نامور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مواردی که در مدیریت باغات در زمستان می توان به آن اشاره کرد، اجرای یخآب زمستانه جهت ایجاد پوکی و افزایش حجم خاک و مبارزه با جوندگان و آفات خاکزی (موش و ...) است.
وی با اشاره به محاسن یخآب افزود: آبیاری زمستانه در قدیم الایام مرسوم بوده و ایرانیان قدیم از علم بالایی برخوردار بوده اند.
نامور ادامه داد: آبیاری زمستانه در سالهایی که بارندگی کافی نیست و کم است برای حفظ گیاه و همچنین حفظ جوانه از مرگ در سال هایی با زمستان های نسبتا گرمتر و کم بارش تر الزامی است.
وی بیان کرد: آبیاری زمستانه باعث از بین رفتن لارو و تخم آفاتی است که در سطح کم عمقی از خاک، زمستان گذرانی می کنند.
این مقام مسئول تصریح کرد: با آبیاری خاک در زمستان و یخ زدن آب بالطبع حجم خاک افزایش می یابد و با آب شدن در اواخر زمستان سبب ایجاد یک لایه اسفنجی در سطح خاک شده و مانع از دست رفتن رطوبت قسمت های عمقی خاک می شود.
وی گفت: با یخآب و گرمای نهان یخ، لایه های زیرین سطح یخی محافظت می شود.
نامور با تاکید بر اینکه آبیاری بی رویه در زمستان نه تنها مفید نیست، بلکه ضرر هم دارد، بیان کرد: فایده بسیار مهم دیگر یخ آب این است که چون در این فصل تعرق و تبخیر از گیاه خیلی پایین است و تقریبا نزدیک به صفر است و از طرفی دیگر در سال های خشک هم آب کمتری وارد گیاه می شود، ارتباطات سلولی و میان سلولی از ریشه به درخت و به اتمسفر کمتر و تقریبا در حد صفر است، لذا فشار اسمزی گیاهی داخل گیاه پایین می آید و درخت در معرض قرار گرفتن برای پذیرش سرمای بیرونی می شود که با دادن آب، این اثرات بر عکس شده و از سرمازدگی محافظت می شود.
وی بیان کرد: یخ آب یا آبیاری غرقابی یک روز قبل از اینکه دمای هوا به سرمای قابل توجهی (کمتر از صفر درجه سانتیگراد) برسد، در از بین بردن بسیاری از تخم ها ، لاروها و حشرات کامل تاثیر بسیار زیادی دارد ، ضمن اینکه بسیاری از بیماری های قارچی و باکتری ها نیز کنترل نسبی می شود.
نامور افزود: تعداد زیادی از این آفات، آفات خاکزی هستند که خسارت خود را به ریشه و طوقه گیاهان می زنند و تعدادی از این حشرات، حشراتی هستند که تنها زمستان را در زیر خاک و کاه و کلش روی زمین می گذرانند و خسارات آنها در بخش های هوایی گیاه و با شروع فصل بهار ایجاد می شود.
انتهای پیام
نظرات