محمد حسین روشنک در گفتوگو با ایسنا در خصوص امضای تفاهمنامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا، اظهار کرد: هر قرارداد و توافقنامه بینالمللی که بین کشورها چه جمعی و چه دو به دو امضا شود برای گسترش اقتصاد و تجارت بین کشورها مفید است. امروزه در دنیا یک اقتصاد بیشتر نداریم و اقتصاد تمام کشورها به یکدیگر وصل هستند. نمیتوان اقتصاد کشورها را از یکدیگر جدا کرد.
وی افزود: هر چه کشورها با همدیگر مراوده داشته باشند حتما برای آن کشورها مفید خواهد بود. بنابراین پیوستن به اتحادیه اورآسیا و قرارداد پیمان شانگهای هر دو آن برای اقتصاد ایران مفید است.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه این قراردادها برای اقتصاد کشورهای عضو پیمانها کهم مفید است، بیان کرد: هر کشوری که اقتصاد مستقلتر و آزادتر داشته باشد آن کشور موفقتر خواهد بود اما اگر ما بگوییم که دیگر کالای خارجی وارد نشود تا با لوازم خانگی، خودرو و ... که در کشور تولید میشود، رقابت نکند؛ زمانی که به قرارداد اوراسیا و پیمان شانگهای بپیوندیم دیگر نمیتوان گفت نباید کالایی به کشور وارد شود و تنها ما کالا را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
روشنک عنوان کرد: باید به سمت اقتصاد و بازار آزاد پیش رفته و باید خود را برای این حوزه آماده کنیم. در حال حاضر به خصوص در حوزه تولید این آمادگی وجود ندارد و باید این آمادگی را پیدا کنیم. مسلما پیمانها برای دو طرف مفید است اما مقدمه و پیش زمینه پیوستن به پیمانها و بهره بردن از آنها این است که ما در حوزه حقوقی به خصوص خود را به جایی برسانیم که بتوانیم با کشورهای دیگر رقابت کنیم.اگر کالای ما قادر به رقابت نباشد یقینا ضرر خواهیم کرد.
روشنک در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه قیمت تمام شده کالاها در کشور ما قابل رقابت با کشورهای اتحادیه اورآسیا است یا خیر، تصریح کرد: یقینا خیر. زمانی که واردات ۲۰۰۰ قلم کالا به ایران ممنوع است قطعا نمیتوانیم رقابت کنیم، زیرا برای واردات کالاهای مشابه تعرفههای بالا و سنگین وضع کردیم و ممنوعیت قائل شدیم. از طرفی هم در سال مقادیر قابل توجهی کالای قاچاق به ایران وارد میشود.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: علت وارد شدن کالای قاچاق به کشور این است که کالا در داخل ایران گران و در خارج ارزان است. با وجود اینکه کالاهای خارجی که قاچاقی وارد میشود هزینههایی را به همراه دارد اما کماکان ارزانتر است. با این شرایط چگونه میتوانیم رقابت کنیم؟. ما زمانی میتوانیم رقابت کنیم که قیمت تمام شده ۲۵۰۰ قلم کالا را پایین آوریم که هیچ کشوری نتواند آن کالا را به ایران صادر کند. هر زمان این گونه شد ما قادر به رقابت هستیم.
روشنک در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه چه میزان کالا از خراسان رضوی به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا صادر میشود، خاطرنشان کرد: اکثر کشورهایی عضو این اتحادیه، در حاشیه خراسان رضوی قرار دارند. اگر تفاهمنامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا ممکن شود، یقینا استانی که در این زمینه بیشترین بهره را میبرد، خراسان رضوی است. بنابراین اگر این تفاهم نامه منجربه افزایش صادرات کشور شود، حتما خراسان رضوی در افزایش صادرات نقش اساسی دارد.
وی با اشاره به اینکه امضای تفاهمنامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا موجب جهش صادراتی از خراسان رضوی خواهد شد، اظهار کرد: قطعا این گونه خواهد بود اما این مساله مشروط بر این است که دولت واردات از آن کشورها را در مقابل صادرات آزاد کند؛ اگر بتواند این کار را انجام دهد مسلما جهش صادراتی خوبی برای استان ایجاد خواهد شد.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: معنا و مفهوم پیوستن به این پیمان آن است که ما تجارت و اقتصاد خود را با آن کشورها به اشتراک بگذاریم. هر کدام از کشورها در زمینه تولید مزیتهایی دارند که باید آنها را در اختیار همدیگر قرار دهیم و ما باید آنها را شناسایی کنیم. اگر یکی از این کشورها در خودروسازی شرایط خوبی داشت و تمایل داشت که آن خودرو را به کشور ما صادر کند، اگر اجازه ندهیم قطعا آن کشور هم اجازه صادرات محصولات ما را در کشور خود نمیدهد.
صادرات خراسان رضوی رو به افزایش است
روشنک درباره وضعیت صادرات از خراسان رضوی، تصریح کرد: از اوایل سال جاری تا حدود شهریورماه صادارت خراسان رضوی حدود ۴۲ درصد کاهش داشت، اما تقریبا از مهرماه سال جاری صادرات رو به افزایش گذاشته و اکنون این روند ادامه دارد. امیدواریم بتوانیم درصد بیشتری از سال گذشته صادرات داشته باشیم.
وی بیان کرد: علت افزایش صادرات استان به این دلیل بود که تا حدودی بازارهای آن کشورها نیاز بیشتری به کالاهای ما پیدا کردند. همچنین فعالین اقتصادی و صادرکنندهها همه تلاش خود را به کار گرفتند تا این امر تحقق پیدا کند. اکنون صادرات استان افزایشی است.
انتهای پیام
نظرات