• سه‌شنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401101307902

همایش فرهنگسازی غذای حلال در شیراز برگزار شد

حسینی‌مقدم:ناظران شرعی در کشتارگاه‌ها مستقر هستند

حسینی‌مقدم:ناظران شرعی در کشتارگاه‌ها مستقر هستند

ایسنا/فارس همایش منطقه‌ای فرهنگ‌سازی غذای حلال، با حضور مسئولان ملی و استانی سازمان دامپزشکی، در شیراز برگزار شد.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی، سه‌شنبه 13 دی در همایش فرهنگسازی غذای حلال، گفت: حدود ۸۰۰ کارشناس مذهبی به عنوان ناظر شرعی از طرف این سازمان در کشتارگاه‌های کشور حضور دارند.

حجت‌الاسلام سید اسماعیل حسینی‌مقدم گفت: ماموریت استحصال غذای حلال از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی است یعنی همه شرایط لازم برای اینکه گوشت مورد نیازمردم، سالم، بهداشتی، پاک و حلال تولید شود، فراهم شده است.

حسینی‌مقدم با بیان اینکه کارشناسان مذهبی مستقر در کشتارگاه‌ها، قبل و بعد از ذبح، دام و گوشت را مورد بررسی قرار می‌دهند، بیان کرد: هر ذبحی که خارج از محدوده بهداشت و یا احکام شرعی باشد توسط ضابطین بهداشتی و شرعی معدوم سازی می‌شود.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی افزود: با فراهم سازی شرایط نظارت، امکان صادرات گوشت حلال و پاک به کشورهای اسلامی ایجاد شده است که البته مسیر اجرایی از طریق همکاران دامپزشکی باید پیگیری و مسائل قرنطینه دنبال شود.

حسینی‌مقدم اضافه کرد: به منظور ارتقاء سطح کمی و کیفی نظارت شرعی، ارتباط قوی با مدیران کشتارگاه‌ها و رفع مشکلات و معضلات احتمالی، پس از برگزاری دوره‌های آموزشی همایش‌های فرهنگ‌سازی غذای حلال برگزار می‌شود.

تامین غذای سالم رسالت اصلی سازمان دامپزشکی کشور

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: با نظارت در کشتارگاه‌های طیور و دام سراسر کشور و مراکز عرضه این فرآورده، یکی از رسالت‌های اصلی این سازمان که تامین سلامت غذا و امنیت غذایی است، انجام می‌شود.

قاسم رضائیان زاده با اشاره به اینکه همایش فرهنگ سازی غذای حلال، در خصوص نظارت ذبح شرعی برگزار شده است، افزود: اهمیت موضوع ذبح شرعی که بحث حلال بودن را دنبال می‌کند باید از این منظر مورد توجه قرار گیرد که در شرایط ذبح شرعی باید حداکثر میزان خون از بدن دام و طیور خارج شود که دقیقا با معیارهای بهداشتی که مدنظر ما در پروسه کشتار است، تطابق دارد.

او اضافه کرد: هرچه فرآیند ذبح به شکل صحیح و کامل تر انجام شود می تواند بحث اصلی که سلامت گوشت، ترد بودن، مقاومت در برابر عفونت‌های ثانویه و افزایش طول عمر گوشت است، محقق شود.

رضائیان زاده؛ به توسعه صادرات فرآورده خام دامی کشور به دلیل ارتقای سطح بهداشتی کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه نیز گریزی زد و اظهار کرد: امروز کشورهای امارات متحده عربی، عراق، پاکستان افغانستان خریدار محصولات گوشتی هستند و حتی در بحث لبنیات کشورهای کانادا، ترکیه، کشورهای اوراسیا، گرجستان، سوریه و لبنان از جمله بازارهای هدف ما در بحث لبنیات هستند.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: مردم از خرید گوشت از کشتارگاه‌های غیرمجاز که در معابر و سطح جاده‌ها و خارج از فرآیند بهداشتی و شرعی دام را ذبح می‌کنند، خودداری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha