• جمعه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۷:۳۶
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1401111310633
  • خبرنگار : 71431

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران:

برنامه ایمنی کالبدی شهر تهران تدوین شد

برنامه ایمنی کالبدی شهر تهران تدوین شد

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از تدوین برنامه ایمنی کالبدی شهر تهران در قالب ۱۵۸ برنامه اقدام در حوزه‌هایی از قبیل ابنیه فنی و بزرگراهی، شریان‌های حیاتی، بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، پل‌ها، گودهای رهاشده، ساختمان‌های ناایمن، بازارها، معابر، مترو و پایانه‌ها خبرداد.

به گزارش ایسنا، علی نصیری در نشست «بررسی ایمنی کالبدی کلانشهر تهران با تأکید بر ایمنی گودها، پل‌ها، ساختمان‌ها و فضاهای زیرسطحی» که از سوی پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار شد، بر ضرورت نگاه ویژه به موضوع پیشگیری و کاهش خطر تاکید کرد و گفت:‌ سیل، زلزله، طوفان، فرونشست، فروریزش زمین، تغییر اقلیم، تهدیدات بیولوژیک، فروریزش ساختمانی، مواد خطرناک، آتش‌سوزی و تجمعات انبوه از مهم‌ترین مخاطرات شناسایی‌شده در تهران هستند.

 نصیری گفت: بر اساس شاخص ایمنی شهری،  تهران در رده ۳۲۰ قرار گرفته است و این موضوع قابل بررسی است. متأسفانه در دهه‌های طولانی با بی‌توجهی به پرداخت سهم نگهداری زیرساخت‌های شهری، بر بار ریسک در شهر تهران افزوده شده و در کنار احداث شبکه‌ها،  پل‌ها و ابنیه‌های جدید، هزینه‌ کافی برای نگهداری وضع موجود نشده است.

وی در ادامه به شناسایی و اولویت‌بندی مخاطرات در کلانشهر تهران پرداخت و گفت: ۱۱۹ ساختمان ناایمن در برابر حریق توسط سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شناسایی شده است.

نصیری در ادامه با اشاره به اسناد قانونی فرادست در زمینه پیشگیری شامل سیاست‌های کلی نظام در پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه، قوانین شهرداری و نظام مهندسی و کنترل ساختمان و قانون مدیریت بحران کشور گفت: برنامه ایمنی کالبدی شهر تهران در قالب ۱۵۸ اقدام و ۲۵ خط تلاش در حوزه‌هایی از قبیل ابنیه فنی و بزرگراهی، شریان‌های حیاتی، بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، پل‌ها، گودهای رهاشده، ساختمان‌های ناایمن، بازارها، معابر، مترو و پایانه‌ها تدوین شده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اهداف و راهبردهای برنامه ایمنی کالبدی کلانشهر تهران، گفت: ارتقای ایمنی کالبدی شهر تهران و کاهش آسیب‌پذیری در حوزه‌های ابنیه، بافت شهری و شریان‌های حیاتی،  ایجاد وحدت رویه در مدیریت ایمنی کالبدی شهر تهران در قالب ساختار نظام‌مند با تأکید بر تعیین و تفکیک مسئولیت‌ها،  بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و سامانه‌های هوشمند در جهت ارتقاء ایمنی کلانشهر تهران،  برنامه‌ریزی و نظارت بر اجرای فرآیندهای کاهش خطر و ارتقای ایمنی و ارتقای آگاهی عمومی و ترغیب مشارکت اجتماعی در حوزه ایمنی کالبدی از جمله اهداف این برنامه است.

وی در پایان ضمن تشریح اقدامات صورت‌گرفته در قالب قرارگاه ایمنی کالبدی کلانشهر تهران از قبیل آغاز به کار تیم‌های ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلند مرتبه شهر تهران،  ارزیابی وضعیت محدوده ناپایدار شهری و تعیین تکلیف گودهای رها شده، بر اهمیت و ضرورت توجه به سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) تأکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha