دکتر پژمان بختیاری نیا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مطالعات نشان داده کودکانی زیر پنج سال چاق، احتمالا تا بزرگسالی و میانسالی چاق میمانند بنابراین خطرات ابتلا به بیماریهای غیرواگیر ناتوانکننده در این افراد بیشتر است.
وی با بیان اینکه نباید ذائقه کودکان به غذاهای شور، شیرین و چرب عادت داده شود، تصریح کرد: مشاهده شده که ذائقه کودکان توسط والدین تغییر داده میشود به گونهای غذای شور، چرب و نوشیدنیهای پرکالری قوت غالب برخی خانوادهها شدهاند.
بختیارینیا با اشاره به اهمیت تحرک کودکان گفت: کودکان امروز مدت زیادی پای کامپیوتر و موبایل هستند و از طرف دیگر آپارتماننشینی نیز موجب شده کودکان مانند سابق بازی نکنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای پیشگیری از چاقی در کودک، توصیه میشود کودکان برنامه ۵۲۱۰ را اجرا کنند؛ بر اساس این برنامه کودکان باید روزانه پنج وعده از میوهها و سبزیها را مصرف کنند، روزانه حداکثر دو ساعت پای تلویزیون، موبایل و کامپیوتر باشند و روزانه یک ساعت فعالیت بدنی داشته باشند، عدد صفر نیز به معنی این است که نوشیدنیهای دارای قند اضافه استفاده نشود و مصرف آن به صفر برسد و در عوض، نوشیدنیهای مفید مانند دوغ کم چرب، عرقیات، آبمیوه طبیعی و آب سالم استفاده کنند.
وی با بیان اینکه عملی کردن این برنامه از شیوع چاقی پیشگیری میکند، افزود: زمانی که یک رفتار برای کودک نهادینه میشود تا آخر عمر این کار را انجام میدهد بنابراین باید عادات غذایی مناسب و مصرف غذای سالم به کودکان آموزش داده شود.
بختیارینیا تصریح کرد: به هیچ عنوان دارو درمانی برای کاهش وزن کودک و نوجوان توصیه نمیشود و تنها راه کاهش وزن کودکان، اصلاح تغذیه و فعالیت بدنی است. استفاده از این داروها رشد، هوش و تکامل کودک را به مخاطره میاندازد بنابراین والدین نباید با هر راهی کودک خود را لاغر کنند.
انتهای پیام
نظرات