علی جهانی اظهار کرد: با توجه به ایام پایان سال نظارتها و بازرسیهای بازرسان کار این اداره کل افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه بازرسی مهمترین حوزه در روابط کار محسوب میشود که نقش بسزایی در پیشگیری از حوادث ناشی از کار دارد، بیان کرد: بازرسان کار در دو مرحله بازرسی ادواری و موردی کارگاهها و واحدهای اقتصادی را نظارت میکنند بطوریکه در ده ماهه سال جاری ۵۷۳۱ بازرسی ادواری و زمانبندی شده و ۱۲۸۱ بازرسی موردی را انجام دادهاند.
مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان با بیان اینکه اولویت بازرسان کار پس از نظارت بر اجرای قوانین در محیطهای کارگری و پیشگیری از وقوع حوادث، نظارت بر پرداخت به موقع حقوق و دستمزد و عیدی پاداش کارگران است، گفت: ۳۴ بازرس کار از واحدها و کارگاههای اقتصادی در استان بازرسی میکنند.
جهانی اضافه کرد: علاوهبر بازرسیهایی که سالانه توسط بازرسان از کارگاهها انجام میشود، در صورت بروز حادثه در محل کار نیز، این بازرسیها فارغ از بازرسیهای سالانه، از کارگاه مذکور به عمل میآید تا جوانب مختلف حادثه مورد بررسی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از نکات اساسی در حوزه ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار، آموزشهای به موقع و درست است، تصریح کرد: امسال ۶۸۱۰ نفر ساعت برنامه آموزشی تخصصی و عمومی ایمنی و حفاظت بهداشت کار برای کارفرمایان و کارگران در سطح کارگاههای استان برگزار شده است.
مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان گفت: همچنین دو کارگاه آموزشی در خصوص نحوه بررسی و گزارش نویسی حوادث ناشی از کارنیز طی ده ماهه سالجاری برگزار شده است.
جهانی با بیان اینکه بازرسان کار استان به منظور رفع نواقص مشاهده شده، از طریق صدور ابلاغیه موارد دارای نقص را به کارفرما ابلاغ و پیگیری میکنند، افزود: در این راستا بازرسان کار با مشاهده نواقص در بحث ایمنی و بهداشت کار در سطح کارگاههای استان تذکرات و ابلاغیههای لازم را به کارفرمایان صادر کردهاند و ۵۲۲۷ ابلاغیه رفع نقص به کارفرمایان ارسال شده است.
وی یادآور شد: بر اساس ماده ۹۳ قانون کار، به منظور مشارکت کارگران و کارفرمایان و نظارت درست و دقیق بر حسن اجرای مقررات حفاظتی و بهداشتی در محیط کار، صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور، پیشگیری از بیماریها و حوادث، حفظ و ارتقاء سلامتی کارگران و سالمسازی محیطهای کار در کارگاههای استان، ۱۶۹ کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار تشکیل شده است.
انتهای پیام
نظرات