• سه‌شنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401112519155
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان مطرح کرد:

ترسیم نقشه راه برای تضمین مشارکت مردم در نوسازی محله همت‌آباد

ترسیم نقشه راه برای تضمین مشارکت مردم در نوسازی محله همت‌آباد

ایسنا/اصفهان رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان ترسیم نقشه راه روشن و مشخص بودن چشم‌انداز محله همت‌آباد را تضمین کننده مشارکت افراد محله دانست و گفت: تجربه نشان داده هنگامی که در شهرسازی مشارکتی به معنای واقعی محقق شود و مردم در ترسیم آینده محله سهم داشته باشند، می‌توان به همراهی و مشارکتشان امیدوار بود.

رسول میرباقری در گفت‌وگو با ایسنا، پیرامون برنامه‌های مدیریت شهری برای محله همت‌آباد اصفهان، اظهار کرد: شهرداری اصفهان در سال ۹۵ با استقرار دفتر تسهیلگری نوسازی اقدام عملیاتی را در جهت بازآفرینی بافت محله همت‌آباد آغاز کرد که طی این فرایند ضمن تهیه و تدوین الگوی بازآفرینی در مساحت ۴ هکتاری، با مشارکت فعالانه اهالی محله تحقق آن را دنبال کرد.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود با توجه به اجرای الگوی بازآفرینی در محله همت‌آباد، این الگو بتواند به سایر نقاط تسری یابد، افزود: شهرداری اصفهان در سال جاری برنامه‌ریزی‌هایی را جهت ارتقا کیفیت بافت همت‌آباد در دو عرصه عمومی و خصوصی با اجرای پروژه‌های توسعه قلمرو عمومی و پروژه‌های تجمیع انجام داده است.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان، نبود خدمات روبنایی و مشکل ثبتی و حقوقی پلاک‌ها را مهم‌ترین چالش محله همت‌آباد برشمرد و افزود: قولنامه‌ای بودن پلاک‌ها ضمن عدم تشویق مالکین به نوسازی، خود دافع جمعیت است.

وی در مورد نقش دستگاه‌های اجرایی برای ساماندهی همت‌آباد، تصریح کرد: قطعاً تحقق بازآفرینی شهری در گرو همکاری تمام نهادها و متولیان امر است که با استفاده از ظرفیت ستادهای بازآفرینی شهری در سطوح شهرستانی و استانی، مطالبات محله منتقل و اجرای آن پیگیری خواهد شد.

میرباقری با تأکید بر اینکه ترسیم نقشه راه روشن و مشخص بودن چشم‌انداز محله همت‌آباد، تضمین کننده مشارکت افراد محله است گفت: مردم همت‌آباد ساکنان حساس و دغدغه‌مند به آینده محله هستند. تجربه نشان داده هنگامی‌که در شهرسازی مشارکتی به معنای واقعی محقق شود و مردم در ترسیم آینده محله سهم داشته باشند می‌توان به همراهی و مشارکتشان امیدوار بود.

این عضو شورای شهر اصفهان در ادامه به اهمیت بازآفرینی شهری اشاره و اظهار کرد: در شهر بعضی مناطق ضعیف ازنظر خدمات و ساختمان‌های ناایمن و قدیمی و غیر تاریخی وجود دارد که باید بافت آن‌ها تغییر و وضعیت زندگی در آن اصلاح شود.

وی اعلام کرد: در این دوره مدیریت شهری ستاد بازآفرینی و مسکن شهرداری اصفهان تشکیل شد و موضوع بازآفرینی در مناطق پانزده‌گانه به‌صورت جدی با مدیریت شهردار اصفهان و رئیس شورای شهر پیگیری می‌شود.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان با اشاره به شکل‌گیری قرارگاه مسکن و بازآفرینی در مناطق پانزده‌گانه، گفت: طرح‌ها به‌تدریج آماده شده و در حال حاضر بعضی از طرح‌ها در مرحله مشاور و بعضی در مرحله تصویب در کمیسیون ماده ۵ قرار گرفته است. امیدواریم در این دوره اتفاقات ویژه‌ای با سرعت قابل قبول‌تری در بحث بازآفرینی مسکن رخ دهد.

وی با اشاره به چالش‌های حوزه بازآفرینی شهری، تصریح کرد: این طرح نیازمند همراهی مردم خواهد بود، چراکه بیشتر ساخت‌های فرسوده خانه‌های کوچک و ریزدانه است و لزوم همراهی، مساعدت و همکاری مردم را می‌طلبد.

میرباقری با تأکید بر اینکه اگر در بعضی صحنه‌ها مردم همراهی نکنند پروژه متوقف می‌شود، افزود: از طرف دیگر طرح باید در ستاد بازآفرینی، کمیته کار و کمیسیون ماده ۵ تصویب شود که این مراحل اداری زمان‌بر است و باید کمک کرد تا با حداقل زمان ممکن این طرح‌ها اجرایی شود.

وی خاطرنشان کرد: فاصله زیادی با نقطه ایده آل داریم، به‌عنوان‌مثال طی سال‌های گذشته حدود سه درصد بازآفرینی داشتیم و اگر با همین سرعت پیش برویم، هیچ‌گاه بازآفرینی بافت‌های فرسوده کامل نمی‌شود و هرچقدر به سمت کامل شدن حرکت کنیم، از طرف دیگر بافت فرسوده تولید می‌شود.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان ادامه داد: راهکار حل این موضوع عزم جدی مدیران استانی و شهری و نیز سرعت بخشیدن و کمک کردن به تمام سازمان‌ها و ادارات مربوطه است تا شهروندان در مدت زمان کمتری شاهد رشد در حوزه بازآفرینی شهری باشند.

وی همچنین به میزان اعتبار در راستای بازآفرینی شهر اشاره و خاطرنشان کرد: اکنون اقداماتی در راستای انتخاب منطقه، طراحی، مراحل اداری و انتخاب سرمایه‌گذار در حال انجام است. اعتبار بازآفرینی شهری بیشتر مردمی و بر عهده سرمایه‌گذاران است، البته طرح مسکن ملی توسط دولت راه‌اندازی و تسهیلاتی در این راستا مدنظر قرار دارد، به‌گونه‌ای که برای هر واحد مسکونی ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات مسکن با درصد پایین در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha