• دوشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401101206844
  • منبع : باشگاه دانشجویان

دبیر کانون ایران­شناسی دانشگاه تهران:

انجمن‌­های علمی بستری برای تبدیل دانشجو به جستجوگر غیرمنفعل هستند

انجمن‌­های علمی بستری برای تبدیل دانشجو به جستجوگر غیرمنفعل هستند

دبیر کانون ایران­شناسی دانشگاه تهران می‌گوید: انجمن‌­های علمی به عنوان یکی از تشکل­‌های غیرسیاسی می­‌توانند عاملی برای تغییر رابطه استاد-شاگردی به رابطه استاد-دانشجویی شوند. دانشجویان این امکان را دارند که در این تشکل­‌ها جستجوگر باشند و نه منفعل، تولیدکننده باشند و نه مصرف کننده.

علی افسری اوغانی ـ دبیر کانون ایران­شناسی دانشگاه تهران، در گفت و گو با باشگاه دانشجویان ایسنا، ضمن اشاره به نقش تشکل­‌های غیرسیاسی دانشجویی به عنوان بدنه نخبگانی در ایجاد فضای نخبگانی گفت: تشکل­‌های غیرسیاسی و انجمن­‌های علمی را می­‌توان بستر و فضایی برای رشد شخصیت و افزایش خلاقیت دانشجویان دانست. این تشکل­‌ها که متشکل از شورای عمومی و شورای مرکزی­‌اند، بستری برای تعامل، گفت‌وگو، کار گروهی و همکاری اعضا با یکدیگرند. همین کار گروهی و قرارگیری در چنین بستری سبب می­‌شود تا یک دانشجو از ابعاد مختلف شخصیتی رشد کند و با اشراف به نقایص خود، در پی بهبود و اصلاح آنان رود.

دبیر کانون ایران­شناسی دانشگاه تهران افزود: شاید اگر یک فرد در دوره دانشجویی خود را در چنین بستری محک نزند، دیگر فرصتی از این دست در آینده برای او فراهم نشود. همین دانشجویانی که در تشکل­‌های غیرسیاسی رشد می­‌کنند و در این فضا کارگروهی، تعامل و همکاری با سایر اعضا را یاد می­‌گیرند، می­‌توانند در آینده­ای نزدیک فضای نخبگانی و گفت و گوی عمومی را در بیرون از دانشگاه بازآفرینی کنند.

وی تصریح کرد: این مورد تنها یکی از فرصت­‌هایی‌ است که دانشجو می­‌تواند در این تشکل­‌ها بیابد. نقش چنین تشکل­‌هایی در ایجاد فضای نخبگانی به اینجا ختم نمی­‌شود. ارتباط‌گیری با سایر دانشجویان و سایر نخبگان و ایجاد یک شبکه نخبگانی از دیگر فرصت­‌هایی است که ­می‌­توان برشمرد. تقریبا اکثر دانشجویان دغدغه­‌مند و نخبه به سمت فعالیت‌­های تشکیلاتی و دانشجویی می­روند و حضور در این تشکل­‌ها می­‌تواند فرصت خوبی برای شناخت دیگر نخبگان و فعالان باشد. شناخت و ارتباط چنین فعالانی با یکدیگر می­‌تواند شبکه‌ه­ای فعال و پویا از دانشجویان بسازد و همین شبکه

افسری اوغانی درباره نقش این تشکل­‌ها در فهم دقیق نظام مسائل کشور و پرداخت علمی و فرهنگی به آنها توضیح داد: این تشکل­‌ها از دو بُعد می­‌توانند فرصت خوبی برای دانشجویان باشند تا بتوانند مسائل کشور را دقیق و عمیق فهم کنند. اول اینکه انجمن­‌های علمی بستری برای پرورش نگاه علمی به مسائل هستند. دانشجویان فعال در انجمن­‌های علمی فرصت این را دارند که با تقویت رویکرد مسئله محوری، بینشی عمیق و غیرسیاسی به مسائل داشته باشند. همان‌طور که عرض کردم حضور در این تشکل­‌ها فرصتی برای افزایش خلاقیت در دانشجویان هستند. همین خلاقیت است که می ­تواند در گره‌­های کور راهگشا باشد.

او ادامه داد: اما از بُعد دیگر؛ درگیرشدن در کارهای اجرایی می‌­تواند سبب واقع‌­بین شدن دانشجویان شود. هماهنگی، فراهم کردن مقدمات و برگزاری یک برنامه سبب می­‌شود تا بانی آن برنامه رویکردی واقع­‌گرایانه‌تر نسبت به فعالیت‌­های اجرایی پیدا کند. همین نگاه واقع­‌گرایانه می­‌تواند باعث فهم دقیق ­تر مسائل توسط دانشجویان فعال در این تشکل­‌ها شود.

دبیر کانون ایران­شناسی دانشگاه تهران درباره اثرگذاری فعالیت­‌های غیرسیاسی تشکل‌های دانشجویی در تعیین افق­‌های علمی دانشگاه گفت: انجمن­‌های علمی به‌عنوان یکی از تشکل­‌های غیرسیاسی می‌توانند عاملی برای تغییر رابطه استاد-شاگردی به رابطه استاد-دانشجویی شوند. دانشجویان این امکان را دارند که در این تشکل‌­ها جستجوگر باشند و نه منفعل، تولید کننده باشند و نه مصرف کننده.

افسری تاکید کرد: در حال حاضر ما بیش از هر زمانی نیاز داریم تا دانشجویان نقش خود را بازسازی کنند و جوینده باشند. ذهن­‌های جوان و پرانرژی در یک بستر صحیح و نظام‌مند می‌توانند در تعیین افق­‌های علمی تاثیرگذار باشند.

وی در پایان خاطر نشاان کرد: انجمن­‌های علمی بهترین بستر هستند تا دانشجویان بتوانند فعالیت­‌های علمی خود را در آن بستر تعریف کنند و پروژه­‌های فکری خود را در همان قالب پیش ببرند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha