• شنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401101005494
  • خبرنگار : 71607

اخبار برتر حوزه فناوری پزشکی در سال ۲۰۲۲

اخبار برتر حوزه فناوری پزشکی در سال ۲۰۲۲

فناوری‌های جدید فرصت‌های جدیدی را برای متخصصان برای درمان بیماری‌ها و شرایط مختلف هموار کرده است. در سال ۲۰۲۲ محققان سراسر جهان، پژوهش‌های بسیاری در جهت ارتقا کیفیت زندگی بشر انجام داده‌اند که در ادامه به معرفی مهم‌ترین اخبار حوزه فناوری پزشکی در سال ۲۰۲۲ پرداخته‌ایم.

به گزارش ایسنا، دیدن پیشرفت‌های پزشکی اغلب مانند تلاش برای دیدن جنگل از روی درختان، سخت است اما اگر کمی جزئی‌تر نگاه کنیم و ۱۲ ماه گذشته را مورد بررسی قرار دهیم، به سرعت مشخص می‌شود که پیشرفت‌های باورنکردنی در دنیای علم پزشکی رخ داده‌اند. در ادامه به بررسی و توضیح مختصر مهم‌ترین اخبار حوزه فناوری پزشکی در سال ۲۰۲۲ پرداخته‌ایم.

نور جدید برای شکل دادن به پرتوهای الکترونی

منبع: دانشگاه وین

یک تکنیک جدید که ترکیبی از میکروسکوپ الکترونی و فناوری لیزر است، امکان برنامه‌ریزی و شکل‌دهی دلخواه پرتوهای الکترونی را فراهم می‌کند. این فناوری به طور بالقوه می‌تواند برای بهینه‌سازی نورشناسی الکترونی و میکروسکوپ الکترونی تطبیقی، به حداکثر رساندن حساسیت و در عین حال به حداقل رساندن آسیب ناشی از پرتو استفاده شود.

محققان، پاتولوژی آلفا سینوکلئین را در بیماران زنده مبتلا به یک اختلال تخریب کننده عصبی مشاهده می‌کنند

منبع: مؤسسه ملی علوم و فناوری کوانتومی ژاپن

آتروفی سیستم چندگانه(MSA) یک اختلال عصبی است که با تجمع آلفا سینوکلئین در مغز مشخص می‌شود. اکنون، دانشمندان یک پرتولیگاند ساخته‌اند که تصویربرداری از توده‌های آلفا سینوکلئین را در بیماران مبتلا به آتروفی سیستم چندگانه تسهیل می‌کند. یافته‌های آنها پتانسیل تغییر کامل سناریوی تشخیص بیماری‌های عصبی را دارد. پرتولیگاند(Radioligand) یک لیگاندِ پرتوفعال است که برای شناسایی یا مطالعهٔ یک گیرندهٔ شیمیایی در یک سامانهٔ زیستی به کار گرفته می‌شود.

میکرورباتیک در عصب‌کِشی

منبع: دانشگاه پنسیلوانیا

در یک مطالعه اثبات مفهومی، محققان نشان داده‌اند که میکروربات‌ها می‌توانند با دقت کنترل‌شده به سطوح صعب العبور کانال ریشه دسترسی پیدا کنند، زیست لایه را درمان کنند و حتی نمونه‌هایی را برای تشخیص بررسی کنند و یک برنامه درمانی شخصی‌تر را ایجاد کنند.

نمای چشم خرچنگ ویولن‌زن الهام بخش محققان برای توسعه دید مصنوعی جدید است

منبع: موسسه علم و فناوری گوانگجو

حسگرهای حرکتی، تشخیص اجسام و وسایل نقلیه خودران همه به سیستم‌های بینایی مصنوعی متکی هستند. آنها قادر به عملکرد در محیط‌های پویا نیستند و محدود به میدان دید نیمکره‌ای(FOV) هستند. یک فناوری دید مصنوعی جدید با میدان دید ۳۶۰ درجه در تلاش برای تصویربرداری از محیط‌های خشکی و آبی توسعه یافته است.

خرچنگ ویولن‌زن که به آن خرچنگ صدازن هم می‌گویند موجودی نیمه‌خشکی‌زی است که دید دوزیست و میدان دید بسیار وسیعی دارد. این چشم مصنوعی جدید، که شبیه یک توپ سیاه گرد است می‌تواند نور را از طریق ترکیبی از اجزا تشخیص دهد. محققان از یک آرایه دیود نوری گیرنده(photodiode) انعطاف پذیر با الگوهای شانه‌ای شکل، مجموعه‌ای از میکرولنزهای مسطح با ساختار کروی سه بعدی استفاده کردند. این سیستم قادر به ارائه کیفیت ثابت تصویر و میدان دید تقریباً ۳۶۰ درجه در هر دو موقعیت خشکی و آبی است. سیستم بصری قدرتمند و متمایز این خرچنگ‌ها از زندگی در زیر آب و بر خشکی تکامل یافته است. ساختار بیضی شکل و ساقه چشم خرچنگ‌ها آنها را قادر می‌سازد تا در سه بُعد و در همه جهات ببینند. آن‌ها برای محافظت از خود در برابر حملات و تعامل و برقراری ارتباط با جفت‌های خود، به گونه‌ای تکامل یافته‌اند که عملاً به همه چیز به یک باره خیره می‌شوند.

تصویربرداری رامان پایدار از نمونه‌های بزرگ در مقیاس نانو

منبع: دانشگاه توکوشیما

تکنیک‌های نانوتصویربرداری نوری، کاربردهای بسیار زیادی در فناوری نانو برای تصویربرداری عیوب در مقیاس نانو در نمونه‌ها دارد. با این حال، به دلیل اعوجاج سیگنال ناشی از رانش‌های حرارتی و مکانیکی اجتناب‌ناپذیر سیستم در طول زمان، تصویربرداری از نمونه‌های بزرگ در ابعاد میکرون در وضوح نانو چالش برانگیز است. اکنون، محققان ژاپنی یک سیستم تصویربرداری نانو فوق‌پایدار توسعه داده‌اند که با موفقیت نقص‌های نانومقیاس منحصربه‌فردی را که در نمونه‌های دی سولفید تنگستن در مقیاس میکرون مشاهده نشده است، شناسایی می‌کند و دامنه این تکنیک را به نمونه‌های بیولوژیکی گسترش می‌دهد.

تومورهایی که تا حدی با صدا از بین رفته‌اند، بر نمی‌گردند

منبع: دانشگاه میشیگان

تومورهای کبدی در موش‌ها با استفاده از فناوری صدای غیرتهاجمی توسعه‌یافته در دانشگاه میشیگان، از بین می‌روند، این فناوری سلول‌های سرطانی را می‌کشند و سیستم ایمنی را برای جلوگیری از گسترش بیشتر سرطان تحریک می‌کنند، دستاوردی که ممکن است منجر به درمان بهتر سرطان در انسان شود.

اسکن فوق سریع ام.آر.آی که می‌تواند تشخیص نارسایی قلبی را متحول کند

منبع: دانشگاه آنگلیای شرقی

محققان فناوری پیشرفته‌ای را برای تشخیص بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در زمان سریع توسعه داده‌اند. این فناوری پیشرفته از تصویربرداری تشدید مغناطیسی(MRI) برای ایجاد تصاویر ۴ بعدی دقیق از قلب استفاده می‌کند. اما بر خلاف اسکن ام. آر.آی استاندارد، که می‌تواند تا ۲۰ دقیقه یا بیشتر طول بکشد، اسکن ام. آر.آی قلب ۴ بعدی جدید فقط هشت دقیقه طول می‌کشد.

روش تصویربرداری فیبر نوری باعث پیشرفت مطالعات بیماری آلزایمر می‌شود

منبع: موسسه فیزیک آمریکا

فیبر نوری به پهنای مو، کاربرد زیادی در مطالعات آسیب مغزی با حداقل تهاجم را دارد و تصاویری با بالاترین کیفیت را در اختیار بیماران آسیب دیده مغزی قرار می‌دهد. با این حال، افزایش وضوح تصویر در سطح زیر سلولی دشوار است، زیرا اطلاعات به طور اجتناب‌ناپذیری با درهم‌رفتن فوتون‌ها از بین می‌رود.

محققان سیستم مانیتورینگ عروقی قابل کاشت بی‌سیمی را توسعه دادند

منبع: موسسه فناوری جورجیا

محققان با توسعه سیستم نظارت الکترونیکی عروقی نرم قابل کاشت در حال بهبود شانس بیماران هستند. استنت هوشمند و حسگرهای نرم چاپی آنها، قادر به نظارت بی‌سیم همودینامیک بر بیماران است.

ربات جوی استیک می‌تواند به جراحان در درمان بیماران از راه دور کمک کند

منبع: موسسه فناوری ماساچوست

مهندسان یک سیستم از راه دور رباتیک برای کمک به جراحان برای درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی یا آنوریسم ایجاد کردند. با یک جوی استیک اصلاح شده، جراحان ممکن است یک بازوی رباتیک را در بیمارستان کنترل کنند تا بیمار را از راه دور عمل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha