محمد حسین جعفری نهم دیماه با حضور در شهرستان کاشمر و نشست با فرماندار این شهرستان با بیان اینکه جامعه عشایر از ذخایر نظام هستند، گفت: ۲ درصد جامعه روستای استان را جمعیت عشایری تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه محرومیتزدایی، افزایش نقدینگی و خارج کردن از تک محصولی بودن جامعه عشایری از اهداف و برنامههای اصلی سازمان است، خاطرنشان کرد: ۱۲ درصد دام استان در اختیار جامعه عشایری است و ۱۳ درصد تولیدات دامی استان نیز توسط عشایر تولید میشود.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی افزود: با اجرای طرحهای محوری در کنار شغل اصلی جامعه عشایری به دنبال توانمندسازی عشایر هستیم.
وی عنوان کرد: گردشگری، صنایعدستی، گیاهان دارویی و زنجیره تولید گوشت قرمز از محورهایی هستند که میتواند به توانمندسازی عشایر کمک کند.
جعفری با اشاره به اینکه ۷۵ درصد شتر استان در اختیار عشایر سه شهرستان استان است، از تشکیل تعاونی شترداران خبر داد و گفت: با توجه به شناسایی ظرفیتهای شهرستان کاشمر در زمینه گیاهان دارویی برای توانمندسازی عشایر اقدامات و برنامههایی تعریف شده است.
در ادامه امیر دائی صراف فرماندار شهرستان کاشمر گفت: در حوزه جامعه عشایری باید با استفاده از خلاقیت و نوآوری و کارآفرینی اقدامات و اتفاقات تأثیرگذاری در بین عشایر رقم بزنیم.
وی تصریح کرد: با هدف آشنایی و شناخت بیشتر جامعه با زندگی عشایری و در راستای تحول در معیشت عشایر باید رویدادهای مختلف در حوزه عشایر برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه جامعه عشایری وابسته به دام است، افزود: باید با معرفی جذابیتهای زندگی روستایی و عشایری به ویژه سبک زندگی در قالب گردشگری مبتنی بر رویداد به دنبال ایجاد منابع درآمدی بیشتر برای جامعه عشایری باشیم.
صراف خاطرنشان کرد: ایجاد زنجیره ارزش و زنجیره تولید، قرار دادن محصولات تولیدی عشایری در حوزههای مختلف دامی و صنایعدستی از روشهایی هستند که به معیشت جامعه عشایری کمک خواهد کرد.
وی در ادامه با تأکید بر توسعه زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی در جامعه عشایری تصریح کرد: باید با به اشتراک گذاشتن اقدامات و فعالیتهای جامعه عشایری به الگوسازی و معرفی چهرههای برتر عشایر پرداخت.
دائی صراف اذعان کرد: با توجه به اینکه اقتصاد جامعه عشایری وابسته به دام است باید شیوههای نوین در حوزه دامداری برای بهرهوری بیشتر آموزش داده شود.
خراسان رضوی نیز دارای ۳۵ طایفه عشایری با۸۲۰۰ خانوار شامل ۳۳ هزار و ۴۵۶ نفر است که در ۱۳ شهرستان و ۳۶۴ محله عشایری (سامانه عرفی) پراکنده اند و در ۶۰ درصد مراتع استان تردد دارند.
کلات، سرخس، چناران، قوچان درگز، نیشابور،سبزوار،خوشاب،خواف، کاشمر، خلیل آباد و بردسکن، مشهد از شهرستانهای دارای عشایر خراسان رضوی هستند. همچنین ۹۳۵ هزار و ۶۱۴ واحد دامی در اختیار عشایر خراسان رضوی است و بر این اساس ۱۲ درصد جمعیت دام سبک استان خراسان به عشایر تعلق دارد.
انتهای پیام
نظرات