به گزارش ایسنا، عموما بودجه هر استان بر اساس جمعیت، تعداد پروژههای عمرانی و نیازهای اعتباری تعریف شده تخصیص پیدا میکند، اما بهنظر میرسد در بودجهنویسی باید به میزان برخورداری استانها از امکانات و زیرساختها نیز توجه ویژه صورت بگیرد.
برخی استانهای کشور از جمله چهارمحال و بختیاری از قطار توسعه عقب ماندهاند و با این اعتبارات محدود نمیتوان شاهد یک تحول اساسی در کاهش محرومیت بود، قطعا استانهای برخوردار همواره بخش مهمی از اعتبارات دولتی را به خود اختصاص میدهند و مسیر توسعه آنها نیز هموارتر است.
یکی از مسائل مهم در تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ بحث اعتبارات مصوب سفر ریاست است که میتواند تحول خوبی را در استانهای محروم از جمله چهارمحال و بختیاری ایجاد کند.
از چالشهای سال گذشته در بودجه مصوب چهارمحال و بختیاری بحث درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده برای استان بود که امکان تحقق آن در این استان وجود نداشت، بنابراین با پیگیریهای صورت گرفته ۱۰۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده برای استان کسر شد، حال باید دید امسال درآمدهای مالیاتی در بودجه به چه صورت است.
کسری بودجه نیز یکی از مسائل مرتبط با تدوین لایحه بودجه است، قطعا کسری بودجه به امری اجتنابناپذیر در بودجهنویسی تبدیل شده و اگر اکنون چارهای برای آن اندیشیده نشود، قطعا شاهد تبعات آن بر اقتصاد کشور و افزایش تورم هستیم.
محرومیت استانها در لایحه بودجه سال آینده مورد توجه دولت باشد
قدرتالله حمزه- نماینده مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسنا با اشاره محرومیت موجود در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در لایحه بودجه باید به مناطق محروم توجه ویژهای در تخصیص اعتبارات صورت بگیرد.
وی افزود: به دولت نیز اعلام و تاکید شده است تا لایحه بودجه بهگونهای تدوین شود تا شاهد کسری بودجه در سال آینده نباشیم، اگر بودجه بهصورت واقعی تدوین شود، قطعا دولت در کنترل تورم نیز موفق خواهد شد.
حمزه با تاکید بر اینکه برنامه هفتم توسعه نیز در مراحل پایانی تدوین است، عنوان کرد: باید این برنامه تا قبل از نهایی شدن لایحه بودجه ابلاغ شود، مجلس شورای اسلامی مصمم است تا در تصویب لایحه بودجه مردم شرایط بهتری داشته باشند.
نماینده مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی در خصوص تصویب درآمدهای مالیاتی در بودجه استان، توضیح داد: تلاش شده تا امسال این درآمدها بهصورت واقعی دیده شود و مشکلاتی که سال قبل در پیشبینی درآمدهای مالیاتی ایجاد شده بود، مجدد ایجاد نشود.
وی با تاکید بر اینکه دولت تا دو هفته آینده لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ را به مجلس شورای اسلامی تقدیم میکند، گفت: بلافاصله پس از ارائه بودجه فرآیند بررسی آن در کمیسیونهای تخصصی آغاز میشود.
حمزه در پایان تاکید کرد: تحقق مصوبات سفر ریاست جمهوری به استانها نیز در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ مورد توجه قرار میگیرد.
تخصیص اعتبارات سفر ریاست جمهوری در لایحه بودجه سال آینده دیده میشود
اردشیر آذر- معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره اینکه قبل از تدوین لایحه بودجه، استانها نیازهای خود را به مرکز اعلام میکنند، اظهار کرد: این نیازها شامل اعتبارات هزینهای، تملک داراییهای سرمایهای، اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل طرحهای ملی و ملی استانی شده است و این فرآیند در استان انجام شد و نیازهای اعتباری را به مرکز اعلام کردیم.
وی بیان کرد: برای برآورد درآمدهای مالیاتی در بودجه باید در ابتدا ببینیم که در سالجاری چه میزان درآمد مالیاتی در استانها محقق شده است، سپس یک رشد منطقی برای بودجه سال آینده پیشبینی شود، در سال گذشته یک برآورد اشتباه توسط امور مالیاتی کشور صورت گرفته بود و امکان تحقق آن در چهارمحال و بختیاری وجود نداشت.
آذر با اشاره به اینکه در سفر ریاست جمهوری به چهارمحال و بختیاری ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژههای نیمهتمام در این استان مصوب شد، گفت: بخشی از این اعتبار باید در بودجه سال ۱۴۰۲ و بخشی در سال ۱۴۰۳ پیشبینی و مورد توجه قرار بگیرد، تخصیص این بودجه توسط سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای اجرایی باید پیگیری شود.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: بودجه سال ۱۴۰۲ نیاز به تغییر چندانی ندارد، البته تلاش خواهیم کرد تا اعتبارات استان افزایش پیدا کند، اما نباید توقع بودجه خارقالعاده داشته باشیم، زیرا اعتبارات محدود است.
وی در پایان با بیان اینکه لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ توسط دولت در حال حاضر در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: لایحه باید به مجلس تقدیم میشد، اما هنوز این اتفاق نیوفتاده است.
انتهای پیام
الزامات بودجه سال آینده در چهارمحال و بختیاری
ایسنا/چهارمحال و بختیاری بودجهنویسی یکی از اصلیترین موضوعات در دولت است، عموما لایحه بودجه بیانگر راهبردها، سیاستها و اولویتهای دولت در سال آینده خواهد بود، قطعا همه بر این امر واقف هستیم که اعتبارات محدود است، بنابراین چانهزنی برای دریافت سهم بیشتری از بودجه به یک امر متداول در مجلس شورای اسلامی تبدیل میشود.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات