• پنجشنبه / ۲۲ دی ۱۴۰۱ / ۰۶:۰۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401102114709
  • خبرنگار : 71654

نظارت بر تغییرات جوی با یک فناوری جدید

نظارت بر تغییرات جوی با یک فناوری جدید

تغییرات جوی از دهه ۱۹۵۰ به طور مکررتر و شدیدتری رخ داده است و کارشناسان بین‌المللی آب‌شناسی از فناوری جدیدی برای نقشه برداری از مناطق گرم‌تر و خشک‌تری که تحت تغییرات جوی هستند، استفاده می‌کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، کارشناسان دانشگاه فلیندرز(Flinders) با همکاری محققان چینی و محققان استرالیایی بر روی سه مطالعه برای ارزیابی اثرات خشکسالی بر امواج گرمایی، سلامت پوشش گیاهی و شوری خاک کار کردند.

اولین مطالعه به رهبری دکتر آجایو چن(Ajaio Chen) که در مجله آب‌شناسی منتشر شده است، از مدل‌سازی رایانه‌ای پیشرفته برای تقسیم نقشه جهان به مناطق قرمز و آبی استفاده کرد تا مناطقی را که بدترین آسیب را از گرمایش جهانی در مقایسه با کمبود رطوبت محلی ناشی از خشکسالی می‌بینند، مشخص کند.

دو مطالعه دیگر، به رهبری دانشمندان دانشگاه کشاورزی چین بر روی بهبود استفاده از فناوری سنجش از راه دور برای نظارت بر شوری خاک‌های کشاورزی آبیاری شده و تأثیرات خشکسالی بر سلامت پوشش گیاهی در مقیاسی بزرگ کار کردند.

هواده گوان(Huade Guan) استادیار دانشگاه فلیندرز و محقق ارشد مرکز ملی تحقیقات و آموزش آب‌های زیرزمینی استرالیا می‌گوید: این دو مطالعه روش‌هایی برای ارزیابی اثرات گرمایش جهانی در مقیاس بزرگ و افزایش تغییرپذیری بارندگی بر مناطق دوره‌های بسیار گرم، خشکسالی، تخریب خاک و امنیت غذایی ارائه می‌کنند تا بتوان در آینده برای انعطاف‌پذیری محیط‌زیست و سیستم‌های کشاورزی برنامه‌ریزی کرد.

اولین مورد از این مطالعات، که در مجله «Science of The Total Environment» منتشر شده است، نشان می‌دهد که در حالی که برخی از مناطق به دلیل گرمایش جهانی بیشتر تحت تاثیر پدیده‌های گرمایی شدید قرار می‌گیرند، برخی دیگر بیشتر تحت تاثیر تغییرات قوی در رطوبت خاک در ناحیه ریشه قرار می‌گیرند.

مناطقی که بیشتر از گرمای شدید ناشی از گرمایش جهانی رنج می‌برند در مناطق خشک مانند صحرا، رشته کوه‌ها مانند رشته کوه‌های آند در آمریکای جنوبی، رشته کوه‌های راکی در آمریکای شمالی و فلات‌ها به عنوان مثال، فلات برزیل و مغولستان واقع شده‌اند که در آن‌ها تنوع بین سالانه رطوبت ناحیه ریشه به طور کلی به دلیل کمبود آب، توپوگرافی شیب دار یا دمای پایین، کمتر است.

پاکسازی پوشش گیاهی و پدیده جو اقیانوسی نیز بر تعداد روزهای گرم تاثیر گذاشت.

پروفسور گوان می‌گوید: در عین حال، استفاده هدفمند از نظارت بر شوری خاک در مقیاس بزرگ می‌تواند برای کاهش اثرات بدتر شرایط رو به وخامت جو خشک‌تر و گرم‌تر استفاده شود.

مطالعه دوم که در مجله «Remote Sensing» منتشر شد، یک «مدل نمایی بازتابی طیفی خاک» جدید برای بهبود استفاده از طیف‌سنجی خاک برای ارزیابی سریع شوری خاک در مقیاس بزرگ ایجاد کرد.

گوان می‌گوید: این مدل می‌تواند برای نظارت بر شوری خاک در دشت‌های سیل‌زده و در مزارع آبیاری شده مفید باشد.

شوری خاک حدود ۲۳ درصد از زمین‌های زیر کشت را به ویژه در مناطق کشاورزی خشک و نیمه خشک تحت تأثیر قرار می‌دهد و یکی از عوامل اصلی محدود کننده توسعه پایدار کشاورزی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha