• سه‌شنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401102718411
  • خبرنگار : 30188

تولید رنگ پلی یورتان با طول عمر بالا توسط یک شرکت دانش بنیان در ایران

تولید رنگ پلی یورتان با طول عمر بالا توسط یک شرکت دانش بنیان در ایران

گروه فنی و مهندسی ثمین در سال 1390 تشکیل شد و فعالیت خود را شروع کرد و در سال 1398 با ثبت رسمی برند ثمین در بازار حضور یافت، این مجموعه با تغییر نگاه سنتی به علمی موفق به حضور در پارک علم و فناوری البرز شد و با تولید محصولات مختلف در سال 1399 موفق به ایجاد جایگاه ممتاز در بین مشتریان گردید و همچنین در سال 1401 به عنوان شرکت دانش بنیان موفق به اخذ این عنوان گردید.

به گزارش ایسنا به نقل از ثمین پلیمر، در این سال‌ها ما با تولید چند محصول دانش بنیان و همچنین اجرای بیش از 300 پروژه بزرگ و کوچک در کشور نقش خود را به عنوان یک شرکت مهندسی و تولیدی در صنعت کشور ایفا می‌کنیم. انجام موفق هر پروژه‌ای، خصوصاً با تکنولوژی برتر، نیاز به دانش فنی روز، نیروی انسانی متخصص و مهم‌تر از همه سیستم کارآمد دارد. در دنیای معاصر مدیریت کسب و کار با صرف دقت زیاد، آموزش مداوم و دانش و تجربیات مرتبط امکان‌پذیر می‌گردد.

رنگ پلی یورتان چیست؟

رنگ پلی یورتان یک رنگ دو جزئی است که بر پایه رزین پلی یورتان تهیه شده است و به مدت زمان کوتاهی برای خشک شدن نیاز دارد.

به‌طور کلی پلی ‌یورتان نام عمومی پلیمرهایی است که دارای پیوند یورتانی می‌باشند. این پیوند از طریق واکنش افزایشی بین یک گروه ایزوسیانات و یک ترکیب دارای هیدروژن فعال مثل گروه هیدروکسیل تشکیل می‌شود.

علاوه‌ بر گروه‌های هیدروکسیل ترکیباتی مثل اسیدهای کربوکسیلیک و آمین‌ها که دارای هیدروژن فعال هستند نیز می‌توانند در ترکیب با ایزوسیانات‌ها مورد استفاده قرار گیرند؛ لذا پلی‌ یورتان‌ها در فرآورده‌های گوناگونی مانند فوم‌های نرم، فوم‌های سخت، الاستومرها، چسب‌ها، روکش‌ها و پایه‌های رنگی به کار می‌روند.

گروه‌های ایزوسیانات به شدت واکنش‌پذیر بوده و برای پیشرفت واکنش نیاز به افزایش دما ندارد و واکنش در دمای محیط صورت می‌گیرد؛ لذا مهم‌ترین ویژگی این گروه از پلیمرها این است که پس از واکنش ساختاری پایدار به وجود می‌آورند.

رنگ پلی یورتان یا پلی اورتان؟

رنگ پلی یورتان‌ در بازار متداول‌تر است ولی پلی اورتان هم صحیح است.

رنگ پلی اورتان به دو دسته آلیفاتیک و آروماتیک تقسیم می‌شود و جزو رنگ‌های ترموست است. آروماتیک‌ها مقاومت شیمیایی بالاتری دارند و آلیفاتیک‌ها ‌برخلاف نوع آروماتیک که با توجه به ساختار شیمیایی خود نمی‌تواند در معرض نور خورشید استفاده شود، برای لایه‌ی رویه مناسب هستند.

رنگ پلی یورتان با فرمول‌های پایه آب و پایه روغن ایجاد می‌شود. نوع پایه روغن این رنگ خیلی مقاوم‌تر و ماندگارتر از نوع آبی آن است، اما رنگ پلی یورتان پایه آب سریع‌تر خشک می‌شود و بخار و دود کمتری هم دارد.

رنگ پلی یورتان کاربری بسیار سهل و آسانی دارد و  در کم‌ترین زمان و با استفاده از تجهیزات مکانیکی مانند غلتک‌ها و دستگاه‌های مکانیکی مانند اسپری و نیز روش‌های دستی قابلیت اعمال دارد.

ثمین پلیمر تولید کننده دانش بنیان انواع رنگ اپوکسی در ایران

تولید رنگ پلی یورتان با طول عمر بالا توسط یک شرکت دانش بنیان در ایران

کاربردهای رنگ پلی‌یورتان‌

رنگ پلی یورتان کاربردهای بسیار گوناگونی در پوشش‌دهی انواع سطوح دارند. به طور مثال رنگ پلی یورتان در پوشش‌دهی برخی قطعات هواپیما و سازه‌های داخلی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و سبب افزایش طول عمر و راندمان سطوح می‌شود.

از رنگ پلی یورتان برای عایق‌گذاری و همچنین آب‌بندی بدنه‌ی سازه‌های دریایی مانند قایق‌ها و کشتی‌های کوچک که نیازمند محافظت در برابر عوامل محیطی هستند و همچنین به منظور جلوگیری از فرآیندهای مخرب ناشی از خوردگی در اثر رطوبت بالا در این سطوح استفاده می‌شود.

از رنگ‌های پلی یورتان در بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و محیط‌های بهداشتی، ماشین آلات کشاورزی، قطعات خودرو، صنایع فرآوری غذا، صنایع شیمیایی سنگین و پالایشگاه‌های پتروشیمی جهت پوشش‌دهی لوله‌های نفت و گاز نیز استفاده می‌شود.

رنگ پلی اورتان یک ترکیب شیمیایی است از یک رزین پلیول (polyol resin) و یک ماده‌ی مکمل با نام پلی ایزوسیانات (poly-isocyanate)، بدست می‌آید.

رنگ پلی اورتان کاملاً متفاوت با رنگ ساختمانی دیگر هستند. پلی اورتان روی سطح بسیار براق و زیبا می‌شود و دارای خاصیت خود تمیز شونده (self cleaning) نیز هست. رنگ پلی اورتان پوششی بادوام و سختی دارد که در برابر شرایط نامطلوب محیطی مانند باد و باران مقاوم است.

جمع‌بندی

از رنگ پلی یورتان دو جزئی که بر پایه ی رزین پلی یورتان ساخته می‌شود، عمدتاً به عنوان نوعی روکش و پوشش در صنایع مختلفی استفاده می‌شود.

این رنگ مقاومت خیلی خوبی در برابر اشعه فرابنفش و رطوبت داشته و ماندگاری طولانی مدتی روی سطوح فلزی مانند پل‌ها، تانکرها و کشتی‌ها به عنوان لایه‌های رویی دارد.

از رنگ‌های پلی یورتان برای محیط‌های آزمایشگاهی و بیمارستان‌ها و پوشش‌دهی لوله‌های نفت و گاز در پالایشگاه‌های پتروشیمی نیز استفاده می‌شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha