• دوشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401101912447
  • خبرنگار : 71666

کاهش دما و ماندگاری هوای سرد در کشور/ خیزش گرد و خاک در ۸ استان

کاهش دما و ماندگاری هوای سرد در کشور/ خیزش گرد و خاک در ۸ استان

سازمان هواشناسی کشور نسبت به احتمال خسارت به محصولات و ادوات کشاورزی براثر نفوذ هوای سرد و کاهش ۸ تا ۱۰ درجه‌ای دما هشدار داد.

به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجی‌رنگ از نفوذ هوای سرد و کاهش محسوس دما به‌طور میانگین، کاهش ۸ تا ۱۰ درجه دما و ماندگاری هوای سرد تا روز جمعه (۲۳ دی‌ماه) خبر داد.

این وضعیت جوی از اوایل وقت چهارشنبه تا اواخر وقت جمعه (۲۱ تا ۲۳ دی‌ماه) در ایلام، خوزستان، بوشهر، جنوب فارس، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان مورد انتظار است.

براثر این مخاطرات احتمال خسارت به محصولات و ادوات کشاورزی وجود دارد.

سازمان هواشناسی تسریع در برداشت گل نرگس و ذرت دانه‌ای در استان ایلام، تسریع در برداشت پرتقال و محافظت از مزارع سیب زمینی استان کرمان، تسریع در برداشت پرتقال استان سیستان و بلوچستان و گوجه فرنگی استان بوشهر، محافظت از صیفی‌جات شمال استان خوزستان در برابر کاهش دما را لازم می‌داند.

این سازمان تامین سوخت و سرویس و راه اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه‌ها، مرغداری ها و دامداری‌ها با توجه به کاهش محسوس دما، محافظت از تاسیسات و مراقبت از سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین به‌ویژه در مناطق مرتفع و کوهستانی، تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت، خودداری از انجام هرس درختان، عدم کود دهی استخرهای پرورش ماهیان گرم آبی، عدم مبارزه شیمیایی در مناطقی که احتمالا دما به زیر صفر می‌رسد را توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشداری زردرنگ از فعالیت سامانه بارشی، بارش باران، مناطق جنوبی رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، کاهش نسبی دما، در مناطق سردسیر بارش برف، کولاک برف یا رخداد مه خبر داد.

این وضعیت جوی در روز دوشنبه (۱۹ دی‌ماه) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، زنجان، قزوین، مرکزی، همدان، لرستان، ایلام، اصفهان، فارس، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و غرب یزد، روز سه‌شنبه (۲۰ دی‌ماه) در اردبیل، گیلان، مازندران، لرستان، جنوب همدان، مرکزی، قم، اصفهان، خوزستان، فارس، کرمان، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و هرمزگان و روز چهارشنبه (۲۱ دی‌ماه)  در شمال اردبیل، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، اصفهان، تهران، البرز، گیلان و شمال فارس مورد انتظار است.

براثر چنین شرایطی احتمال کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، احتمال اختلال در تردد، یخ‌زدگی، احتمال آبگرفتگی محلی و محدود در معابر، احتمال تاخیر در پروازها، احتمال تنش دمایی در باغات و مزارع و افت فشار گاز دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی کشور پرهیز از سفرهای غیر ضروری، به همراه داشتن تجهیزات زمستانی و سوخت کافی هنگام مسافرت با خودرو، اتخاذ تمهیدات لازم در صنعت کشاورزی برای جلوگیری از خسارات احتمالی ناشی از سرما و یخبندان، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی برای مقابله با برف، یخبندان و مه به‌ویژه در جاده‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و مدیریت در مصرف منابع انرژی به‌ویژه گاز را لازم می‌داند.

همچنین این سازمان در ادامه این هشدار از افزایش گرادیان فشاری، وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک خبر داد.

این مخاطرات در روز سه‌شنبه (۲۰ دی‌ماه) سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی هرمزگان، نیمه شرقی یزد، شرق سمنان، نوار شرقی و جنوب کرمان، خراسان جنوبی و نوار شرقی خراسان رضوی و روز چهارشنبه (۲۱ دی‌ماه) در سیستان و بلوچستان، نوار شرقی و جنوب کرمان، شرق هرمزگان، شرق یزد و خراسان جنوبی پیش‌بینی می‌شود.

براثر چنین شرایط جوی احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال سقوط تابلوهای تبلیغاتی، احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید و احتمال تاخیر در پرواز دور از انتظار نخواهد بود.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب‌های احتمالی احتیاط در تردد، اجتناب از فعالیت‌های فیزیکی در فضای باز بویژه گروه‌های حساس، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره، استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها، احتیاط در فعالیت کویرنوردی را توصیه‌می‌کند.

به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم برای مواجهه با پدیده‌ای جوی را داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha