت می کنیم و این مسئله در حالی است که تکلیف فدراسیون نیست اما آن را وظیفه شرعی و عرفی خود و آن را برکتی برای فدراسیون می دانیم.

خرید ملک برای فدراسیون پزشکی ورزشی

نوروزی در مورد پروژه های عمرانی فدراسیون پزشکی ورزشی، گفت: به دنبال خرید ملک برای فدراسیون هستیم و قبلا مبلغی برای خرید ذخیره کرده بودیم و قصد داریم فدراسیون را به نزدیکی ورزشگاه آزادی منتقل کنیم تا دسترسی ورزشکاران به منظور ارائه بهتر خدمات، بهبود یابد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس تصمیم هیات رییسه با اولویت فدراسیونهای المپیکی تصمیم گرفتیم کمیته پزشکی فدراسیون ها را فعال کنیم، بیان کرد: کشتی، بسکتبال، دوومیدانی و جودو از جمله این فدراسیون ها هستند و به مرور سایر فدراسیون ها از چنین امکانی برخوردار خواهند بود.

ورزش و شیوع مجدد کرونا

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد آخرین وضعیت فعالیت و محدودیت رشته های ورزشی با توجه به شیوع دوباره ویروس کرونا، بیان کرد: فدراسیون پزشکی ورزشی در دوران کرونا با تمام توان در کنار جامعه ورزش بود و عملکرد بسیار مطلوبی داشت و در وضعیت فعلی خوشبختانه کرونا شدت چندانی ندارد و با توجه به آمار اعلامی شرایط همانند گذشته نیست.

نوروزی در خصوص کاروان اعزامی المپیک زمستانی و مسائل ایجاد شده در حوزه دوپینگ با توجه به مثبت شدن نمونه برخی ورزشکاران، بیان کرد: در یک مورد که نمونه مثبت شد، رییس فدراسیون آقای نظریان گفت از ورزشکاران متبوع تست گیری شود و نمونه اخذ شده منفی شد. یک ورزشکار پس از تست گیری دیگر تحت نظارت نیست و هر احتمالی وجود دارد و از مشاوران مختلف تغذیه‌ای و جسمانی برخوردار است. ورزشکار پس از آن ممکن است یک دارویی را مصرف کند و در این زمینه فدراسیون موظف نیست.

وی ادامه داد: بر اساس اعلام وادا، ورزشکار مسئول نهایی دوپینگ است. به یک مثال اشاره می کنم؛ امیرغفور با بنده تماس گرفت و گفت برای بنده نسخه نوشته اند و سرم تجویز شده که شامل دگزا است باید بدانیم دگزا خارج از مسابقه دوپینگ نیست و در جریان مسابقات دوپینگ به شمار می رود و ورزشکاران باید از این مسائل مطلع باشند و به خوبی نکات مختلف را در این رابطه پیگیری کنند.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم برای بازی های آسیایی وظیفه خود را تمام و کمال انجام خواهیم داد و یک ورزشکار نباید با ندانم کاری شرایط را به گونه‌ای پیش ببرد که نمونه دوپینگش مثبت شود، عنوان کرد: هرچه تست گیری بیشتر شود، احتمال مثبت شدن نمونه‌های دوپینگ بیشتر خواهد شد.

تعداد نمونه های دوپینگ

نوروزی با بیان اینکه در سال ۹۸ تعداد نمونه‌های دوپینگ به ۲۰۰۰ مورد رسید و کرونا باعث شد تعداد نمونه ها به حدود ۴۰۰ مورد برسد، اظهار کرد: در سال ۲۰۲۲ تعداد نمونه های دوپینگ به ۱۰۱۰ مورد رسید و در حال حاضر نیز در تلاش هستیم تعداد نمونه های دوپینگ به حدود ۲۰۰۰ مورد برسد و به این ترتیب افزایش ۱۰۰۰ مورد نمونه دوپینگ در دستورکار قرار دارد و هرچه ورزشکاران از دوپینگ بیشتر اطلاع داشته باشند کمتر به دوپینگ مبتلا می شوند.

مسابقات فوتبال و حضور تماشاگران

وی در مورد ماجراهای پیش آمده برای حضور تماشاگران در مسابقات فوتبال طی دوران کرونا، گفت: در مورد فوتبال از سوی وزارت کشور تصمیم گیری می شد و فدراسیون در این رابطه پاسخگو نیست. بخشنامه ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش همچنان جاری است و بحث حضور یک سوم تماشاگران در سالن های ورزشی همچنان پا برجا است. فدراسیون پزشکی ورزشی مطیع دستورالعمل های وزارت بهداشت بود و در این زمینه باید مسائل را از نهادهای متولی پرس و جو کرد.  

انتقال نمونه های خون به قطر

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمونه خون به روز به آزمایشگاه قطر منتقل می شود، گفت: یک زمان پول و ارز داشتیم اما ارسال نمونه ها با چالش مواجه بود و خوشبختانه در حال حاضر با مشکلات قبلی مواجه نیستیم.

نوروزی در مورد نمونه گیری های اخذ شده از ورزشکاران ایرانی طی روزهای اخیر که به صورت سرزده از سوی فدراسیون های جهانی مدنظر قرار گرفته است، تشریح کرد: یکی از اختیارات سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) نیز تفویض شده این است که ورزشکار را در هر سطحی و حتی اگر دوره محرومیت و مصدومیت دارد مورد تست قرار دهند و به تبعیت از کدی که در وادا تعریف شده و قانون استاندارد است، ورزشکاران از فدراسیون‌های مختلف که عمدتا فدراسیون‌های المپیکی هستند و اسامی آن‌ها به وادا اعلام شده است، وارد لیست RTP می‌شوند.

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم این که ورزشکاری که نامش در لیست RTP قرار دارد، اگر تعداد سه مرتبه در این حوزه دچار تخلف شود عملا محروم می‌شود؛ یعنی اگر ورزشکار به تعداد دو نوبت آدرس‌ها را پر نکرده باشد و از سوی ستاد مبارزه با دوپینگ به وی ایمیل ارسال و اعلام شده و یک نوبت هم افسر ستاد برای تست مراجعه کرده باشد و در نهایت ورزشکار پیدا نشود، این سه نوبت برابر محرومیت است.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه فدراسیون‌های جهانی فعالیت های نمونه گیری خود را به شرکت های خصوصی مانند آی تی ای یا کلیریدیوم سپرده و افسران کنترل دوپینگ اعزامی از این شرکت ها با مراجعه به آدرس ثبت شده ورزشکار نسبت به نمونه گیری خارج از زمان مسابقه اقدام می‌کنند، عنوان کرد: رشته هایی که ورزشکاران ثبت شده در لیست نمونه گیری خارج از مسابقات فدراسیون جهانی را دارند شامل وزنه برداری، قایقرانی، دو و میدانی، کاراته، تکواندو، کشتی، بوکس، شمشیربازی و دوچرخه‌سواری هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha