• یکشنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۸:۴۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401102517295
  • خبرنگار : 30188

ثمین پلیمر، تولیدکننده دانش بنیان انواع رنگ اپوکسی در ایران

ثمین پلیمر، تولیدکننده دانش بنیان انواع رنگ اپوکسی در ایران

ثمین پلیمر به عنوان اولین تولیدکننده دانش‌بنیان انواع رنگ اپوکسی در ایران شناخته می‌شود این مجموعه دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری البرز با رویکردی نوآورانه و علمی دست به تولید انواع پوشش‌های صنعتی و ساختمانی کرده است. شرکت ثمین در خصوص رنگ اپوکسی که از جمله رنگ‌های ترموست و دو جزئی است از ترکیب رزین اپوکساید با هاردنر پلی‌آمین و یا پلی‌آمید استفاده کرده و در زمینه‌های متفاوتی مورد استفاده قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از ثمین پلیمر، این رنگ پس از خشک شدن کامل، قابل شست‌وشو بوده و به علت داشتن خاصیت انعطاف‌پذیری در مقابل تغییر شکل‌های سطحی سازه مقاوم است. رنگ اپوکسی بیشتر برای مصارف صنعتی طراحی شده است و به دلیل مقاومت بالایی که در برابر رطوبت، اصطکاک، عوامل جوی و مواد شیمیایی دارد، بیشتر به‌عنوان پوشش و در مصارفی نظیر کف‌پوش کردن زمین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تولید انواع رنگ اپوکسی و انواع رنگ‌های صنعتی در کارخانه ثمین پلیمر

رنگ‌ اپوکسی رنگی دوجزئی است و برای خشک‌شدن، به هاردنر (سخت‌کننده) نیاز دارد. جزء اول این رنگ شامل رزین، پیگمنت (رنگدانه) و افزودنی‌ها بوده و جزء دوم آن (هاردنر) معمولاً شامل یک پلی‌آمین یا پلی آمید است. هنگامی که رزین اپوکسی با آمین‌ها واکنش می‌دهد، ویسکوزیته فیلم رنگ افزایش یافته و اتصالات عرضی در آن به وجود می‌آید که منجر به تشکیل یک پوشش حفاظتی سخت خواهد شد. نسبت اختلاط در این رنگ‌ها بسیار مهم است. در صورت عدم رعایت این نسبت، رنگ خواص مطلوب را به دست نمی‌آورد و یا اصلاً خشک نخواهد شد.

پس از اختلاط رنگ‌ اپوکسی با هاردنر، یک ترکیب یک‌نواخت به دست می‌آید که در ابتدا ویسکوزیته آن تغییری نمی‌کند. سپس رنگ به آرامی شروع به افزایش ویسکوزیته کرده و مخلوط به سختی هم‌زده می‌شود. در آخر نیز رنگ سخت شده و اصطلاحاً پخت می‌شود؛ لذا پس از اختلاط رنگ‌ اپوکسی فرصت محدودی برای اعمال آن وجود خواهد داشت.

انواع رنگ اپوکسی

به‌طور کلی رزین اپوکسی با رنگ‌های زیر که به نام رنگ‌های اپوکسی شناخته شده‌اند، سازگاری دارد:

- رنگ پودری یا کوره‌ای معدنی: این نوع از رنگ‌های اپوکسی به‌صورت پودر می‌باشند. اعمال رنگ در قسمت‌های مختلف یک قطعه مانند گوشه‌ها و سطوح غیرقابل دسترسی، حداقل میزان هدر رفت رنگ و یک‌نواختی سطح رنگ پس از اعمال از جمله مزیت‌های رنگ‌های پودری به شمار می‌آیند.

- رنگ مایع جوهری: رنگ‌های جوهری از گروه رنگ‌های مایع هستند که حالت شفافی به سطح می‌دهند. این دسته از رنگ‌ها پوششی نیستند و سطح زیر کار خود را نمی‌پوشانند. از جمله رنگ‌های اپوکسی جوهری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رنگ جوهری بر پایه‌ی الکل
  • رنگ جوهری بر پایه‌ی تینر

تفاوت مهم میان این دو دسته از رنگ‌های اپوکسی بعد از ترکیب این است که رنگ جوهری اپوکسی حالت شفاف یا ترنسپرنت به زمینه می‌دهد، ولی رنگ پودری از نوع پوششی است و این حالت را ایجاد نمی‌کند.

ویژگی‌های رنگ اپوکسی

رنگ اپوکسی پس از خشک شدن به یک سطح سخت و بادوام تبدیل می‌شود که می‌توان از آن برای سطوح خارجی و سطوح داخلی به‌عنوان کف‌پوش استفاده کرد و یک جایگزین مقرون ‌به‌صرفه به جای نصب کف‌پوش به حساب می‌آید.

رنگ‌های اپوکسی در برابر اشعه فرابنفش ناپایدار و تخریب‌پذیر هستند؛ لذا نمی‌توان از آنها به‌عنوان رنگ رویه و پوشش نهایی در محیط‌هایی که در معرض تابش آفتاب هستند، استفاده کرد. این رنگ همچنین در دماهای زیر 5 درجه سانتی‌گراد کارایی لازم را ندارد. رنگ اپوکسی حاوی مواد سمی است.

ثمین پلیمر، تولیدکننده دانش بنیان انواع رنگ اپوکسی در ایران

مزایای رنگ اپوکسی

از جمله دیگر مزایای رنگ‌های اپوکسی می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

  1. محافظت در برابر ترک برداشتن
  2. جلوگیری از ورود گرد و غبار
  3. راحتی در تمیز کردن
  4. مقاومت در برابر ضربه
  5. مقاومت در برابر آتش
  6. مقرون ‌به‌صرفه
  7. ضد اسید بودن
  8. ماندگاری

کاربردهای رنگ اپوکسی

رنگ اپوکسی به دلیل مقاومت شیمیایی بسیار بالا در صنایع مختلف، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این رنگ به‌عنوان پوشش در سطوح مختلف، کامپوزیت و کف‌پوش‌های صنعتی به کار برده می‌شود. کاربرد رنگ اپوکسی به‌عنوان پوشش محافظ بتن در پارکینگ‌ها برای مقابله با رد داغ لاستیک، لکه‌های روغن و موادی شیمیایی دیگر، امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

جمع‌بندی

رنگ‌ اپوکسی جزء رنگ‌های ترموست است که از واکنش شیمیایی رزین اپوکساید با هاردنرهای پلی‌آمید یا پلی‌آمین به دست می‌آید. رنگ‌های اپوکسی خواص مکانیکی، چسبندگی و ضدخوردگی بسیار خوبی دارند و در کاربردهای زیادی نظیر پوشش، قالب‌های صنعتی و کامپوزیت‌ها، قطعات الکتریکی و الکترونیکی، مصارف خانگی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جهت اخذ نمایندگی انواع رنگ اپوکسی و پوشش‌های صنعتی و ساختمانی می‌توانید با ثمین پلیمر تماس حاصل نمایید.

منبع: https://saminpolymer.com/

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha