رضا حسن پور در گفت وگو با ایسنا، گردشگری خوراک یا گردشگری غذایی را یک پدیده اجتماعی معرفی کرد که به طور معمول با یک بازدید کلی از مراحل و نحوه تهیه غذا همراه است و گفت: این بازدید شامل آشنایی با انواع خوراکی و نوشیدنی، بررسی میکروبیولوژی مواد خوراکی، بازدید از مزارع کاشت و پرورش مواد گیاهی و گوشتی و نحوه عرضه آن به بازار نیز میشود.
وی افزود: هر کسی که به هر شکلی با غذا سر و کار دارد، قسمتی از گردشگری غذایی محسوب میشود.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه آشنایی با غذا و رژیمهای غذایی جدید میتواند بیشتر از جسم بر روح و روان انسان تاثیرات مثبت ایجاد کند، متذکر شد: گفته میشود که آشنایی با غذای جدید میتواند در افراد مختلف هیجان مثبت ایجاد کند.
حسن پور ادامه داد: ایجاد ارتباط میان مسیرها و مکان ها و غذاهای سنتی همیشه با توجه و استقبال خوبی رو به رو میشود. به همین دلیل امروزه در بسیاری از مناطق جغرافیایی تلاش میشود تا با حفظ آثار و بافت سنتی و مرتبط کردن آن با فرهنگ غذایی، به جذب گردشگران خوراک کمک شود.
وی استان گیلان را با تنوع خوراک به حدود ۴۰۰ نوع شناسایی شده، اولین ثبت جهانی خلاق خوراک شهر رشت، ۳۰ غذای ثبت ملی شده و ۲۰ خوراک در مرحله ثبت دارای استعداد بالایی در زمینه گردشگری خوراک دانست و اظهار کرد: ۳۰ محور و مسیر گردشگری در گیلان شناسایی و مسیرهای دیگری نیز در دست بررسی است؛ در این مسیرها رستوران ها، امکانات خدماتی، رفاهی و اقامتی به صورت کامل مشخص می شود.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گیلان همچنین از حراج سفر زمستانی به مدت یک ماه در گیلان خبر داد و اضافه کرد: به منظور رونق سفر و بهره مندی عموم از خدمات سفر و ایجاد نشاط عمومی به مدت یک ماه در استان گیلان طی هماهنگی با تعدادی از تاسیسات اقامتی، خدمات اقامت با تخفیف تا ۳۰ درصد ارائه می شود و این امر با هدف رونق سفر و اقتصاد گردشگری استان در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام
نظرات