• دوشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401092818686
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

نگاهی به مواد غذایی ضد ویروس در فصل سرد

نگاهی به مواد غذایی ضد ویروس در فصل سرد

ایسنا/خراسان جنوبی متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: یکی از مواد غذایی مناسب در فصل سرد، عناب است که حتما به جای تنقلات، عناب در اختیار کودکان بگذارید چراکه این میوه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی مانع از خشکی پوست می‌شود.

مریم نواب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه عامل سرماخوردگی و آنفلوآنزا هر دو ویروس است، اظهار کرد: افراد به طور معمول یک تا دو باردر سال دچار سرماخوردگی شده و اگر زمینه ضعف سیستم ایمنی وجود داشته باشد این مقدار بیشتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه بهارنارنج، خلال نارنج و شقاقل علاوه بر تقویت سیستم ایمنی قدرت بهره وری ذهن را افزایش می‌دهد، بیان کرد: به محض اینکه بدن به سرما می‌رسد منافذی که ر واقع پنجره‌های بدن هستند بسته می‌شوند؛ در این صورت بدن مانند خانه‌ای بدون تهویه می‌شود که زمینه را برای فعال شدن ویروس‌ها فراهم می‌کند.

این متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه استعداد سرماخوردگی در فصل پاییز افزایش می‌یابد، تصریح کرد: تاکید ما بر افزایش سطح ایمنی بدن است و مصرف مایعات گرم، کم خوردن غذاهای سنگین و کاهش حجم غذا توصیه می‌شود.

وی با تاکید بر مصرف انواع ویتامین‌ها و آبمیوه طبیعی و مصرف میوه به صورت کمپوت و استفاده از سوپ‌های گرم و سبک، افزود: برای جلوگیری از اگزمای پوستی در فصل سرد لازم است با پوشاننده‌هایی که مانع از بین رفتن رطوبت پوست می‌شود، سطح آن را پوشاند.

نواب زاده با تاکید بر استفاده از شوینده‌های متناسب با پوست، تصریح کرد: خشکی آورهای پوست موای مانند چای غلیظ، قهوه، کاکائو، فلفل، ادویه و استرس هستند.

راه‌هایی برای کاهش خشکی پوست 

وی با تاکید بر خواب کافی در پاییز، ادامه داد: خواب در طول روز در پاییز و خواب بعد از مصرف غذا مطلوب نبوده و باعث افزایش غلظت خون می‌شود چراکه خوابی که نزدیک غروب باشد تشکیل نزله کرده و زمینه را برای بیماری‌های ویروسی افزایش می‌دهد.

این متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه فصل پاییز با سردی و خشکی همراه است و با ویژگی‌های مزاج سودا و غلبه سودا همخوانی دارد، بیان کرد: کسانی که طبعشان سوداوی است، در این فصل باید مراقبت‌های غذایی و دارویی داشته باشند؛ تخم شنبلیله را در حرارت ملایم تفت دهید و سپس آسیاب کنید و در کنار ادویه‌های دیگر نصف قاشق چای خوری از آن را در غذا استفاده کنید تا غلبه سودا کم شود.

وی با بیان اینکه بانوان شیرده حتما از میوه عناب استفاده کنند تا از طریق خون مادر وارد بدن جنین و تقویت وی شود، اظهار کرد: دمنوش‌های حاوی آویشن، مرزنجوش، پرسیاوشان، ختمی سفید و ناخنک نیز باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و سطح گلبول‌های سفید را افزایش و بدن را در برابر ورود میکروارگانیسم‌های جدید مقاوم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از سبزی تره، مقداری تربچه و شلغم استفاده شود، افزود: دمنوش بابونه و دارچین نیز بسیار مفید است؛ این دمنوش به ویژه برای کودکانی که به مدرسه می‌روند و به دلیل حضور افراد زیاد در یک محیط در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند و ممکن است باعث انتقال بیماری از مدرسه به خانه شوند، بسیار مفید است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha