• دوشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۲۲:۳۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1401120100825
  • خبرنگار : 71619

اخبار فرهنگی هنری روز دوشنبه یکم اسفند ماه:

نیکی کریمی و کیارستمی در برلین، توقیف روزنامه سازندگی

 نیکی کریمی و کیارستمی در برلین، توقیف روزنامه سازندگی

تازه‌هایی از چهارمین شب جشنواره موسیقی فجر، حضور نیکی کریمی در مراسم اکران فیلمی از کیارستمی در جشنواره برلین، اظهارات معاون توسعه و مدیریت آستان شاهچراغ درباره تخریب بافت تاریخی شیراز و توقیف روزنامه سازندگی، از اخبار مهم فرهنگی هنری روز دوشنبه یکم اسفند ماه بودند.

به گزارش ایسنا، در چهارمین شب از سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر، ۱۵ اجرا در دو سانس و شش سالن به روی صحنه رفتند. همچنین می‌توانید شب سوم این جشنواره را در این گزارش مرور کنید. 

«حسن ناهید» و «علاءالدین قاسمی» را به خاک سپردند

پیکر «حسن ناهید» ـ نوازنده سرشناس ساز نی ـ که ۲۷ بهمن ماه در سن ۷۹ سالگی درگذشت، دوشنبه (یکم اسفند ماه) در حضور خانواده این هنرمند، جمعی از مدیران موسیقی و با همراهی پرشور هنرمندان، در تالار وحدت تشییع و به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) بدرقه شد.

همچنین پیکر علاءالدین قاسمی، هنرمند با سابقه تعزیه، در این روز به خاک سپرده شد و اعلام شد که مجلس یادبود علاءالدین قاسمی، هنرمند باسابقه تعزیه روز جمعه ۵ اسفند ماه برگزار می‌شود.

چند فیلم جشنواره فجر پشت خط اکران هستند؟

در میان فیلم‌هایی که هر سال در جشنواره فجر رونمایی می‌شوند معمولا آن‌هایی که جایزه بیشتری گرفته‌اند یا مردم بیشتر دوست داشتند، در اولویت اکران نوروزی قرار می‌گرفتند اما امسال شرایط از هر سال دیگری متفاوت تر است چرا که بخشی از فیلم‌های قابل توجه جشنواره چهل‌ویکم بخاطر رکورد گیشه در ماه‌های گذشته به نظر می‌رسد، کمتر تمایلی به اکران در ایام نوروز که با ماه رمضان هم تلاقی پیدا کرده، دارند؛ از آن طرف انبوهی از فیلم‌های به نمایش درنیامده هم وجود دارد که البته معلوم نیست آیا در ریل جدید سینما برای اکران جا می‌گیرند یا خیر!؟

نگاه نیکی کریمی به کیارستمی و فیلم‌هایش در جشنواره برلین

نیکی کریمی فیلم سینمایی «خانه دوست کجاست؟» را برای بخش مرور آثار امسال هفتاد و سومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «برلیناله» با عنوان «جوان در قلب، بزرگ شدن در سینما»، انتخاب کرده بود و در مراسم اکران ویژه این اثر سینمایی در سالن «کوبیس ۶» در شهر برلین درباره «عباس کیارستمی» گفت: برای کیارستمی بیشتر از سینما؛ انسانیت و معرفت اهمیت داشت، شاید به همین دلیل است که فیلم‌هایش سال‌هاست بر جان مخاطب می‌نشیند. فیلم‌هایی کوچک، با بودجه‌هایی اندک اما برآمده از دل که بدون هیچ تلاشی همه، آنها را دیدند و پسندیدند.

جشنواره برلین زلزله‌زدگان ترکیه را فراموش کرد؟ 

زلزله قدرتمند ۷.۸ ریشتری که اخیراً مرز ترکیه و سوریه را لرزاند و به مرگبارترین فاجعه در تاریخ معاصر منطقه تبدیل شد، در جشنواره فیلم برلین بازتاب زیادی نداشته و این موضوع با انتقاد فعالان سینمایی ترکیه همراه شده است. «احمد بویاج اوغلو» رئیس جشنواره پرتقال طلایی ترکیه که از لحاظ تاریخی همواره یکی از محرک‌های اصلی سینمای داخلی این کشور بوده است، گفت: مراسم افتتاحیه جشنواره برلین با اوکراین شروع شد، با اوکراین به پایان رسید و مسائل ایران را مورد توجه قرار داد اما من فکر نمی‌کنم که آنها هرگز نامی از ترکیه برده باشند.

جوایز سالانه آکادمی فیلم بریتانیا برندگان خود را معرفی کرد و فیلم «در جبهه غرب خبری نیست» با کسب بیشترین جوایز در این مراسم درخشید و فیلم «آواتار ۲» با گذر از فیلم «تایتانیک» دیگر ساخته «جیمز کامرون» به رتبه سوم پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما راه یافت.

همچنین «ریچارد بلزر» ـ کمدین و بازیگر آمریکایی ـ که بیشتر برای بازی در نقش کارآگاه «جان مانچ» در سریال‌های «نظم و قانون» و «قتل: زندگی در خیابان» شناخته می‌شد، در سن ۷۸ سالگی درگذشت.

شهرام عبدلی هنوز در کماست

مدیر روابط عمومی بیمارستان قائم مشهد درباره وضعیت شهرام عبدلی گفت: وضعیت هوشیاری شهرام عبدلی تغییری نکرده است و اخباری که برخی رسانه‌ها از روز گذشته در خصوص هوشیاری او منتشر کردند،کذب است و سطح هوشیاری شهرام عبدلی مانند سابق است.

پخش «نون خ» در نوروز قطعی شد/دوبلورها مشغول کارند

با همزمان شدن نوروز و رمضان در سال آینده که هرکدام مناسبتی ویژه برای تولید و پخش سریال در ایام نوروز محسوب می‌شوند، تلویزیون برخی گزینه های پخش سریال ها در این روزها را اعلام کرده است؛ اما به غیر از مجموعه «نون خ» هیچ‌کدام از آن‌ها برای پخش به قطعیت نرسیده‌اند.

محسن برمهانی ـ معاون سیما ـ ضمن بازدید از واحد دوبلاژ صداوسیما، برای ساعاتی در حضور دوبلورهای فعال در این عرضه حاضر شد و در جریان دوبله آثار نوروزی تلویزیون قرار گرفت. دوبله فیلم «خشمگین» محصول سال ۲۰۲۲ آمریکا، این روزها توسط افشین ذی‌نوری در واحد دوبلاژ سیما در حال آماده‌سازی است.

خبرگزاری‌های وزارت ارشاد ادغام می‌شوند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ادغام خبرگزاری‌های مجموعه وزارتخانه خود، در خبرگزاری ایرنا خبر داد و در احکامی جداگانه محمدرضا سنگری و محسن مومنی شریف را به عنوان اعضای شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور منصوب کرد.

معرفی نامزدهای جایزه «نقد زرین»

هیات مدیره انجمن نقد ادبی ایران، شش پژوهشگر را به عنوان نامزدهای دریافت دومین دوره جایزه‌ ملی دوسالانه‌ نقد زرین، یادنام دکتر عبدالحسین زرین‌کوب معرفی کرد.

در ادامه، ناشر بریتانیایی آثار «رولد دال»‌ از سوی گروهی از منتقدان به سانسور بخش‌هایی از آثار این نویسنده از جمله «چارلی و کارخانه شکلات‌سازی»‌ و «ماتیلدا»‌ متهم شد.

بازگشت مجسمه‌های جاکومتی به موزه هنرهای معاصر

پس از حدود پنج سال، دو مجسمه معروف آلبرتو جاکومتی به فضای عمومی موزه هنرهای معاصر تهران بازگشتند و برای نخستین بار مجسمه‌ای از ایلا هیلتونن، هم‌زمان با یکصد و یکمین سال تولد وی در فضای خروجی گالری ۹ جانمایی شد.

در ادامه اخبار روز، معاون صنایع‌دستی کشور از تخصیص تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی، به‌منظور افزایش تقاضا و تشویق خرید صنایع‌دستی خبر داد.

مدیرکل هنرهای تجسمی نیز از اهدای جایزه ویژه «جهاد تبیین» در آئین اختتامیه پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر خبر داد. آئین اختتامیه پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، روز جمعه ۵ اسفند ماه از ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت برگزار می‌شود.

آستان شاهچراغ در تخریب‌های شیراز مداخله ندارد

علیرضا صحرائیان ـ معاون توسعه و مدیریت آستان شاهچراغ ـ در یک برنامه تلویزیونی درباره طرح واکنش‌برانگیز ساماندهی بافت اطراف حرم شاهچراغ که با حضور دو موافق از تولیت آستان شاهچراغ و استانداری و دو منتقد پخش شد، گفت: این آستان نه مصوب‌کننده و نه مجری طرح (توسعه/ساماندهی) در بافت تاریخی شیراز است و نه به کسی فشاری می‌آورد که کاری انجام شود. این‌طور نشود که به نام حرم و به کام دیگران باشد.

حریم «تپه کلار» معطل چه مانده است؟ 

محوطه تاریخی «تپه کلار»، از جمله آثار باستانی استان مازندران است که قدمت آن را تا دو هزار سال پیش از میلاد، تخمین زده‌اند که پیش از انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۴۴ به شماره ۴۸۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، اما در طول این سال‌ها این محوطه تاریخی حریم مشخصی نداشته و محدوده وسیعی از زمین‌های اطراف آن متعلق به مالک‌هایی است که قصد دارند ساخت‌وسازهایی در زمین‌هایشان انجام دهند. مسؤول بافت‌های تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مازندران درباره چرایی بلاتکلیفی حریم «تپه کلار» توضیحاتی داد و دلیل معطلی ها را کوتاهی باستان‌شناس این محوطه دانست.

افزون بر این‌ها، وزارت ارشاد از تغییر رییس سازمان حج و زیارت درحالی خبر داد که از حدود ۱۰ روز دیگر ثبت‌نام حج تمتع آغاز می‌شود.

توقیف روزنامه سازندگی

در نهایت اعلام شد که هیات نظارت بر مطبوعات در جلسه دوشنبه ـ اول اسفند ماه ـ خود روزنامه سازندگی را به استناد تبصره دو ماده (۵) و بند یازده ماده (۶) قانون مطبوعات توقیف کرد.

مدیر گروه رسانه‌ای این روزنامه، ضمن تأیید خبر، با اشاره به ناگهانی بودنِ این تصمیم از سوی هیات نظارت بر مطبوعات وزارت ارشاد، از تشکیل جلسه‌ای برای بررسی و تشخیص علت این رخداد خبر داد.

پیشنهادهایی برای خواندن: 

لطمه‌ای که آندره ژید از حافظ خورد!

تعزیه‌خوانی که با تقوایی، کیارستمی و حسن فتحی همکاری داشت

هندی‌ها برای موسیقی چه کردند که ما نکردیم؟

ژاپنی‌ها قید سفر را زده‌اند؟

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۳ ۱۴:۲۲

خدابیامرزدشون فرستادن دیدگاه