• دوشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1401101912477
  • خبرنگار : 71342

در تئاتر ایران چه خبر است؟

در تئاتر ایران چه خبر است؟

اعلام نامزدهای بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر فجر، معرفی نمایش تازه تالار هنر، اعلام جزییات اختتامیه جشنواره سردار آسمانی و ... از جمله خبرهای تئاتر در روز دوشنبه ۱۹ دی ماه است.

نامزدهای بخش نمایشنامه‌نویسی چهل‌ویکمین جشنواره تئاتر فجر با بررسی و ارزیابی هیئت داوری متشکل از حسین جعفری، شهرام زرگر، نصرلله قادری با مدیریت ایوب آقاخانی اعلام و معرفی شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره؛ بر اساس آمار اعلامی دبیرخانه جشنواره؛ ۳۲۰ اثر برای شرکت در بخش نمایشنامه‌نویسی چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شرکت کردند که هیئت داوری در نهایت ۲۴ اثر را به مرحله پایانی جشنواره معرفی کرد.

اسامی نمایشنامه‌های راه یافته به این بخش به شرح زیر است: «سقوط نیشابور» نوشته‌ی محمد ایرانی از باغستان، «بابا نوئل» نوشته‌ی علی میرزا عمادی از تهران، «مینی بوس» نوشته‌ی غلامحسین دولت آبادی از تهران، «مرد ژله‌ای» نوشته‌ی مسعود احمدی از شیراز، «قصاب بالکان» نوشته‌ی وحید جباری از تهران، «نجاری که در کمد عطسه کرد» نوشته‌ی حسین پورستار از تبریز، «ویرانه‌های مدائن» نوشته‌ی سیدمهدی فرجامی از تهران، «نهانی» نوشته‌ی حبیب بهمنی از ایذه، «قصه غمناک قزل آلای غلتان» نوشته‌ی محمدجعفر یوسفیان کناری از تهران، «کشتار یک روح» نوشته‌ی مرجان موسی نژاد از رشت، «روز مرگ در داستان بازیخانه» نوشته‌ی مرجان موسی نژاد از رشت، «هیچ چیز جز ارواح» نوشته‌ی شیوا رجبی از بندرانزلی، «تونل» نوشته‌ی محمد جواد صرامی از خمینی شهر، «مرده در خواب پیاز می‌خورد» نوشته‌ی علی اکبر محمد خانی از تهران، «جهان سرا» نوشته‌ی عمادالدین محبی از تهران، «در کتابفروشی، در تئاتر» نوشته‌ی آراز بارسقیان از تهران، «دلگی» نوشته‌ی مهرداد بقایی از ورامین، «موکت بُر» نوشته‌ی مجید کاظم زاده مژدهی از رشت، «خانه‌ای با پرده‌های پرتقالی» نوشته‌ی لیلا روغنگیر قزوینی از قزوین، «ماریو پُل» نوشته‌ی هلن بهرامی از کرج، «سونات ناتمام یک زندگی مشترک» نوشته‌ی نیما حسن بیگی از قزوین، «ببو، داستان یک نمایش ناتمام» نوشته‌ی آناسیک زاروسیان از اصفهان، «راه بی پایان» نوشته‌ی شهرام احمدزاده از تهران، «حوریه» نوشته‌ی مهدی شریفی مقدم از جیرفت.

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری کوروش زارعی بهمن ماه ۱۴۰۱ در تهران برگزار خواهد شد.

میزبانی تالار هنر از نمایش «سمندر و شهر کاغذی»

نمایش «سمندر و شهر کاغذی» به کارگردانی محمدرضا شاه‌مردی اجراهای خود را در تالار هنر آغاز کرد.

روز یکشنبه ۱۸ دی ماه، نمایش «سمندر و شهر کاغذی» اثری از دیوید وود به کارگردانی محمدرضا شاه‌مردی در تالار هنر افتتاح شد.

تهیه‌کننده این نمایش سارا حسینی‌زاده و سید حسین فدایی حسین که مترجم نمایشنامه ­است، مسئولیت مشاور کارگردان را بر عهده دارد.

فاطمه خوش­سخن در نقش: خانم کیسه، ثناء رزجی در نقش: آتش‌نشان نقره‌ای، مجید زند در نقش: آقای اسکناس، حدیث صابری در نقش: پستچی، علی عابدی در نقش: سمندر، امیرحسین عرب خراسانی در نقش: جوهری، نیلوفر کلایی در نقش: خانم عطسه، زهرا گائینی در نقش: قلم، گندم لطفی در نقش: آشغال‌پاش، جواد معراجی‌زاده در نقش: پروفسور جلد کاغذی؛ رئیس سرزمین آتش، مهدی منصوری در نقش: کاربن بازیگران و عروسک­گردانان نمایش «سمندر و شهر کاغذی» هستند.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از:

طراح حرکات: عباس جلالی‌پور، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز: فاطمه محمدی، دستیار کارگردان و مدیر هماهنگی: بیتا جوشقانی، مدیر روابط عمومی: ریحانه مطهری، مدیر تولید: مجید زند، دستیار تولید: علی عابدی، مدیران صحنه: امیرحسین عرب‌خراسانی و مهدی منصوری، طراح صحنه: علی عابدی و مهدی منصوری، طراح عروسک: امیرحسین عرب‌خراسانی، طراح لباس: مهدی خجستگی، مریم غلامی و سونیا آرام، طراح گرافیک: زهرا خمسه، طراح گریم: سارا حسینی‌زاده، طراح صوت و موسیقی: مهدی قاسمی، طراح نور: کیوان ضیاء­پور، دوخت لباس: مریم غلامی، افسانه فرجی، آزیتا حیاتی و مریم عینی، مجریان گریم: مهدی منصوری، هانیه رجبی.

در خلاصه نمایش «سمندر و شهر کاغذی» آمده است: «سمندر که در آزمون سرزمین آتش قبول نشده­است باید شهر کاغذی را آتش بزند تا دوباره راهی برای زندگی در سرزمین خود داشته باشد...»

مخاطب این نمایش کودک و نوجوان است و دی و بهمن ۱۴۰۱ در نوبت صبح‌ ویژه مدارس و ساعت ۱۷:۳۰ برای خانواده‌ها در تالار هنر به نشانی میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان ورزنده، جنب ورزشگاه شهید شیرودی به صحنه می‌­رود.

مداخله‌ی هنرمند هنرهای نمایشی در صورت‌بندی امروز و فردا

به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، دومین نشست از سلسله نشست‌های بازیابی با عنوان «مداخله‌ی هنرمند هنرهای نمایشی در صورت‌بندی امروز و فردا» در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

در این نشست که روز چهارشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۳۰ در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود، علی شمس و سیاوش پاکراه هر دو کارگردان تئاتر سخنرانی خواهند کرد.

در این نشست تلاش خواهد شد تا به این سوال‌ها اندیشیده و در صورت امکان پاسخ داده شود که هنرمند هنرهای نمایشی چگونه می‌تواند در وضعیت موجود مداخله کند و چگونه از پسِ مداخله در نظم موجود هنوز می‌توان امکان‌هایی برای بودن یافت؟ آیا مطالبات هنرمند هنرهای نمایشی از امکان ایجاد تحول در نظم موجود برخوردار است؟ نهادهای رسمی برخاسته از میدان هنرهای نمایشی از امکان پیگیری و تحقق مطالبات هنرمندان این میدان برخوردارند؟ آیا فعالیت میدان هنرهای نمایشی از پس تجربه‌ی بیش از صد روز گذشته، نیازمند فرم‌یابی تازه است؟

در این نشست‌ها، منظور از «بازیابی» نه بازگشت به روال گذشته که تلاشی است برای احضار ملموس قدرت رهایی‌بخش هنر و هنرمندان. از پس تجربه‌ی سه ماه گذشته حالا باید در پی ایجاد تغییرات مورد مطالبه‌ی هنرمندان در نهادهای هنری باشیم. مخصوصا به این جهت که ساز و کار دریافت مجوز برای آغاز هر فعالیت هنری از نظر بسیاری از هنرمندان دیگر منسوخ و غیرقابل اجراست.

حضور در این نشست برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

فراخوان پروژه چهار فصل تئاتر ایران منتشر شد

فراخوان فصل دهم از دور نوین پروژه‌ «چهارفصل تئاتر ایران» با عنوان «تئاتر و مهاجرت» منتشر شد.

دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه‌ هنری به‌عنوان دبیرخانه‌ دائمی پروژه‌ جامع ملی آموزش عملی نمایشنامه‌نویسی با مدیریت ایوب آقاخانی به عنوان طراح و مدیر این پروژه آموزشی، فراخوان فصل دهم از دور نوین پروژه «چهارفصل تئاتر ایران» را منتشر کرد.

در متن این فراخوان که عنوانش «تئاتر و مهاجرت» است چنین آمده است:

«از آنجا که زندگی معاصر در حوزه‌ فرهنگ و هنر یک زندگی پیچ‌ در پیچ با زوایایی رنجور است که آسیب‌شناسی آن هر بار ما را به سویی می‌کشاند. نقد اجتماعی و گرفتن ذره‌بین روی نقاط عفونی این زندگی، بی‌شک، نه امروز که همواره وظیفه‌ رکین و بنیادی تئاتر و مشخص‌تر هنر پیچیده «نمایشنامه‌نویسی» بوده است.

بر همین اساس نیز دبیرخانه دائمی پروژه جامع ملی آموزش عملی نمایشنامه‌نویسی در دهمین فصل از پروژه چهارفصل تئاتر ایران، با عنوان کلی «تئاتر و مهاجرت» درخصوص پرداخت به این آسیب جدی اجتماعی و ملی در حوزه‌ نمایشنامه‌نویسی، می‌کوشد به مدد شرکت کنندگان به پرسش‌های موجود پاسخ دهد تا این‌گونه هم پژوهشی غیررسمی و آسیب‌شناسانه را رقم زده باشد و هم به تأکید روی وظیفه‌ هنر نمایشنامه‌نویسی درخصوص نمایش معایب و ارائه‌ راهکارهایی در حد مقدورات درام و قلم مکث کند.

بر اساس این فراخوان علاقه‌مندان به نمایشنامه‌نویسی در سرتاسر کشور به‌غیر از کلانشهر تهران می‌توانند ایده‌های اولیه‌ خود (تا سقف یک صفحه) را تا پایان دی‌ ۱۴۰۱ از طریق پست‌الکترونیکی ۴fasl.drama@gmail.com به دبیرخانه ارسال کنند.»

به روال معمول، ایده‌های برگزیده‌ اولیه به انتخاب اعضای هیات‌ علمیِ فصل معرفی و وارد فرایند نگارش نهایی جهت حضور در کارگاه‌های عملی این فصل و پس از آن در صورت انتخاب نهایی وارد چرخه‌ی چاپ خواهند شد.

یزد میزبان هفتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار می‌شود

هفتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری فرهاد مختاری مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران و با حضور ۳۱ اثر نمایشی از ۲۶ تا ۲۹ دی در استان یزد برگزار می‌شود.

در این دوره از جشنواره ۱۳ اثر در بخش تئاتر صحنه‌ای و ۱۸ اثر در بخش تئاتر خیابانی اجرا می‌شود.

۳۱ اثر حاضر در هفتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار از استان‌های آذربایجان شرقی، تهران، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، گیلان، کرمانشاه، لرستان، یزد، اصفهان، مازندران، ایلام، اردبیل، خراسان رضوی و کهگیلویه و بویراحمد هستند.

مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره نیز روز ۲۹ دی در استان یزد برگزار می‌شود.

اختتامیه جشنواره تئاتر سردار آسمانی برگزار می‌شود

آیین اختتامیه چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی همزمان با رونمایی از تازه‌های نشر روایت فتح به عنوان فرزندان خمینی، عصر فردا، بیستم دی ماه در مجموعه فرهنگی شهید مختار سلیمانی برگزار می‌شود.

این مراسم با حضور مسئولان جشنواره تئاتر سردار و بنیاد روایت فتح با معرفی برگزیدگان جشنواره برگزار خواهد شد.

چهارمین جشنواره تئاتر سردار چندی پیش در جوار مزار حاج قاسم سلیمانی فعالیت خود را آغاز کرد و اجراهایش تا هم اکنون در تهران در حال برگزاری است. 

آیین اختتامیه این جشنواره فردا، بیستم دی ماه ساعت ۱۵ تا ۱۷ در مجموعه فرهنگی شهید مختار سلیمانی به نشانی یافت آباد، میدان جانبازان، بلوار الغدیر شمالی برپا می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha