کوثر رضایی فر در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این باور که جرمگیری برای دندان ضرر دارد، کاملاً اشتباه است زیرا عدم مراجعه به موقع به دندانپزشک برای جرمگیری دندان، میتواند منجر به تشکیل بیشتر جرمهای دندانی و گسترش التهاب لثه و متعاقب آن تخریب بافت لثه و استخوان فکی شود.
وی افزود: التهاب لثه موجب خونریزی هنگام استفاده از مسواک یا نخ دندان میشود که بیتوجهی نسبت به رعایت دقیق و درست بهداشت دهان را به همراه دارد در نتیجه، میزان میکروبهای دهانی افزایش یافته و باعث میشود رعایت بهداشت دهان به شدت کاهش یابد.
این متخصص بیماریهای دهان و فک، تأکید کرد: میکروارگانیسمهای موجود در حفره دهان میتوانند وارد جریان خون شده و باعث بروز مشکلات جدی در بدن شوند و حتی باعث وقوع فعل و انفعالاتی در بدن شوند که میتواند سیستمهای مختلف بدن را درگیر کند.
رضایی فر گفت: فعل و انفعالات بدن در نتیجه گسترش باکتریها به خون و وجود التهاب لثه میتوانند به بروز بیماریهایی مانند آلزایمر، سکته مغزی و حتی آبسه مغزی شوند که آبسه مغزی میتواند برای فرد کشنده باشد.
وی با اشاره به اهمیت آگاهیبخشی در جامعه، تأکید کرد: وجود باورهای غلط و بیتوجهی به بهداشت دهان و دندان میتواند به افزایش شیوع بیماریهایی مانند آلزایمر و سکته مغزی منجر شود و در نهایت خطر مرگ را برای افراد افزایش دهد.
این عضو گروه بیماریهای دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، خاطرنشان کرد: از شهروندان درخواست داریم که نسبت به بهداشت دهان و دندان توجه بیشتری داشته باشند و سلامت خود را فدای باورهای غلط موجود در جامعه نکرده و از بروز مشکلات جدی در آینده جلوگیری کنند.
انتهای پیام
نظرات