• چهارشنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401093020605
  • خبرنگار : 50404

معاون برنامه‌ریزی نهاد کتابخانه‌های عمومی:

کتابخانه‌ها بخشی از ساختار اجتماعی جامعه هستند

کتابخانه‌ها بخشی از ساختار اجتماعی جامعه هستند

ایسنا/خراسان رضوی معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اعتقاد داریم که کتابخانه‌ها سازمان‌های اجتماعی و بخشی از ساختار اجتماعی جامعه هستند که توان اراده خدمات به همه اقشار را دارند.

سیدباقر میرعبداللهی در دومین همایش کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک که در کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) مشهد برگزار شد، با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی به دنبال تفسیر و  کارکردی جدید از مفهوم ارائه خدمات به مراجعین است، اظهار کرد: در واقع این همایش تجلی‌گاه این امر است و خروجی آن یک برنامه و راهبرد استراتژیک در این مسیر خواهد بود.

وی معاونت برنامه ریزی را تدوینگر بینش جاری نهاد کتابخانه‌های عمومی در خصوص کتابخانه‌ها در جامعه دانست و افزود: انتظار ما از پیوند نهاد کتابخانه‌های عمومی با دانشگاه‌ها به عنوان نمایندگی حوزه نخبگان ارائه مفهوم درست و اساسی از کتابخانه ها و ارائه خدمات آن‌ها است. ویژگی فعالیت کتابخانه‌ها به عنوان یک سازمان اجتماعی قامتی فراتر از دیگر سازمان‌ها را به کتابخانه‌ها اهدا می‌کند، چراکه کتابخانه‌ها یک ماهیت کل‌نگر دارد و تلاش ما بر این است که با معرفی بیشتر آن‌ها مرتبه‌ای فراتر از دفینه‌سازی اطلاعات به کتابخانه‌ها اطلاق کنیم.

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصریح کرد: البته برای رسیدن به این هدف نیازمند تدوین و تبیین هستیم. مهم‌ترین چالش کتابخانه‌ها و دانشگاه‌ها در این ایده، باورها و ذهنیات است. به عبارت ساده‌تر نیازمند تغییر فرهنگ سازمانی کتابداران و پژوهشگران این حوزه در راستای تبیین بیش از پیش مفاهیم هستیم که از اهداف اصلی این همایش نیز هست. امیدوارم به برکت خاک مشهد الرضا و با توجه به تلاش و پیشتکار مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی و تاکید دبیرکل نهاد، خروجی این همایش فراتر از یک گردهمایی مرسوم باشد و در آینده شاهد اتفاقات بزرگ و موثر در این حوزه باشیم.

کتابخانه‌های عمومی در مسیر تبدیل شدن به فرهنگسراهای عمومی

حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان، مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در ادامه این نشست با اشاره به تغییر کارکرد کتابخانه‌های عمومی در جامعه امروز، اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی بر اساس تعاریف اساتید بزرگ علم کتابداری، امروز به عنوان دانشگاه‌های مردمی، مرکز پژوهش و گفت‌وگو، مهارت‌افزایی و مکان سوم بعد از خانه، مدرسه یا محل کار معرفی می‌شوند که در راستای ایجاد نشاط و امید اجتماعی فعالیت می‌کنند.

بر اساس گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، وی افزود: معتقدم کتابداران خراسان رضوی با تلاش و همت خود، به ویژه در ایام کرونا توانسته‌اند نقش کتابخانه‌ها را به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی به اثبات رسانند.

سبزیان خاطرنشان کرد: قطعا هدف از برگزاری این همایش بین‌المللی، معرفی ظرفیت‌های مناسب و موثر کتابخانه‌های عمومی در حوزه معرفی، ترویج و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک به عنوان پایگاه های مردمی و مورد وثوق مردم است. 

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha