به گزارش ایسنا، دکتر علی اسدی در نشست مشترک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با سفیر کشور ونزوئلا با اشاره به وجود مناسبات و همکاریهای فرهنگی و سیاسی و همچنین ویژگی استکبارستیزی دو کشور ایران و ونزوئلا، گفت: ضروری است تا همکاریهای خود را در زمینههای مختلف به ویژه در حوزه توسعه همکاریهای فناورانه گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، قدیمیترین پارک دانشگاهی کشور ایران و مرجعی برای سایر پارکهای علم و فناوری به شمار میرود؛ اظهار کرد: مسئولیت توسعه بخش فناوری دانشگاه تهران بر عهده پارک علم و فناوری دانشگاه تهران است و در حال حاضر ۳۰۰ واحد فناور و شرکت دانش بنیان در عضویت و استقرار این مجموعه بوده و همچنین ۱۵۰ شرکت نیز در صف انتظار استقرار قرار دارند.
وی دانشگاه تهران را به عنوان دانشگاه مرجع کشور دانست که در تمامی رشتهها، پذیرش دانشجو دارد، خاطر نشان کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز اکثر حوزههای تخصصی را پوشش داده و شرکتها با زمینههای فعالیتی گوناگون در این پارک عضویت و استقرار دارند.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تاکید بر نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین و همچنین شعار محوری دانشگاه تهران با عنوان جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی، گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برنامههای راهبردی خود را در راستای تحقق این اهداف عالی آغاز کرده است و توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری دانشگاه تهران یکی از مهمترین این برنامههاست.
اسدی از عضویت و استقرار مجموعهای از هستههای نوآور دانشجویی، استارتاپها تا شرکتهای توسعه یافته در این مجموعه یاد کرد و افزود: حمایتهای متنوعی از جمله مشاوره در زمینههای حقوقی، مالیاتی، بیمه و.. تا تسهیلات کم بهره به ایشان ارائه میشود. این واحدهای فناور و دانش بنیان نیز نیازهای فناورانه سازمانهای مختلف کشور را برطرف میکنند. در حقیقت واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان، اثرات تحریمها را کمرنگ کردهاند.
وی ضمن اشاره به وجود ظرفیتهای بسیار در دانشگاه تهران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، تصریح کرد: ما آمادهایم تا این ظرفیتها را با کشور ونزوئلا به اشتراک بگذاریم و همچنین از ظرفیتهای کشور ونزوئلا در جهت توسعه کشور ایران بهره ببریم.
اسدی از ماموریت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در راستای امکانسنجی و شناسایی ظرفیتهای کشور ونزوئلا صحبت کرد و افزود: این ماموریت از سوی ریاست دانشگاه تهران تعریف شده است تا سازوکارهای لازم در جهت توسعه همکاریها مشخص شود.
وی در ادامه به ارائه نتایج بررسیهای اولیه در خصوص همکاری با کشور ونزوئلا پرداخت و گفت: شرکتهای حوزه پتروشیمی، نفت، گاز و همچنین شرکتهای فعال در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی میتوانند محورهای آغاز این همکاری باشند.
اسدی با تاکید بر ضرورت انجام بررسیهای بیشتر در راستای ایجاد همکاری، خاطر نشان کرد: انتقال دانش و مهارت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و همچنین واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان عضو و مستقر در این مجموعه موضوع اصلی این همکاری است که می تواند در قالب حضور و اختصاص فضا به واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان کشور ایران در کشور ونزوئلا و برعکس، همکاری در برگزاری رویدادهای مشترک، ایجاد شعبهای از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در کشور ونزوئلا و.... صورت گیرد.
ناحیه نوآوری پارک دانشگاه تهران محیط حمایتگر واحدهای فناور و دانش بنیان
دکتر ایرج اله دادی، معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در این نشست نیز به معرفی ناحیه نوآوری مجموعه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران پرداخت و گفت: این ناحیه نزدیک به ۲۰ کیلومتر مربع از شهر تهران را شامل میشود و از شمال منطقه امیرآباد تا جنوب شهر تهران را در بر میگیرد. شرکتهای فناوری که در ناحیه نوآوری قرار دارند، تحت پوشش حمایتهای پارک علم و فناوری هستند.
وی با تاکید بر جامعیت دانشگاه تهران در حوزه علمی و همچنین حضور شرک ها در حوزه های متنوع در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اظهار کرد: ما تجربه خوبی را در زمینه ایجاد پارک علم و فناوری دارا هستیم و میتوانیم پارک علم و فناوری جدیدی را به طور مشترک و یا به صورت مستقل در کشور ونزوئلا ایجاد کنیم که در این حوزه، همراهی دانشگاههای کشور ونزوئلا میتواند بسیار مؤثر باشند.
ایجاد اقتصاد کارایی محور
دکتر رضا محمدکاظمی، مدیر مرکز ترویج و توسعه کسب وکار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از موضوع اتکای اقتصاد به نفت صحبت کرد و گفت: این مسئله یعنی اقتصاد عامل محور در هر دو کشور مشاهده میشود و راه حل این مشکل، حرکت از اقتصاد عامل محور به سمت اقتصاد کارایی محور است.
وی در ادامه افزود: فلسفه ایجاد پارکهای علم و فناوری در ایران هدایت اقتصاد به سمت کارایی محوری و عدم اتکا به نفت است.
دکتر محمدکاظمی به توضیح فعالیتهای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران پرداخت و افزود: فعالیتهای پارک علم و فناوری همانند یک زنجیره به هم متصل است که از ابتدا ایدههای دانشجویی وارد مرکز نوآوری و کارآفرینی میشوند و با طی مسیر پیشرفت در مرکز رشد وارد شده و در نهایت به بازار میرسند.
وی در خصوص همکاری با کشور ونزوئلا اظهار کرد: ما در حول دو محور انتقال تجربیات پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی برای اساتید دانشگاههای کشور ونزوئلا و.... میتوانیم همکاری داشته باشیم.
پیشرفتهای کشور ایران، الگوی مناسبی برای توسعه کشور ونزوئلا
به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، خوزه رافائل سیلوا آپونته سفیر کشور ونزوئلا در ایران، وابستگی اقتصاد به نفت را یک مشکل معرفی کرد و افزود: رفع این وابستگی یکی از اهداف کشور ونزوئلا است که توسط رییس جمهوری این کشور نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به جلسات رییس جمهور کشور ونزوئلا در ایران در سال جاری گفت: وی در طی این جلسات، از یک پارک علم و فناوری کشور ایران نیز بازدید کرده و بر اهمیت ارتقای کشور ونزوئلا در این زمینه تاکید کرد که کشور ایران با توجه به پیشرفتهای بسیار در این حوزه میتواند الگوی مناسبی باشد.
سفیر کشور ونزوئلا در ایران با اشاره به تحریمهای کشور ایران و ونزوئلا و همچنین پیشرفتهای ایران، اظهار کرد: در تلاشیم تا در زمینههای مختلف و نه فقط فناوری از تجربیات کشور ایران بهره ببریم.
خوزه رافائل سیلوا آپونته، پیشرفتهای ایران را شایستگی ملت، دولت و انقلاب کشور ایران دانست و افزود: باید چنین تلاشها و اقداماتی را در کشور ونزوئلا ارائه و ادامه دهیم.
وی از ضرورت ایجاد و تقویت پیوندهای دانشی با کشور ایران صحبت کرد و گفت: امیدواریم که با تقویت روابط بین ملتها بتوانیم گره تحریمها را از بین ببریم.
انتهای پیام
نظرات