هادی ساربان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه کمتر از ۵۰۰ تا ۶۰۰ هکتار دیگر باغ انار در شهرستان داریم، افزود: گرچه محصولات دیگری هم در شهرستان داریم اما در سطح بالایی نیست.
وی با بیان اینکه اکنون مهولات با ۲۱ هزار و ۳۴۰ هکتار مقام اول را در سطح زیر کشت و تولید پسته خراسان رضوی دارد، افزود: گرچه سالیانه حدود ۲۱ هزار تن تولید پسته در شهرستان داریم اما به دلیل تگرگ امسال حدود ۳۰ درصد محصول شهرستان کاهش یافت.
وی گفت: همچنین قبلاً ۲۳۰۰ هکتار از باغات شهرستان زیر کشت انار بودند ولی به دلیل سرمازدگیهای چند سال اخیر، خشکسالیها و کاهش کیفیت محصول، اکثر باغداران درختان را بریدند.
مدیر جهاد کشاورزی مهولات خاطرنشان کرد: اکنون ۳۲۰۰ هکتار دیگر از باغات زیر کشت محصول زعفران هستند که حدود ۹ تن و ۶۰۰ کیلوگرم زعفران خشک در شهرستان تولید میشود.
وی در خصوص وضعیت صنایع تبدیلی در شهرستان بیان کرد: اکنون بیشترین صنایع تبدیلی مربوط به محصول پسته است.
ساربان از فعالیت حدود ۱۲۰ ترمینال ضبط پسته در شهرستان خبر داد و گفت: پنج واحد دیگر نیز در بخش بستهبندی، سورتینگ و شور کردن مغز پسته و... فعالیت دارند.
وی با اعلام اینکه صنایع وابستهای هم هستند که از پوست پسته کود تولید میکنند، افزود: تاکنون سه واحد تولید کود در شهرستان راهاندازی شده و به زودی دو واحد دیگر نیز فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
مدیر جهاد کشاورزی مهولات در ادامه گفت: گرچه چند سال قبل سردخانه ۵۰۰۰ تنی در شهرستان راهاندازی شد اما به دلیل بدهی که به بانک داشت دیگر فعالیتی ندارد.
قراردادهای یک طرفه وزارت نیرو با کشاورزان برای پنلهای خورشیدی
وی با بیان اینکه سردخانه بیشتر برای محصولات تر مانند انار و سایر محصولات بود، یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان شهرستان را خاموشی چاه موتورها دانست و افزود: متأسفانه از خرداد تا شهریورماه روزانه پنج ساعت خاموشی چاه موتور داریم که زمستان هم این وضعیت ادامه دارد.
ساربان خاموشی چاه موتورها را معضلی جدی برای بخش تولید دانست و گفت: یکی از عللی که انار شهرستان از بین رفت به دلیل خاموشی چاه موتورها و نرسیدن آب به موقع به درختان و از سویی افزایش گرما بود.
وی اظهار کرد: گرچه وزارت نیرو موضوع پنلهای خورشیدی را مطرح کرده و اکنون اجرا هم میشود اما این یک قرارداد یک طرفه است.
مدیر جهاد کشاورزی مهولات افزود: گرچه کشاورز برق را تولید میکند اما در فصلهایی از سال که در تولید برق مشکلی ندارند برق تولید شده از سوی کشاورز خریداری نمیشود و در باقی سال که با مشکلاتی مواجهاند برق را خریداری میکنند.
وی با بیان اینکه تابستان امسال ۱۲ چاه موتور مجهز به پنلهای خورشیدی شدند و اکنون هم اقدامات لازم برای سایر چاهها در حال انجام است، افزود: حدود ۳۸۳ چاه کشاورزی در شهرستان داریم.
ساربان با اشاره به اینکه کشاورزان در تأمین هزینههای مورد نیاز برای ایجاد پنلهای خورشیدی با مشکلات جدی مواجهاند، گفت: با توجه به خشکسالیهای سالهای اخیر کشاورزان مجبور به استفاده از پنلهای خورشیدی هستند.
وی اظهار کرد: برای نصب یک نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ کیلوواتی کشاورز به اعتباری حدود سه میلیارد تومان نیاز دارد و از سویی وجه مورد نظر هم باید به موقع به شرکتها پرداخت شود.
عدم حمایت بیمه از کشاورزان خسارت دیده
مدیر جهاد کشاورزی مهولات در ادامه به وضعیت بیمه محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: چون بیمه حمایت خوبی را از کشاورزان ندارد به همین دلیل رغبتی در بیمه محصولات نیست.
وی با بیان اینکه امسال شاید حدود دو تا سه هزار هکتار از باغات بیمه باشند، افزود: باغی که میلیاردها تومان خسارت دیده اما در نهایت شاید ۵۰ میلیون تومان از سوی بیمه پرداخت شود.
ساربان همچنین در خصوص وضعیت اجرای آبیاریهای نوین در شهرستان گفت: بر اساس آنچه اعلام شده اگر ای سی آب بالای ۳۵۰۰ باشد تسهیلات برای اجرای آبیاری زیرسطحی تحتفشار تعلق نمیگیرد در صورتی که اکثر چاههای باغات پستهکاران بیش از ۴۰۰۰ است.
وی با اشاره به اینکه اکنون خود مردم با منابع شخصی دارند آبیاریها را اجرا میکنند، بیان کرد: حدود ۲۵۰۰ هکتار آبیاری زیرسطحی داریم که ۱۵۰۰ هکتار تحتفشار و ۱۰۰۰ هکتار کمفشار است.
مدیر جهاد کشاورزی مهولات با بیان اینکه تمامی چاهها لولهگذاری شدهاند، خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ درصد آبی که وارد باغات میشود هدر رفت دارد.
انتهای پیام
نظرات