• پنجشنبه / ۱۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401101509736
  • منبع : نمایندگی قزوین

منبع تغذیه اضطراری

منبع تغذیه اضطراری

ایسنا/قزوین منبع تغذیه اضطراری یا منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) یک دستگاه الکتریکی است که در صورت قطع شدن منبع برق ورودی یا برق شهری، برق اضطراری را برای بار تامین می‌کند.

یک منبع تغذیه اضطراری با یک سیستم برق کمکی یا اضطراری یا ژنراتور آماده به کار متفاوت است زیرا با تامین انرژی ذخیره شده در باتری‌ها، ابرخازن‌ها یا چرخ فلایویل‌ها، محافظت تقریباً لحظه‌ای در برابر قطع برق ورودی را فراهم می‌کند.

زمان کارکرد بیشتر منابع برق بدون وقفه در باتری نسبتاً کوتاه است (فقط چند دقیقه) اما برای راه‌اندازی یک منبع برق آماده به کار یا خاموش کردن صحیح تجهیزات محافظت شده کافی است. این یک نوع سیستم قدرت مداوم است.

باتری ۴۲ آمپر یکی از انواع باتری‌های قابل استفاده در سیستم پشتیبان برق است. منبع تغذیه بدون وقفه معمولاً برای محافظت از سخت‌افزارها مانند رایانه‌ها، مراکز داده، تجهیزات مخابراتی یا سایر تجهیزات الکتریکی استفاده می‌شود که در آن قطع برق غیرمنتظره می‌تواند منجر به صدمات، مرگ و میر، اختلال جدی در کسب و کار یا از دست دادن داده شود.

اندازه واحدهای یو پی اس از واحدهایی که برای محافظت از یک کامپیوتر بدون نمایشگر ویدیویی طراحی شده‌اند (حدود ۲۰۰ ولت آمپر) تا واحدهای بزرگی که کل مراکز داده یا ساختمان‌ها را تغذیه می‌کنند، متفاوت است. یکسو کننده چندین عملکرد کلیدی را انجام می‌دهد.

اولین مورد تبدیل برق ورودی از AC (جریان متناوب) به DC (جریان مستقیم). دومین نقش اصلی آن شارژ مجدد باتری‌ها است، در حالی که برق DC به اینورتر نیز می رسد. بسته به اندازه UPS، ماژول یکسو کننده ممکن است شارژر باتری را در خود جای دهد. در سیستم‌های منبع تغذیه اضطراری کوچکتر (یعنی کمتر از ۳ کیلو ولت آمپر) غیر معمول نیست که یکسو کننده و شارژر باتری اجزای جداگانه‌ای باشند.  

یکسو کننده‌های UPS می‌توانند نوسانات ولتاژ ورودی گسترده را بپذیرند، به این معنی که سیستم می‌تواند بدون نیاز به درگیر شدن باتری‌ها، بار اضافی یا نوسانات را کنترل کند.  

باتری‌های یک سیستم یو پی اس در صورت قطع برق برق اضطراری را تامین می‌کنند. یکسو کننده یا یک شارژر جداگانه تضمین می‌کند که باتری‌ها همیشه شارژ می‌شوند. سیستم‌های باتری یو پی اس حداقل یک رشته باتری دارند که تعداد باتری‌های مورد نیاز بستگی به ولتاژ DC منبع تغذیه اضطراری دارد. باتری‌های درون یک رشته به‌صورت سری به هم متصل می‌شوند، بنابراین اگر یک باتری از کار بیفتد، کل رشته نیز خراب می‌شود. باتری ۱۰۰ آمپر نیز یکی دیگر از باتری‌های قابل استفاده در سیستم پشتیبان برق است.

برای سیستم‌های یو پی اس کوچکتر، باتری‌ها اغلب داخلی واحد هستند. در حالی که در راه حل‌های بزرگتر، باتری‌های منبع تغذیه بدون وقفه اغلب در کابینت‌های مستقل خود قرار می‌گیرند.

این جزء نیمه دوم تبدیل مضاعف را با تغییر ولتاژ DC از یکسو کننده یا باتری به خروجی AC که بار بحرانی را تغذیه می کند، انجام می‌دهد. 

این فرآیند تبدیل (AC به DC به AC) و فیلتر کردن وقایع مانند جهش‌ها، افتادگی‌ها، نویزهای الکتریکی و نویز الکتریکی را صاف می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که خروجی نهایی یک شکل موج سینوسی خالص است.  همانطور که از نام آن پیداست، این دستگاه‌ها ۲ بار برق را تبدیل می کنند. ابتدا یکسوساز ورودی برق AC را به DC تبدیل می کند و آن را به یک اینورتر خروجی تغذیه می‌کند.

سپس اینورتر خروجی، برق را قبل از ارسال به تجهیزات فناوری اطلاعات به AC برمی گرداند. این فرآیند تبدیل مضاعف، بارهای حیاتی را از برق خام به طور کامل جدا می‌کند و تضمین می‌کند که تجهیزات فناوری اطلاعات فقط برق تمیز و قابل اعتماد دریافت می‌کنند.

در عملکرد عادی، یک یو پی اس با تبدیل دوگانه، به طور مداوم ۲ بار برق را پردازش می‌کند. با این حال، اگر منبع تغذیه ورودی AC از محدوده‌های از پیش تعریف شده خارج شود، یکسو کننده ورودی خاموش می‌شود و اینورتر خروجی شروع به مصرف برق از باتری می‌کند. UPS به استفاده از انرژی باتری ادامه می دهد تا زمانی که ورودی AC به تلورانس‌های معمولی بازگردد یا باتری تمام شود، هر کدام زودتر اتفاق بیفتد. در صورت اضافه بار شدید اینورتر یا خرابی یکسو کننده یا اینورتر، مسیر بای پس سوئیچ استاتیک به سرعت روشن می شود تا بارهای خروجی را تحمل کند.

محیط اطراف باتری یو پی اس چیزی است که زندگی آن‌ها را دیکته می کند. باتری‌ها نمی‌توانند در محیطی که خیلی گرم یا خیلی سرد است کار کنند زیرا این کار توانایی آن‌ها را برای ذخیره و اتلاف انرژی به خطر می‌اندازد. توصیه دما توسط سازنده باید به شدت رعایت شود. اعتقاد بر این است که افزایش دمای حد بالایی طول عمر باتری را در هر ۱۰ درجه نصف می‌کند. اگر کارایی یک باتری در جریان باتری UPS به خطر بیفتد، این یک خطر بزرگ در از کار افتادن مرکز داده است. از بین تمام دلایل خرابی یو پی اس، خرابی باتری نیمی از آنها را تشکیل می‌دهد. اینها باتری‌ها را به آسیب پذیرترین تجهیزات در سیستم UPS تبدیل می‌کند، بنابراین تعمیر و نگهداری و نظارت بالا را تضمین می‌کند.

نظارت بر این باتری‌ها بسیار مهم است، زیرا برای اطمینان از اینکه زمان کار در مرکز داده همیشه حفظ می‌شود، حیاتی هستند. طول عمر باتری‌ها در بیشتر موارد سه برابر کمتر از عمری است که سازندگان ادعا می‌کنند. نظارت دقیق بر این باتری‌ها، دفعات خرابی پرهزینه در مراکز داده را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. بنابراین اپراتورهای مرکز داده باید در کنار سایر تجهیزات به نگهداری باتری توجه زیادی داشته باشند.

هنگام نظارت بر عملکرد باتری، توجه ویژه به دمایی که آن‌ها در اتاق سرور ایجاد می‌کنند بسیار مهم است. هنگامی که از باتری‌های لیتیوم یونی استفاده می‌شود، این باتری‌ها همچنین می توانند در مرکز داده خطر آتش‌سوزی داشته باشند. چنین باتری‌هایی مستعد آتش‌سوزی هستند زیرا در معماری آن‌ها یک لایه میانی پوشیده از یک ماده قابل اشتعال وجود دارد. هدف از این لایه اطمینان از حرکت موثر یون‌ها در باتری است، زیرا این چیزی است که به باتری کمک می‌کند انرژی را پخش کند و شارژ را نیز ذخیره کند.

برای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی، استفاده از راه حل‌های نظارت بر دمای اتاق برای اپراتورهای مرکز داده ضروری است. هنگامی که باتری شروع به گرم شدن بیش از حد یا خرابی می کند، این موضوع به راحتی از طریق نظارت از راه دور قابل تشخیص است و در نتیجه از آتش سوزی جلوگیری می شود.

باتری ۲۸ آمپر نیز یکی دیگر از باتری‌های یو پی اس است که توسط کارخانه صبا باتری در بهترین سطح کیفیت تولید می شود و کاربرد فراوانی در کارخانه ها، بیمارستان‌ها، اداره‌ها دارد.

سیستم باتری آسیب دیده، خورده یا ضعیف شده یکی از دلایل اصلی خرابی منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) است، بنابراین باید از آنها محافظت کنید. روش تعمیر و نگهداری باتری کلید عملکرد طولانی مدت UPS شما و امنیت کسب و کار شما است. در این مقاله دلایل اصلی خرابی باتری و اجزای یک روش نگهداری باتری را شناسایی می‌کنیم.

باتری‌ها تمایل دارند به تدریج قدرت را کاهش دهند تا زمانی که به حدود ۸۰ درصد توان خود برسند. در این مرحله، کاهش شدید است و ارزش‌ها به سرعت در حال سقوط هستند تا زمانی که در نهایت شکست بخورند.

چه UPS شما از باتری‌های سرب اسیدی تنظیم‌شده با سوپاپ (VRLA)، باتری‌های لیتیوم یونی یا واحدهای اسید سرب با تهویه (VLA) استفاده کند، باتری آسیب‌پذیرترین بخش UPS شما است. با گذشت زمان، هر باتری تحلیل می‌رود و وظیفه شما نظارت و مدیریت آن فرآیند است.

دلایل متعددی برای خرابی باتری وجود دارد، از جمله جدا شدن صفحه، خوردگی، اتصال کوتاه داخلی و خارجی، خفه شدن صفحه، گازگیری بیش از حد و خشک شدن. همچنین معمول است که باتری‌ها تحت تأثیر شارژ بیش از حد قرار می‌گیرند. جریان بیش از حد شارژ می‌تواند باعث خوردگی و آسیب شود که می‌تواند جبران ناپذیر باشد.

دمای بهینه محیط برای یو پی اس شما بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است. نگهداری رشته‌های باتری UPS در دماهای بالاتر یا پایین‌تر می‌تواند به سرعت باعث از بین رفتن انرژی شود و بر عمر و عملکرد باتری صبا تأثیر بگذارد.

اگر UPS شما وارد عمل شود، استرسی که تحت آن قرار گرفته است می‌تواند بر عملکرد آن تأثیر بگذارد. هر بار تخلیه و شارژ مجدد ظرفیت نسبی باتری را کاهش می‌دهد. طول چرخه دشارژ برای هر باتری متفاوت است، اما زمانی که طول عمر آن‌ها فراتر رفت، نیاز به تعویض دارند.

درک دلایل متعدد خرابی باتری برای درک اهمیت نظارت بر باتری‌های شما و اطمینان از برقراری روش نگهداری باتری بسیار مهم است. عملکرد عملیاتی، طول عمر و ایمنی باتری های یو پی اس شما را می توان با یک روش مدیریت جامع و تعمیر و نگهداری بهبود بخشید. هدف از تعمیر و نگهداری برنامه‌ریزی شده منظم، نظارت بر وضعیت باتری‌ها و مجموعه باتری‌ها برای افزایش طول عمر و اطمینان از آماده بودن آن‌ها برای انجام در مواقع اضطراری است. بهترین زمان برای شناسایی یک مشکل قبل از یک اورژانس است، نه در حین آن.

کارخانه صبا باتری علاوه بر تولید باتری‌های سیستم پشتیبان برق، باتری لیفتراک نیز تولید می‌کند. لیفتراک‌ها که امروزه نقش اساسی در کارخانه‌ها، انبارها دارند، می‌توانند از ۲ طریق انرژی خود را تامین کنند، یا از طریق سوخت شیمیایی و یا از طریق انرژی الکتریکی باتری‌های PZS که توسط کارخانه صبا تولید می‌شوند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha