محسن نجات امروز، هفتم دی ماه، در گردهمایی زلزله و ساختمانهای ناایمن که در هتل پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: آییننامه ملی امداد و نجات یک آییننامه تخصصی است. این آییننامه تاکید میکند که باید تیمهای واکنش اضطراری در ساختمانهای بلندمرتبه، ساختمانهای دارای بیش از ۶ طبقه و یا با جمعیت بیش از ۲۵ نفر حضور داشته باشند.
وی افزود: ما در خراسان رضوی طرح دوام (داوطلب واکنش اضطراری محلات) را با همکاری شهرداری، هلال احمر و مدیریت بحران استان اجرایی کردهایم. اولویت این طرح حساسسازی بوده است؛ به این معنا که باید تیمهای تخصصی در زمینه بروز حوادثی مانند زلزله راهاندازی و در ادامه به مقوله آموزش نیز اهمیت داده شود.
نجات بیان کرد: در حال حاضر خراسان رضوی ۹۰ گسل دارد که از این تعداد ۲۱ مورد آن بسیار فعالتر است. این استان ۲۵ زمینلرزه بالای ۶ ریشتر داشته است؛ یعنی شرایط بسیار حساس است. از نظر اقلیمی نیز ۷۴ درصد اقلیم استان خشک و ۲۶ درصد آن نیمهخشک است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: ما دنبال این هستیم که از درسآموختههای بم، سرپل ذهاب و ساختمانهای بلندمرتبه که ریزش داشتند، استفاده کنیم. مدیریت بحران در استانداری نقش سیاستگذاری دارد اما در زمینه مدیریتها باید در سازمانها و دستگاهها نیز تغییر نگرش صورت گیرد. تا چه زمانی میخواهیم برای پاسخ برنامهریزی کنیم؟ پیشگیری چه میشود؟ باید توجه داشت جامعهمحوری و مشارکت مردم در این حوزه حرف اول را میزند.
انتهای پیام
نظرات